GÜNDEM - 28 Nisan 2025 Pazartesi 19:14

Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren doktorun adı hastanede yaşayacak

A
A
A
Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren doktorun adı hastanede yaşayacak

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki yangın faciasında yaşamını yitiren Dr. Enes Gültekin’in adı, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’nde yaşayacak. Vefatının 97. gününde Enes Gültekin’i anma töreninde konuşan babası Avukat Yüksel Gültekin, "Tüm hayatımızı, evlatlarımızın adlarını sonsuza kadar yaşatacak ve kapanmaz hayır kapıları açacak müesseseleri kurmaya adayacağız" dedi.


Bolu’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği Kartalkaya Grand Kartal Otel’de Gültekin ve Güner Ailesi’nden 8 kişi yaşamını yitirmişti. Sömestir tatili için gittikleri otelde Zehra Sena Gültekin ve eşi Bilal Gültekin, çiftin çocukları Muhammet Selim, Yusuf Sinanettin, Bekir Sadık, Sümeyye ve Bilal Gültekin’in kardeşleri Dr. Enes Gültekin ile Rümeysa Gültekin yangında hayatını kaybetmişti. Dr. Enes Gültekin’in vefatının ardından Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleriyle 26 Şubat tarihinde alınan kararla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’nin ismi "Dr. Enes Gültekin Acil Servisi" olarak değiştirilmişti. Genç yaşta hayatını kaybeden, meslektaşları ve hastaları tarafından çok sevilen Dr. Enes Gültekin’in anısını yaşatmak amacıyla bugün hastane bahçesinde ve toplantı salonunda tören düzenlendi. İlk olarak salonda başlayan etkinlikte Dr. Enes Gültekin’in anısına hazırlanan video, salondakileri gözyaşlarına boğdu. Duygusal anların yaşandığı törende Enes’in babası Yüksel Gültekin, dünürleriyle birlikte bundan sonraki yaşamlarında çocuklarının adlarını yaşatmaya adayacaklarını ifade etti. Yüksel Gültekin, "Evlatlarımızın adlarını sonsuza kadar yaşatacak ve kapanmaz hayır kapıları açacak müesseseleri kurmaya adayacağız" dedi.


Düzenlenen törene Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Enes Gültekin’in mesai arkadaşları, Gültekin ve Güner aileleri katıldı.



"Kor ateşi söndürecek bir söz, bir teselli yok"


Yüreklerine düşen ateşi söndürecek bir söz olmadığını ifade eden baba Yüksel Gültekin, "Enes’imin dünyadayken hiç ayrılmadığı, ahiret yolculuğunda da birlikte yürüdüğü ağabeyi Bilal, yengesi Zehra Sena, ablası Rumeysa ve cennet kuşu yeğenleri Sümeyye, Yusuf Sinanettin, Muhammed Selim ve Bekir Sadık ile birlikte aramızdan ayrılışının 97. günü. Benim kıymetli eşimin, sevgili Mehmet ağabeyimin ve sevgili Habibe ablamın yüreğine düşen kor ateşi söndürecek bir söz, bir teselli yok. Tek sığınağımız onları bize veren ve yanına alan, kerem sahibi Rabbimizin yüreklerimize dolduracağı sabır ve merhamet duygusu. Bu acı olayın meydana geldiği ilk günden itibaren bizlerden, özellikle evlatlarımızdan ilgisini, sevgisini ve duasını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız ve değerli ailesi olmak üzere 7’den 70’e herkese, ilimizin kıymetli siyasetçilerine, bürokratlarına ve tüm Bolulu kardeşlerimize kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Özellikle bugün burada toplanmamıza vesile olan, Enes’imin adını çalıştığı hastanelere veren, inceliğini ve vefasını gösteren başta İl Sağlık Müdürümüz Abdullah Bey olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına, Bolu’daki sağlık çalışanlarına ve güzel insanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Lütfen evladım Enes’e hakkınızı helal edin" dedi.



"Hayır kapıları açacak müesseseleri kurmaya adayacağız"


Yaşamlarını evlatlarının adını yaşatmak için hayır kapıları açacak müesseseleri kurmaya adayacaklarını belirten Gültekin, "Rabbim ömür verirse bundan sonra ben, sevgili dünürlerim Mehmet ağabey ve Habibe abla ile birlikte tüm hayatımızı evlatlarımızın adlarını sonsuza kadar yaşatacak ve kapanmaz hayır kapıları açacak müesseseleri kurmaya adayacağız. Allah nasip ederse evlatlarımız adına kurmayı düşündüğümüz vakıf çalışmasına hızlı bir şekilde başladık. İnşallah haziran ayı sonunda ya da temmuz ayı başında vakıf çalışmalarımız tamamlanacak. İlk eserimizi devletimizin uygun göreceği bir yerde Bolulu kardeşlerimize kazandıracağız. Bu eser, nasip olursa 4-6 yaş arası çocuklar için bir kreş olacak ve bir külliye gibi planlanacak. Ayrıca Sağlık İl Müdürümüzün göstereceği ve uygun göreceği bir yerde evladım Dr. Enes’in adına bir 112 Acil Sağlık İstasyonu inşa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



