GÜNDEM - 28 Kasım 2025 Cuma 13:58

BŞEÜ’ye "İklim Projesi" için 250 bin Euro’luk dev hibe

A
A
A
BŞEÜ’ye "İklim Projesi" için 250 bin Euro’luk dev hibe

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), "İklim Değişikliğine Karşı Kritik Adım Niteliğindeki Proje"si Erasmus+ Programı kapsamında aldığı 250 bin Euro hibe ile hayata geçiriliyor.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında büyük bir başarıya daha imza attı. Üniversite, "Climate-Smart Steps in Grassland Management and Improvement" (Mera Yönetimi ve İyileştirilmesinde İklim Akıllı Adımlar) başlıklı proje ile 2025 yılında desteklenen 16 proje arasına girerek 250 bin Euro hibe almaya hak kazandı.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı proje hakkında yaptığı açıklamada, "2025-2027 yılları arasında yürütülecek projenin koordinatörlüğünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi üstleniyor. Proje; Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife Mut’un yürütücülüğünde, Prof. Dr. Zeki Mut ve Doktora Öğrencisi Levent Burgu’dan oluşan ekip tarafından hazırlandı. Projeye; Türkiye’den Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Adana Zirai Üretim İşletmesi’nin yanı sıra Avusturya, Polonya, İspanya ve Sırbistan’dan saygın enstitü ve araştırma kuruluşları (Raumberg-Gumpenstein Center for Education and Research Institute, Institute of Technology and Life Sciences, Extremadura Scientific and Technological Research Centre ve Institute of Animal Husbandary) ortak olarak katılıyor. Üniversitenin uluslararası iş birliği kapasitesini ortaya koyan 2025-1-TR01-KA220-VET000349844 numaralı projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Açılışın ardından proje ekipleri, Bilecik ili mera alanlarında ortak inceleme çalışmalarını tamamladı" dedi.



BŞEÜ’ye "İklim Projesi" için 250 bin Euro’luk dev hibe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlerin YKS ücretleri bu yıl da Bağcılar Belediyesi’nden Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavına girecek olan bütün gençlerin YKS ücretini karşılıyor. Öğrencilerin yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Bağcılar Belediyesi, gençlere yönelik eğitim yardımlarını bu yılda da sürdürüyor. Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerin yüzde 100 burslu lisans programlarında örgün eğitime yerleşen tüm öğrencilere 12 bin TL başarı ödülü veren belediye, şimdi de üniversite hayali kuran gençlere destek veriyor. Her zaman yanınızdayız Bu kapsamda ilçedeki gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretleri Bağcılar Belediyesi tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Bağcılar’da ikamet eden 25 yaş altı tüm gençlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS ücretlerini karşılaşıyoruz. Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Başvurular 5 Nisan’a kadar devam ediyor Başvurular, www.bagcilar.be..tr adresi üzerinden 5 Nisan’a kadar yapılabilecek. ÖSYM sisteminden alınan başvuru ücreti ödendi ibaresi yer alan sınav kayıt evrakı buradan sisteme yüklenecek. Sürecin sonunda da öğrencilerin banka hesaplarına ödemeleri gerçekleştirilecek.