GÜNDEM - 12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:41

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

A
A
A
Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

Türkiye’nin önemli çömlekçilik merkezlerinden biri olan köyde, bu kez alışılmışın dışında bir görüntü ortaya çıkarken, ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi.


Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü, hem doğasıyla hem de kültürel zenginliğiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Köyde yeni açılan Kınık Kamp ve Karavan Alanı’nda, çömlek ustalarının elinden çıkan ve çeşitli nedenlerle deforme olmuş çömlek eşyalar, çöpe atılmak yerine doğayla bütünleştirildi. Ağaç dallarına özenle asılan çömlekler, kamp alanına hem otantik bir hava kattı hem de gelen misafirler için eşsiz bir görsel şölen oluşturdu.


Köy muhtarlığı ve Kınık Çömlekçilik Derneği’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen bu özel süsleme, el emeğinin ve doğaya saygının buluşma noktası oldu. Kamp alanını ziyaret eden karavan tutkunları, bu özgün tasarımı ilgiyle karşılayarak bol bol fotoğraf çekti.


Amaç hem geri dönüşüm hem kültür vurgusu


Köy halkı, kullanılmayan çömleklerin değerlendirilmesiyle hem çevreci bir yaklaşım sergilendiğini hem de Kınık’ın geleneksel çömlek sanatının tanıtımına katkı sunulduğunu belirtti. Doğayla iç içe, kültürle harmanlanan bu görsel yenilik, Kınık Kamp ve Karavan Alanı’nı sadece bir konaklama noktası değil, aynı zamanda bir sanat ve kültür deneyimi merkezine dönüştürdü.



Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 3 yaşındaki çocuğuna köpek saldıran baba: "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Kayseri’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü sokakta oynadığı sırada başıboş bir köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 3 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğun tedavisi Ankara’da sürüyor. 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart’ta Ramazan Bayramı’nın ilk günü yaşanan olayda, başıboş köpek sokakta oynayan yabancı uyruklu A. D.‘ye (3) saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak, barınağa götürüldü. Öte yandan, köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan A.D. Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Burada 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu ve ailenin çocuklarının yaşadığı olayla alakalı ilgililerden şikayetçi olacağı öğrenildi. "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Olay anını ve çocuğun tedavi sürecini anlatan baba Salih D., "Çocuğum bahçede oynamaya çıktı. Baktığımda ‘anne’ ve ‘baba’ diye bağırmaya başladı. Köpek çocuğu ısırmış ve bırakmıyordu. Annesi yanına koştu ve köpeği tutmaya çalıştı. Ancak köpeği ayıramadı, gücü yetmedi. Sonra ben gittim. Annesi vurduğu halde köpek çocuğumu bırakmadı. Sonra ben vurmaya başlayınca çocuğumu bıraktı. Çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık. Köpek bırakınca ambulansı aradık. Sonra çocuğumu hastaneye götürdüler. Hastanedeki ilk müdahaleden sora aynı gün gece Ankara’ya gönderdiler. Çocuğum 3 tane ameliyat oldu. 12 gündür hastanede tedavi görüyor. Çocuğuma bir şey olursa diye korkuyorum. Mahallemizde başıboş bir tane bile köpek kalmamalı. Sokakta oynayan her çocuk için tehlike arz ediyor. Çocuklarımız sokakta rahatça oynasın" dedi.