GÜNDEM - 06 Haziran 2025 Cuma 16:36

Koreli turistlere şok: Hem yemeğe davet ettiler hem de paralarını aldılar

A
A
A

Bolu’da bir sokak düğününe denk gelen Koreli turist kafilesinden ikram edilen yemek karşılığında 5 bin lira para talep edildiği iddia edildi. Sosyal medya fenomeni, yaşananları sosyal medya hesabında anlattı.

Karavanla Türkiye turuna çıkan sosyal medya fenomeni Aram Solkim, beraberindeki Koreli turist kafilesiyle birlikte Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Alaçam köyünde mola verdi. Burada düzenlenen bir köy düğününe denk gelen Koreli kafileyi iddiaya göre düğünde bulunan kişiler yemek yemeleri için içeri davet etti. Koreli turistler ikram edilen yemekleri yedikten sonra beklenmedik bir taleple karşılaştı.

Koreli turistlere şok: Hem yemeğe davet ettiler hem de paralarını aldılar

Kendilerini yemeğe davet eden kişiler, Solkim’den yedikleri ikram ücretleri karşılığında 5 bin lira istedi. Yemek sonrası yaşadıklarını anlatan Aram Solkim, "Karavanla giderken Alaçam köyünde durduk. Ağabeyler sağ olsun, ’Bir çay içip gidin’ dedi.

Koreli turistlere şok: Hem yemeğe davet ettiler hem de paralarını aldılar

Kore’de böyle bir şey olmadığı için şok yaşadık. Sağ olsunlar yemek yedik, karnımızı doyurduk. Oradan gitmeden önce birisi beni kenara çekti. ‘Karnınızı doyurdunuz, karşılığında 5 bin lira ödemeniz lazım’ dedi. Biz de olmaz deyip 3 bin lira verdik. Koreli misafirlerimiz bunu bilmiyor, zaten öğrenmesinler" ifadelerini kullandı.

