ASAYİŞ - 12 Haziran 2019 Çarşamba 09:27

Burdur’da bayram trafiği: 324 bin araç geçiş yaptı

A
A
A
Burdur’da bayram trafiği: 324 bin araç geçiş yaptı

Burdur’da bayram tatili boyunca yol denetimleri göz açtırmadan devam etti.

Burdur’da bayram tatili boyunca yol denetimleri göz açtırmadan devam etti. Sıkı kontroller sayesinde bu yıl ölümlü kazanın olmadığı bir bayram geçirildi. Bayram boyunca Burdur’dan toplamda 324 bin araç geçiş yaptı.


Ramazan Bayramı öncesinde trafik kontrol noktalarını bizzat gezen Burdur Valisi Hasan Şıldak bayram boyunca ilçe ziyaretlerini devam etti. Bayram tatilinde Bölge Trafik ekipleri ve İl Jandarma trafik timleri sıkı kontrol noktalarını arttırdı. Önemli tatil noktalarının karayolu güzergahında, kavşak konumunda bulunan Burdur’da Ramazan Bayramı tatili kapsamında alınan tedbirler güvenlik güçleri tarafından hassasiyetle uygulandı. 10 günlük bayram tatili istatistiklerini açıklayan Burdur Valiliği, polis sorumluluk bölgesinde kalan 219 kilometrelik karayolu ve jandarma sorumluluk bölgesinde kalan 313 kilometrelik karayolu ile bin 896 kilometrelik köy yollarında bayram tedbirleri kapsamında 11 günlük bir tedbir planı uygulamaya konulduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu tedbirler kapsamında günlük olarak emniyet ve Jandarma birimlerimiz toplamda 35 ekip, 2 motosikletli ekip, 70 personelle görev yaptı. Tedbirlerin uygulandığı 11 günlük sürede ise 328 ekip, 19 motosikletli ekip ve 653 personel görev aldı. Burdur Merkez OSB Kavşağı kontrol noktası başta olmak üzere, Bucak ilçemiz sınırlarında kalan Dereboğazı Antalya-Isparta karayolu üzerinde, Bucak Bölge Trafik İstasyonu kontrol noktası ve Çavdır İlçemiz sınırlarında yer alan Antalya-Denizli Karayolunda 11 günlük süre boyunca 24 saat esaslı yoğun trafik denetimleri yapıldı. Ayrıca 4 drone ile denetimlere destek verildi. Burdur il genelinde Ramazan Bayramı tatilinin başladığı 31 Mayıs Cuma günü tatil sonuna kadar ilimiz sınırlarında kalan devlet karayolları geliş ve gidiş güzergahlarından geçen araç sayıları, toplamda 324 bin 385 oldu. Günlük ortalama 19 bin 313 araç geçmekte iken bayram tatilinde günlük geçen araç sayısı 32 bin 439 olmuştur. Bu 10 günlük tatil süresince il genelinde 8 bin 343 araç ve sürücü ekiplerce denetlendiği açıklandı.



