SPOR - 29 Nisan 2024 Pazartesi 17:16

İlkokul öğrencilerinin turnuvasında pankartlar dikkat çekti

A
A
A
İlkokul öğrencilerinin turnuvasında pankartlar dikkat çekti

Bilecik’te bir okulda 4 ve 5. sınıfların futbol müsabakası öncesi hazırlanan pankartlar göze çarparken, davullu zurnalı tezahüratlar okulu inletti.


Bilecik’te özel bir okulda öğrenciler arası kaynaşma, spor sevgisi ve yoğun ders temposu sonrasında sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi. Okul bahçesinde turnuvanın ilk gününde 4-A ile 5-B sınıfları karşı karşıya geldi. Maç öncesi erkekler sahada ısınma çalışması yaparken, kızlar ise pankart hazırladı. 4-A sınıfın hazırladığı ’Gerçekle yaralanmak, yalanla oyalanmaktan daha iyidir. Şunu asla unutma gülerken kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın’, ’Burası 4-A buradan çıkış yok’ ile ’Herkes bir yaşam seçer ve seçtiği yaşamın bedelini öder’ yazılı pankartlar yer aldı. Ardından ellerinde davul ve zurnalarla maç boyunca okulu inleten öğrenciler, karşılaşma sonunda sınıf arkadaşların kazanması ile birlikte doyasıya sevinç yaşadı.


Müsabakayı da 4-A sınıfı 5-2’lik skorla kazandı.



İlkokul öğrencilerinin turnuvasında pankartlar dikkat çekti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya ’Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı’nda hedefler başarıyla vuruldu Türkiye’nin ev sahipliğinde, gerçek mühimmatın kullanıldığı "Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı" Konya’da gerçekleşti. Konya`daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığının Atış Sahası`nda yapılan tatbikata Azerbaycan, Katar, Polonya, Slovakya, Romanya, Suudi Arabistan katıldı. Gözlemci ülkeler ABD, Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Etiyopya, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti Kuzey Makedonya, Libya, Malezya, Mısır, Moğolistan, Portekiz, Ürdün, Tunus, Umman Tatbikatta gözlemci statüsünde bulundu.Gerçeğe yakın harekat ortamında gerçekleştirilen, personel kurtarma görev kuvveti unsurlarının katıldığı tatbikatta, jet uçakları, Havadan İhbar Kontrol Uçağı (HİK), ulaştırma uçakları, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopterler kullanıldı. Ayrıca T70 Genel Maksat Helikopteri ile Katar Hava Kuvvetleri unsurlarına ait Apache helikopterleri de tatbikatta yer aldı.Atış sahasında konvoy koruma, yakın hava desteği, bölgeden yaralı tahliyesi, paraşütle atlama ve düşman bölgesinden personel kurtarma görevleri gerçekleştirildi. Senaryo gereği, F-16’lar, Özel Kuvvetler ve İleri Harekat Kontrolörü Ekibi (JTAC) tarafından işaretlenen hedefleri vurdu.Daha sonra 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı.Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Bu sahneler, atış sahasındaki gözlem kulesinden dikkatle izlendi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu.Daha sonra havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı. Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu. Daha sonra tatbikata katılan ülkeler kendi bayraklarını açtı.Ayrıca, katılan helikopter ve uçaklar basına tanıtıldı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.