"Rabbim bizlere bunları gerçekleştirecek kadar ömür ve güç nasip etsin"


Hayır hizmetlerini sürdürmek istediklerini belirten Yüksel Gültekin, "Bununla birlikte hastaneye taşınması planlanan diyaliz ünitesinin inşaatını da eğer devletimiz uygun görürse kızım Eczacı Rümeysa’nın adına üstlenmek istiyoruz. Belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kökez suyu temini konusunda bizlere yardımcı oldular ve uygun bir yer tahsis ettiler. İnşallah Kızılay Parkı’nın karşısına, evlatlarımızın adını taşıyacak bir kökez çeşmesi de yapacağız. Şu anda hazırlık aşamasındayız. Rabbim ömür verirse evlatlarımızın adını yaşatacak ve Bolulu hemşehrilerimizin istifade edeceği hayır hizmetlerini gücümüz yettiğince sürdürmek istiyoruz. Rabbim bizlere bunları gerçekleştirecek kadar ömür ve güç nasip etsin. Bu konuda dua ediyorum" dedi.


Tören sonunda hastane bahçesinde Enes Gültekin’in anısına dikilen fidanın önünde dua edildi. Enes Gültekin’in annesi Azize Gültekin ve dünürleri Habibe Güner, fidana su dökerek dua etti.



Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren doktorun adı hastanede yaşayacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da çağrı merkezine gelen ihbarların yüzde 62’si asılsız çıktı Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 575 bin çağrıdan 217 bini vakaya dönüşürken, 358 bini asılsız çağrı olarak kayıtlara geçti. İçişleri Bakanlığınca acil çağrıların tek merkezde toplanması amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi, yaklaşık 5 yıl önce yapımının tamamlanmasıyla Elazığ’da, yeni binasında hizmet vermeye başlamıştı. Merkez 2025 yılında yaklaşık 575 bin çağrıya cevap verdi. Bu çağrılardan 217 bini asıl vaka olduğu belirtilirken, 358 bin çağrının ise vakaya dönüşmeyerek gereksiz çağrı olduğu bildirildi. Merkezin 2021 yılında faaliyete geçtiğini aktaran 112 Acil Çağrı Merkezi Kalite Koordinasyon ve Birim Sorumlusu Şehmus Avcı, "Sağlık, emniyet, AFAD, orman, itfaiye ve jandarma ekipleri tek çatı altında toplandı. Koordinasyon gerektiren vakalarda vatandaşlar sadece 112’yi arayarak ekipleri aynı anda yönlendiriyoruz. 2025 yılında yaklaşık 575 bin çağrıya cevap verdik. Bunların yaklaşık 217 bini asıllı çağrı olurken asılsız aramalar bizleri kurum olarak zor durumda bırakıyor. Burada saniyeler bile çok önemlidir. Asılsız aramalar bizlere geldiğinde bize ulaşmaya çalışan vatandaşlar ulaşamayabiliyor. 112’yi gereksiz yere aramayalım. Bizlere ulaşmak isteyen vatandaşlara da engel olmayalım. 112’yi gereksiz arayanlara Kabahatler Kanununa göre bin 500 TL para cezası veriliyor. Aynı numara bizi tekrar gereksiz yere aramaya devam ederse iki katı ceza uygulanıyor. Tekrarı halinde ise, Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruyoruz. Asılsız ihbarlarda ise 15 bin lira para cezası tekrarı halinde ise iki katı ceza kesiliyor. Türk Ceza Kanunu kapsamına giren suçlar da var. 2025 yılında gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlardan 4 kişiye idari para cezası yazıldı" dedi.
Antalya Uğur Uçar: "Pendikspor’u yeniden Süper Lig’de görebilmek için buradayız" Pendikspor Teknik Direktörü Uğur Uçar, önceliklerinin sahadaki oyun olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bu oyunu devam ettirebilirsek, tekniğe ve taktiğe bağlı kalabilirsek neden şampiyon olmayalım. Pendikspor’u tekrardan Süper Lig’de görebilmek için buradayız. İnşallah da göreceğiz" dedi. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Pendikspor, Antalya’da devre arası hazırlıklarını sürdürüyor. Ligin ilk yarısında çıktığı 19 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, 37 puanla 2. sırada yer alıyor. Söz konusu karşılaşmalarda İstanbul ekibi 32 gol atarken, kalesinde ise 13 gol gördü. Takımının devre arasına kadar olan performansıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Pendikspor Teknik Direktörü Uğur Uçar, "İlk yarı aslında bizim hem oyun anlamında hem de puansal olarak istediğimiz yerdeyiz. Oyun anlamında bir çok takıma üstünlük sağladık. Bu durum da bizim için önemliydi. Puansal olarak da bunu yansıttığımız için mutluyuz. Şu anda istediğimiz yerdeyiz. Kamp sürecimiz kısa bir ara olduğu için Antalya kampı yapmayı uygun gördük. Çalışmalar da iyi gidiyor. Hem fiziksel hem de taktiksel antrenmanlarımızla bu süreci değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Pendikspor’u hak ettiği Süper Lig’e çıkacağız" Ligdeki zirve mücadelesine ilişkin düşüncelerini dile getiren Uçar, "Şampiyonlukta birçok aday takım var diyebilirim. Çünkü puanlar çok yakın birbirine. Ama biz oyun olarak değerlendirebiliriz. Oyunu daha çok nasıl değerlendirebiliriz ona bakıyoruz. Tabii ki sezon sonuna kadar da bu yarışın içinde olmak istiyoruz. Hem transfer dönemi hem de ikinci yarıya hazırlık olarak inşallah bu süreçleri iyi geçirsek Pendikspor’u hak ettiği Süper Lig’e çıkarırız" diye konuştu. "Transfer dönemini iki transfer ile kapatacağız gibi duruyor" Ara transfer dönemine ilişkin planlamalar hakkında konuşan Uçar, "Yönetimimizle de transfer süreci için görüşüyoruz. Verdiğimiz oyuncular var, tabii bazıları olumlu oluyor bazıları ise olumsuz oluyor. Yeniden bir toplantı yapacağız. Biz de bu duruma göre planlamamızı yapacağız. Şu anda sol kenar ya da bir orta saha transfer yapabilirsek çok iyi olur. Transfer dönemini iki transfer ile kapatacağız gibi duruyor" değerlendirmesinde bulundu. "İnşallah üstüne koyarak daha yukarıya çıkacağız" Ligin ikinci yarısına yönelik hedeflerini paylaşan Uçar, "İkinci yarı ligde her zaman için çok daha zor olmuştur. Bunu da arkadaşlarla konuştuk. Daha çok mücadele daha çok çalışmamız gerekiyor. Çalıştığımız taktikleri de sahaya daha da iyi yansıtmamız gerekiyor. Bunların da üzerinde duruyoruz. Daha çok oyunumuzu geliştirebiliriz diye çalışıyoruz. İnşallah üstüne koyarak daha yukarıya çıkacağız" dedi. "İleride inşallah Süper Lig daha sonrasında Avrupa hedefim var" Genç bir teknik direktör olarak kendi hedefinin de Avrupa olduğunu belirten Uçar, "Tabii ki her genç teknik direktörün olduğu gibi benim de hedeflerim var. İleride inşallah Süper Lig daha sonrasında Avrupa hedefim var. Ama şu anda Pendik’i şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışacağız" şeklinde konuştu. "Oynadığımız oyunla taraftarlarımıza keyif vermeye devam edeceğiz" Pendikspor taraftarına ilk yarı boyunca verdikleri destek için teşekkür eden Uçar, "Taraflarımıza ilk yarıdaki destekleri için çok teşekkür ediyorum. Deplasmanda ve iç saha maçlarında bizi hiç yalnız bırakmadılar. Onlar bize destek olmaya devam etsinler. Oynadığımız oyunla onlara keyif vermeye devam edeceğiz" cümlelerine yer verdi. "Pendikspor’u tekrardan Süper Lig’de görebilmek için buradayız" Pendikspor’la ilgili sezon başında kamuoyunda oluşan algıya değinen Uğur Uçar, şunları söyledi: "Pendikspor yukarıları zorlamayacağı, daha çok düşme potasında olacağıyla ilgili bir algı vardı. Biz önce bu algıları yıktık. Ben zaten sezon başında hem kendime hem teknik ekibime hem de bulunduğumuz takıma güveniyorduk. Sonuçta da oynadığımız oyunla yukarılardayız. Bizim için öncelikle sahadaki oyun çok önemliydi. İnşallah bu oyunu devam ettirebilirsek, tekniğe ve taktiğe bağlı kalabilirsek yukarılarda neden şampiyon olmayalım. Pendikspor’u tekrardan Süper Lig’de görebilmek için buradayız. İnşallah da göreceğiz."