GENEL - 26 Aralık 2017 Salı 14:37

Tatvan Emniyet Müdürlüğünden çocuklara yönelik proje

A
A
A
Tatvan Emniyet Müdürlüğünden çocuklara yönelik proje

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 18 yaş altı çocukların suça yönelmelerini engellemek amacıyla proje başlattıBitlis’in Tatvan ilçesinde projenin ilk ayağı olan ev ziyaretleri kapsamında şehit aileleri ziyaretleriyle başlanan projede, çocuklar ve aileleri ziyaret edildi.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 18 yaş altı çocukların suça yönelmelerini engellemek amacıyla proje başlattı


Bitlis’in Tatvan ilçesinde projenin ilk ayağı olan ev ziyaretleri kapsamında şehit aileleri ziyaretleriyle başlanan projede, çocuklar ve aileleri ziyaret edildi. Çocuklara öneride bulunan Tatvan ilçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar, “Ülke olarak kaliteli bireylere ve nesillere ihtiyacımız var. Büyük amaçları olan bir ülkeyiz. Bunun için iyi yetişmiş ve kaliteli insanlara ihtiyacımız var. Öğretmen, polis, bilim adamı, akademisyen ve idareci olursunuz. Ama bu işin temel noktası, maneviyatına, devletine, milletine ve bayrağına bağlı tertemiz insanlar olmaktır. İkincisi ise çağın gerektirdiği değerlerle iyi donatmaktır. Bir ülkenin gelişmesi içinde en temel dinamik budur. Boş vakitlerinizi iyi değerlendirin” dedi.


Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi. “Emniyet teşkilatımızın halk ile dayanışmasını sürdürmesi hak ettiği güveni güçlendirmesi suçla mücadelede önem ifade etmektedir. Özellikle 18 yaş altı çocuklarımızın suça yönelmelerini engellemek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında çeşitli tarihlerde şehit aileleri de dahil olmak üzere ev ziyaretleri yapılmıştır. Ev ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan ziyarette aileler ile ayrıntılı olarak görüşme sağlanmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli ve görevli bir müzik öğretmeni eşliğinde Tatvan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen müzik korosu etkinliğine 25 çocuk ile beraber başlanmıştır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.