Emrah Sağıt - Enes Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te "süper hücre" hayatı felç etti Gaziantep genelinde etkili olan "süper hücre" fırtınası hayatı felç etti. Fırtınada 23 kişi yaralanırken, hasar gören 39 okulda eğime 1 gün ara verildi. Gaziantep genelinde öğle saatlerinden sonra "süper hücre" fırtınası etkili oldu. Bir anda bastıran fırtına kentin pek çok noktasında hayatı adeta felç etti. Süper hücrenin etkisiyle bastıran yağmur, dolu, hortum ve rüzgar, cadde ve sokaklar ile köprü altlarını göle çevirdi. Etkili olan yağmur, dolu ve fırtına sonrası çatılar uçtu, dereler taştı, ağaçlar kökünden söküldü. Hortumun da oluştuğu kentte sel meydana gelirken, araçlar zarar gördü. Fırtına nedeniyle 23 kişi yaralanırken, hasar gören 39 okulda eğime 1 gün ara verildi. 20 dakika içerisinde metrekareye 60 kilogram yağış düştü Şehrin farklı bölgelerinde aynı anda etkisini gösteren hava olayı ana arterlerde su birikintilerine, bazı mahallelerde taşkınlara, yüksek kesimlerde dolu yağışına ve geniş bir alanda hasara neden oldu. Ağaçların kökünden söküldüğü ve çatıların uçtuğu fırtınada araçlar zarar görürken, trafik yönlendirme levhaları da yerinden koptu. Kentte yalnızca 20 dakika içerisinde metrekareye 60 kilogram yağış düşmesi, yaşanan durumun boyutunu gözler önüne serdi. Afetin etkisi şehir geneline yayıldı Meteorolojik öngörülerin de üzerine çıkan bu tablo, Gaziantep’in son yıllarda karşı karşıya kaldığı en şiddetli ve en geniş alana yayılan doğal afetlerden biri olarak değerlendiriliyor. Afetin etkisinin şehir geneline yayılması, müdahale sürecini de çok yönlü ve eş zamanlı bir çalışma gerektirir hale getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi afetin ilk anından itibaren tüm birimleriyle sahada hızlı ve koordineli bir şekilde yer alırken, şehrin farklı noktalarında eş zamanlı müdahaleler de sürdürülüyor. Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi, afette vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplerin anında değerlendirilmesi ve ilgili ekiplere yönlendirilmesi noktasında aktif rol üstleniyor. Yoğunluğa rağmen kesintisiz hizmet veren çağrı merkezi üzerinden sahadaki müdahale süreci koordineli olarak yürütülüyor.
Kayseri Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 1 - Eyüpspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Kayserispor evinde Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan Dakikalar (İkinci yarı) 51. dakikada Tuci’nin ceza sahası yayına gelmeden uzak köşeye yaptığı vuruşta top direkten oyun alanına döndü. 58. dakikada Tuci’nin pasında ceza sahasına giren Cardoso’nun kaleci Jankat ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Jankat, gole izin vermedi. 60. dakikada sağ kanattan Cardoso’nun kullandığı köşe atışında altıpasın hemen önünde Tuci, kafayla topu ağlara gönderdi. 1-1 62. dakikada Raux Yao’nun ceza yayının hemen gerisinden yaptığı vuruşta top direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 90+2. dakikada Cardoso’nun ceza sahasına ortasında Furkan’ın kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. Hakemler: Mehmet Türkmen, Candaş Erbil, Murat Şener Kayserispor: Bilal Bayazit, Katongo, Semih Güler, Denswil (Ramazan Civelek dk. 46), Carole, Dorukhan Toköz (Görkem Sağlam dk. 82), Benes, Chalov (Talha Sarıarslan dk. 82), Makarov (Furkan Soyalp dk. 70), Cardoso, Onugkha (Tuci dk. 43) Yedekler: Onurcan Piri, Mather, Burak Kapacak, Brenet, Nurettin Korkmaz Teknik Direktör: Erling Moe Eyüpspor: Jankat Yılmaz, Calegari (Talha Ülvan dk. 80), Bedirhan Özyurt, Claro, Umut Meraş, Radu, Legowski, Taşkın İlter (Baran Ali Gezek dk. 61), Metehan Altunbaş (Onguene dk. 80), Raux Yao (Pintor dk. 68), Umut Bozok Yedekler: Felipe, Emre Akbaba, Anıl Yaşar, Khadre Sy, Manga, Berhan Kutlay Şatlı Teknik Direktör: Atila Gerin Goller: Tuci (dk. 60) (Kayserispor), Claro (dk. 4) (Eyüpspor)
Nevşehir Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan onuruna veda yemeği düzenlendi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Ali Fidan için Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından veda yemeği düzenlendi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programa Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan’ın yanı sıra milletvekilleri, protokol üyeleri, yargı mensupları, belediye başkanları, iş insanları ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan Fidan, yaklaşık 3 yıla yakın süredir Nevşehir’de valilik görevini severek yürüttüğünü söyledi. Nevşehir’de görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Fidan, "Bu güzel şehirde sizlerle birlikte çalışmanın, vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadım. Bundan dolayı Cenab-ı Allah’a şükrediyorum" dedi. Görev değişiminin ani geliştiğini ifade eden Fidan, 30 Nisan akşamı yeni görevine başladığını kaydederek, "Nevşehir’den ayrılıyor olsak da kalbimiz burada, gönlümüz burada. Nevşehir’in her bir meselesi bundan sonra da bizim meselemizdir" diye konuştu. Görev süresi boyunca kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Fidan, Nevşehir’de tüm kurumlarla uyum içerisinde çalışmaya özen gösterdiklerini belirtti. Fidan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, adliye mensupları, üniversite yönetimleri, kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar, kamu çalışanları ve basın mensuplarına teşekkür etti. Konuşmasında eşine de teşekkür eden Fidan, yoğun görev temposuna rağmen kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade etti. Program sonunda davetlilerden helallik isteyen Fidan, "Bugün bir görev ayrılığı yaşıyoruz. Sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Ben de varsa hakkımı helal ediyorum" dedi. Veda programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.