Bayram tatili süresince ölümlü trafik kazası meydana gelmedi


Geçen yıl Ramazan Bayramında 2 ölümlü kaza meydana gelmiş bu kazada 2 kişi hayatını kaybettiğini açıklayan Burdur Valiliği, "Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde 43 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş ve 88 kişi yaralanmıştır. 2019 Ramazan Bayramı Tatil süresince meydana gelen 35 yaralanmalı kazada 86 kişi yaralanmış, bu yaralılardan 1 kişinin hayati tehlikesi mevcutken diğer 85 kişinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Geçen yılki Kurban Bayramına göre yaralanmalı kaza sayımızda yüzde 18,6 azalma meydana gelmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyalar ve uygulanan bayram tedbirlerinin, emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından ilimiz genelinde hassasiyetle uygulanması, kaza sayılarında ki azalmalarda etkili oldu" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da jandarma ekipleri öğrencilerle buluştu Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı ve lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak kurulan stantlarda jandarmanın faaliyetleri anlatıldı. Aydın Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, "Köklü kuruluşumuz Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185’inci yıl dönümünün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görevin ifası sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazi olanlara da minnet duygularımı ifade ediyorum. Halen görevde olanlara da Mevlam ayaklarına taş değdirmesin. Bizim huzur ve güvenliğimiz için çok önemli bir kurum. Allah’ım yokluklarını hissettirmesin. Program doğrultusunda gençlerimize yönelik bu mesleğe giriş ile ilgili, mesleğin ayrıntıları ile ilgili sunum da yapılacak. Özellikle bu mesleğe yönelmek isteyen gençlerimiz için bu sunumlar faydalı olacaktır" diye konuşarak jandarmanın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bulut’un konuşmasının ardından Doç. Dr. J. Bnb. Furkan Fahri Altıntaş ve J. Asb. Kd. Üçvş. İlkay Ilısu tarafından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım video gösterimlerinin ardından son olarak terörle mücadele operasyonlarında üç kez yaralanan, tedavi sürecinde akciğerinin bir kısmını kaybeden ve sol kolundaki işlev kaybını atlatan gazi Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül’ün hikayesinin anlatıldığı haber videosu izletildi. Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül kendisinin de Aydın Lisesi’nden mezun olduğunu ifade ederek, "Sevgili öğrenciler ben de sizler gibi bu sıralardan çıkıp jandarma astsubay oldum. Vatan savunmasında üzerime düşen tüm görevleri gözümü kırpmadan yerine getirdim. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazırım. Gururla taşıdığım gazi ünvanı, atamızdan bize intikal en büyük mirastır. Jandarma 185 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın her köşesinde milletimizin huzur ve güvenliği için canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel vatanımızı bölgeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sizlere baktığımda, bu uğurda gözünü kırpmadan ölmeye hazır binlerde Ferhat olduğunu tekrardan haykırmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Program Kültür ve Sanat Sokağı’nda jandarmanın stantlarının gezilmesi ve öğrencilere jandarma faaliyetlerinin anlatılması ile son bulurken, öğrenciler de jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmaları ilgiyle dinleyerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
İstanbul Güngören’de dehşet anları kamerada: 5 dakika arayla aynı mahalledeki 2 iş yeri tarandı Güngören’de aynı mahallede bulunan iki iş yeri motosikletli şahıslar tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, Güngören’in Haznedar Mahallesi’nde dün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli şahıslar önce bir kahvehaneyi uzun namlulu silahlarla taradı. 5 dakika sonra diğer sokaktaki kahvehaneyi de tarayan saldırganlar kayıplara karıştı. İş yeri sahiplerinin şikayeti üzerine polis olayla ilgili inceleme başlattı. İş yerlerinde büyük çaplı hasar oluşurken, bir iş yeri sahibi hasarın çok olması nedeniyle tadilat başlattı. Saldırı anı, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay hakkında konuşan esnaf Durmuş Ali Türkmen, “Sabaha karşı saat 05.00’e 5 kala uzun namlulu silahla 2 kişi gelip kahveyi tarıyor. Biz böyle duyduk. Olayın ayrıntısını bilmiyoruz. Daha önce buralarda bu şekilde olaylar oluyor ama bu sokakta olmamıştı. Buradan çıkıp karşı sokakta bulunan bir kahvehaneyi de 5 dakika arayla tarıyorlar. Şahısları tanımıyorum. Kasıtlı gelmişler zaten motosikletin plakası da yokmuş. Kahvehaneyi alalı 1 yıl oldu. Bu durum kahvehane sahibiyle alakalı değil çünkü işinde gücünde bir insan. Oraya gelip çay içen kişilerle alakalı olabilir. Kahvehane sahibi kimseyle husumeti olan biri değil. Bir alakası olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Güngören’de iki ayrı kahvehaneyi uzun namlulu silahla tarayan motosikletli şahıslar kamerada Güngören’de aynı mahallede bulunan iki kahvehane, motosikletli şahıslar tarafından uzun namlulu silahla tarandı. