GÜNDEM - 28 Kasım 2025 Cuma 13:58

Vilayetler Birliği Ankara’da toplandı

A
A
A
Vilayetler Birliği Ankara’da toplandı

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer’in katılımıyla Vilayetler Birliği 61. Olağan Genel Meclis Toplantısı, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düzenlendi.


Valiler, İl Genel Meclisi başkanları ve üyelerinin yer aldığı toplantıya Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer de katıldı. 1985 yılında mütevazı imkânlarla kurulan Vilayetler Birliği’nin bugün dokuz ilde faaliyet gösteren 14 Vilayetler Evi ile vatandaşlara hem konaklama hem de eğitim alanlarında önemli hizmetler sunduğu vurgulandı. Birliğin, tarihî ve kültürel mirasın korunmasına yönelik yürüttüğü yenileme çalışmalarıyla da dikkat çektiği ifade edildi. Toplantıda, İl Özel İdareleri ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının görev alanlarını güçlendirecek başlıklar ele alındı. Katılımcılar; mevcut projeler, planlanan yatırımlar ve yeni dönem hedefleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.


Toplantının sonunda alınan kararların İl Özel İdarelerine, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) Birliğe ve Türkiye’ye hayırlı olması temenni edilirken, Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "İyi ki Vilayetler Birliği gibi güçlü bir yapı, yerel yönetimlerimizin hizmet kapasitesini her geçen gün daha ileriye taşıyor. Alınan kararların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



Vilayetler Birliği Ankara’da toplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlerin YKS ücretleri bu yıl da Bağcılar Belediyesi’nden Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavına girecek olan bütün gençlerin YKS ücretini karşılıyor. Öğrencilerin yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Bağcılar Belediyesi, gençlere yönelik eğitim yardımlarını bu yılda da sürdürüyor. Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerin yüzde 100 burslu lisans programlarında örgün eğitime yerleşen tüm öğrencilere 12 bin TL başarı ödülü veren belediye, şimdi de üniversite hayali kuran gençlere destek veriyor. Her zaman yanınızdayız Bu kapsamda ilçedeki gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretleri Bağcılar Belediyesi tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Bağcılar’da ikamet eden 25 yaş altı tüm gençlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS ücretlerini karşılaşıyoruz. Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Başvurular 5 Nisan’a kadar devam ediyor Başvurular, www.bagcilar.be..tr adresi üzerinden 5 Nisan’a kadar yapılabilecek. ÖSYM sisteminden alınan başvuru ücreti ödendi ibaresi yer alan sınav kayıt evrakı buradan sisteme yüklenecek. Sürecin sonunda da öğrencilerin banka hesaplarına ödemeleri gerçekleştirilecek.