GÜNDEM - 08 Ocak 2026 Perşembe 21:11

Bitlis’te karla mücadele gece gündüz devam ediyor

A
A
A
Bitlis’te karla mücadele gece gündüz devam ediyor

Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri, il genelinde etkili olan kış şartlarına rağmen ulaşımın aksamaması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.


İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan 355 köy ve 288 mezra olmak üzere toplam 648 yerleşim yerinde, 3 bin 365 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Yapılan çalışmalar neticesinde bugün itibarıyla Bitlis genelinde sadece 6 köy yolu kapalı bulunurken, bu yolların da en kısa sürede ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun mesaisi sürüyor.


Karla mücadele çalışmaları, özellikle 112 Acil Sağlık ve diğer ekiplerin ulaşımını aksatmayacak şekilde öncelikli olarak yürütülürken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.


Yetkililer, olumsuz hava şartları devam etse de ekiplerin 7/24 esasına göre sahada olduğunu belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve yapılan uyarılara dikkat edilmesi çağrısında bulundu.



Bitlis’te karla mücadele gece gündüz devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da son binanın da yıkılmasıyla tarihi silüet gün yüzüne çıktı Çorum’un çehresini değiştiren ve şehre tarihi kimliğini yeniden kazandıran "Tarihi Şehir Meydanı" projesinde son yapının da yıkımı gerçekleştirildi. Saat Kulesi, Ulu Cami ve Velipaşa Hanı aynı meydanda buluştu. Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Tarihi Şehir Meydanı" projesinin 2. etap çalışmaları kapsamında, Velipaşa Hanı’nın önünü kapatan anahtarcı dükkanının kamulaştırma ve tahliye süreci tamamlandı. Belediye ekiplerince gerçekleştirilen yıkımla birlikte, Velipaşa Hanı tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıktı. Yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin tamamlanmasıyla birlikte Saat Kulesi, tarihi belediye binası ve Velipaşa Hanı’nın artık aynı meydanda buluştuğunu söyledi. Öte yandan Ulu Cami yanında yer alan ve yıkımı tamamlanan noter binasının bulunduğu alanda Tarihi Hükümet Konağı Projesi hayata geçirilecek. Yeni yapılacak bina, geçmişte aynı bölgede yer alan ve Çorum’un idari hafızasında önemli bir yere sahip olan tarihi vilayet binasının mimarisini yansıtacak. "Son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" Yıkılan son binayla şehrin tarihi silüetinin ortaya çıktığını ifade eden Aşgın, "Biz şunu istiyoruz. Şehrimiz kimlikli bir şehir olsun, tarihi dokusu dimdik ayakta dursun ve bu niteliğiyle varlığını sürdürsün. Nasıl ki 8 bin yıllık geçmişe sahip, Hititler’den Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya uzanan binlerce yıllık büyük bir tarihin mirasçılarıysaki, şehir merkezinde de bu tarihi lokasyonların önünde engel teşkil eden yapıların kaldırılması ve bu sürecin tamamlanması bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmayı ilk kez yapmıyoruz. Daha önce de benzer uygulamaları hayata geçirdik. Şimdi ise Saat Kulesi ile Velipaşa Hanı’nı buluşturacak, bununla birlikte tarihi belediye binası ve Çöplü Arastası meydanı ile bütünleşerek şehrin tarihî dokusunu ve kimliğini daha görünür kılacak bir adım atıyoruz. Yıkılacak alan nitelik ve nicelik açısından küçük olabilir, ancak şehrin geleceği ve katacağı değer bakımından son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" dedi.