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, Güngören Haznedar Mahallesi’nde dün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sabaha doğru bir motosiklet ile gelen şahıslar önce bir kahvehaneyi ardından diğer sakakta bulunan kahvehaneyi uzun namlulu silahla tarayıp kayıplara karıştı. İş yeri sahiplerinin şikayeti üzerine polis olayla ilgili inceleme başlattı. İş yerlerinde büyük çaplı maddi hasar oluştu. Bir iş yeri sahibi ise hasarın çok olması nedeniyle tadilat başlattı. Şüphelilerin saldırma anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay hakkında konuşan esnaf Durmuş Ali Türkmen, “Sabaha karşı saat 05.00’a 5 kala uzun namlulu silahla 2 kişi gelip kahveyi tarıyor. Biz böyle duyduk. Olayın ayrıntısını bilmiyoruz. Daha önce buralarda bu şekilde olaylar oluyor ama bu sokakta olmamıştı. Buradan çıkıp karşı sokakta bulunan bir kahvehaneyi de 5 dakika arayla tarıyorlar. Şahısları tanımıyorum. Kasıtlı gelmişler zaten motosikletin plakası da yokmuş. Kahvehaneyi alalı 1 yıl oldu. Bu durum kahvehane sahibiyle alakalı değil çünkü işinde gücünde bir insan. Oraya gelip çay içen kişilerle alakalı olabilir. Kahvehane sahibi kimseyle husumeti olan biri değil. Bir alakası olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Bakan Bolat: ’’Dış ticaret açığı geriledi, ithalat noktasında gerekli tedbirleri alıyoruz’’ Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi programında yaptığı konuşmada dış ticaret açığında gerileme olduğuna dikkat çekti. Bakan Bolat, ’’Son 9 ayda dış ticaret açığımızda 122 milyar dolardan 92 milyar dolara gerilemeyi başardık. İthalat noktasında gerekli tedbirleri alıyoruz. Bundan taviz vermiyoruz’’ dedi. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Albayrak Medya Grubu tarafından düzenlenen ’İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Nail Olpak ve Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli gibi isimler katıldı. İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde verimlilik, yerli ve milli iktisat politikaları, sürdürülebilir kalkınma ve ticaretin uluslararası seyri konuları masaya yatırıldı. Bakan Bolat, programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ihracat hedef ve planlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, ’’2024 yılı ilk çeyreğinde ihracatımız 63,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yıl sonunda 267 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağız’’ dedi. Bakan Bolat, kişi başına düşen milli gelirin 13 bin doların üzerine çıktığını hatırlatırken, ’’Dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl aynı oranda yüzde 3,2 büyümesi bekleniyor. Bu demek oluyor ki gelecek yıl da ekonomik şartlar zorlu olacak. Ülkemiz 2023 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 4 oranında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) artışı ile yüksek oranlı büyüme performansını kesintisiz 14 çeyrektir sürdürmüştür. 2023 yılı genelinde ekonomik büyümemiz yüzde 4,5oranında gerçekleşerek yüzde 4,4 olan OVP hedefinin üzerine çıkmıştır. 2003 - 2023 yılları arasında yıllık reel ortalama büyüme oranımız yüzde 5,4 olmuştur. Öte yandan, 2023 yılında, tarihte ilk defa, milli gelirimiz 1,1 trilyon doların üzerine çıkarak 1 trilyon 118 milyar dolar olurken, kişi başına milli gelirimiz 13 bin doların üzerine çıkmıştır’’ ifadelerini kullandı. ’’Dış ticaret açığı geriledi, ithalat noktasında gerekli tedbirleri alıyoruz’’ Cari işlemlerde yaşanan gerileme ile ilgili de bilgi veren Bakan Bolat, ’’Mayıs 2023’te 60,1 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı, sonraki aylarda toplam 28,3 milyar dolar azalarak Şubat 2024 itibarıyla 31,8 milyar dolara gerilemiştir. İhracatta yaşanan ivmelenme, son dönemde alınan önlemler ile ithalatta yaşanan düşüş ile 2024 yılı Ocak-Mart yıllık bazda yüzde 41,2’lik bir azalış yaşayan dış ticaret açığımız ise cari açığımızda devam etmekte olan bu iyileşmeye büyük katkı sağlamıştır. Son 9 ayda dış ticaret açığımızda 122 milyar dolardan 92 milyar dolara gerilemeyi başardık. İthalat noktasında gerekli tedbirleri alıyoruz. Bundan taviz vermiyoruz’’ dedi. İhracatçılara verilen destekler İhracatçılara verilen desteklerden de bahseden Bakan Bolat, ’’Bakanlık bütçemizin yüzde 60’ını ihracatçılarımız için harcıyoruz. Ticaret Bakanlığımızca 2002-2023 yılları arasında ihracatçılarımıza toplam 33 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Sadece 2023 yılında mal ve hizmet ihracatı için 11,7 milyar TL’lik desteğimizi, 2024 yılında yaklaşık iki katına, 21,5 milyar TL’ye çıkararak ihracatçılarımızın kullanımına tahsis ediyoruz. Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri İhracatı Geliştirme Stratejilerimizin etkisini artırmak amacıyla, bu ülkelerde faaliyet gösteren ihracatçılarımızın Marka ve TURQUALITY ve birim kira destek sürelerini yeniledik’’ şeklinde konuştu. ’’Hizmet ihracatı artıyor’’ Hizmet ihracatında da son yıllarda ciddi artış olduğuna dikkat çeken Bakan Bolat, ’’Hizmet ihracatımız son 20 yılda ciddi oranda yükseldi. Hizmet ihracatımızda 2002 yılındaki 14 milyar dolarlık düzeyden başlayarak, 2023 yılını 100 milyar dolar gibi iftiharlık bir rakamla kapattık. 2024 yılında da istikrarlı yükselişimiz hız kesmeden devam edecek ve 110 milyar dolarlık, 2028 yılında ise 200 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmetler kalemi içinde bu anlamda müteahhitlik kaleminde geçen yıl 28 milyar dolarlık gelir kalemimiz oldu. Dizi film ihracatında yaklaşık 600 milyon dolarlık gelirimiz oldu. Yarım milyon doları aştı müteahhitlerimizin dünyada kazandığı projeler’’ diye konuştu.