SPOR - 10 Kasım 2024 Pazar 20:12

Bozüyük Belediye, deplasmanda Bodrum Spor’u 3-2 yendi

A
A
A
Bozüyük Belediye, deplasmanda Bodrum Spor’u 3-2 yendi

Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı; Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 1. Ligi’nin 7. haftasında Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kadın Voleybol Takımı’nı 3-2 mağlup etti.


Muğla Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maçta Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, ilk seti 25-14 kazanırken ikinci seti 22-25 kaybetti. Üçüncü seti 25-19 kazanan Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, dördüncü seti de 17-25 kaybetti. Maçın galibinin 5’inci sette belirlendiği heyecanlı maçta son seti 15-13 alan Bozüyük temsilcisi, maçı 3-2 kazandı.


Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, 17 Kasım 2024 Pazar günü Bozüyük Merkez Kapalı Spor Salonu’nda saat 14.00’te Beykoz Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı ile karşı karşıya gelecek.



Bozüyük Belediye, deplasmanda Bodrum Spor’u 3-2 yendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Babalar gününde ‘Baba Çocuk Kampı’ Babalar Günü’nde Spil Dağı Milli Parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Baba-Çocuk Doğa Kampı" kapsamında doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyen ailelere ev sahipliği yaptı. Babalar Günü kapsamında Manisa’nın eşsiz doğasıyla öne çıkan Spil Dağı Milli Parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Baba-Çocuk Doğa Kampı" ile doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyen 20 baba ve 20 çocuğa unutulmaz bir deneyim yaşattı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu yıl başlattığı Babalar Günü ve aile yılı ve münasebetiyle eyleme aldığı ‘Baba çocuk Kampı’ etkinliği kapsamında planlanan 20 ailenin Spil Dağı Milli Parkı’nda ağırlandığını kaydeden Spil Dağı Milli Parkı Müdürü HalilErnalçacı, etkinliğin temel amacının baba ve çocuk arasındaki bağı güçlendirerek, çocuklara doğa sevgisinikazandırmak, ailelerde doğa bilinci oluşturarak doğa sporlarını teşvik etmek olduğunu vurguladı. Etkinlikte kamp aracılığıyla korunan alanların tanıtımı ve kampçılığın yaygınlaştırılmasının da hedeflendiğini vurgulayan Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Ernalçacı, "Daha önceden planladığımız saaatli çalışmalar vefaaliyetler ile çeşitli atölye çalışmaları gibi konularda çocuklar, hem planlı olarak yaşamın gerçekliğini görüyorlar, hem de doğal ortamda babalarıyla vakit geçiriyorlar. Program kapsamında çocuklara ve babalarına çadırları kurmaları ardından Spil Dağı Milli Parkı Ziyaretçi Merkezimizde Milli Parkımız hakkında bilgiler aktardık. Tahnit hayvan müzemizi gezdirdik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları tarafından ‘Çocuk Hakları ve Aile Hakları ile ilgili bilgiler verildi. İlk gün öğleden sonra Diyanet İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından geleneksel eski baba ve çocuk oyunları oynandı. Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden görevli arkadaşlarımız da farklı oyunlarda dart, satranç gibi oyunlarla çocukların oynamaları sağlandı. Yemekten sonra da akşam teleskop eğitimimiz oldu. Hava muhalefeti nedeniyle ayı izlettiremedik ama Mars, Jüpiter ve Satürn’ü teleskopla gösterdik. Orman Yangın Gözetleme Kulesine çıkararak orman yangınlarıyla ilgili baba ve çocuklarına bilgi verdik. Turan Bayraktepe mevkinde yer alan seyir terasına çıkarak, Manisa’nın ışıklarını hep birlikte izledik ve aynı zamanda gece yön bulma konusunda da eğitim verdik." diyerek ilk gün faaliyetler hakkında bilgiler aktardı. Kampın ikinci gününe sabah 7’de başladıklarını ifade eden Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Ernalçacı, "Ziyaretçi Merkezimizdeki sinema salonumuzda çocukların ilgisini çeken bir film izlettik. Ardından çocukların babalarıyla iletişimleri hakkında nasıl bir akşam neler geçirdiler, neler yaşadılar deneyimlerini paylaştılar. Kamp programı, doğaya uygun alandan ayrılma eğitimi verilmesi ardından katılımcılara teşekkür ve katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi." dedi.
Sivas Aşık Veysel’in geride bıraktıkları, adına açılan müzede yaşatılacak Sivas’ta yapımı tamamlanan Aşık Veysel Şatıroğlu ve Yöresel Müzik Aletleri Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sivas Belediyesi’nce yapımı tamamlanan Aşık Veysel Şatıroğlu ve Yöresel Müzik Aletleri Müzesi’nin açılışı tören ile yapıldı. Açılış törenine Vali Yılmaz Şimşek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Veysel demek, sevgi demek" Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, "1894 yılında Şarkışla’nın Sivrialan köyünde dünyaya geldi. 7 yaşında yakalandığı çiçek hastalığından dolayı görme yetisini kaybetti. Sivas’ta düzenlene bir âşıklık festivalinde dönemin Sivas maarif müdürü Ahmet Kutsi Tecer ile tanışması, Veysel’in hayatının dönüm noktası oldu. Veysel’in gözeri kapalıydı ama gönül penceresi tamamen açıktı. Hepinizin bildiği üzere 2023 yılı UNESCO tarafından Aşık Veysel yılı olarak ilan edildi. Bizler de Sivas Belediyesi olarak büyük üstadın hem adını hem de miraslarını yaşatmak ve Sivaslılar olarak ona olan vefa borcumuzu ödemek için bu müzemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Veysel demek, sevgi demek. Veysel şiirlerinde birçok değeri ele almıştı. Sevgi bunların en başında geliyordu. Saygı, sabır, sorumluluk, dürüstlük, dostluk, vatanseverlik, dürüstlük, adalet, yardımseverlik. Bu değerler Veysel’in şiirlerinde işlediği en önemli değerlerin başında geliyordu. Veysel; sevginin kaynağının yaradan olduğunu ifade ediyordu" dedi. "Aşık Veysel, Türk milletinin en önemli değerlerinden bir tanesidir" Açılışta konuşan BBP lideri Mustafa Destici, "Aşık Veysel Türk aşıklık geleneğinin muhakkak ki en önemli ve en kıymetli temsilcilerinden birisidir. Aşık Veysel; şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kara sevdası, Şarkışla’mızın, Sivas’ımızın, Türkiye’nin ve Türk milletinin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Kaynağını insan sevgisinden, vatan sevgisinden, millet sevgisinden, ehlibeyt sevgisinden ve Allah sevgisinden alan Aşık Veysel’in eserlerinin aziz milletimiz var oldukça yaşatılacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Vali Yılmaz Şimşek ise, "Bu eseri şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bir milletin özü onun türkülerinde, hikayelerinde, sazında ve sözündedir. Kültür sadece geçmişin bir türü değil, geleceğe bırakılan kıymetli bir mirastır. Bu miras bazen taşta ve yapıda somutlaşır bazen de dilden dile gezen ezgilerde kalpten kalbe geçen duygularda yaşanır" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından kurdele kesen protokol üyeleri ile vatandaşlar müzeyi gezdi.