GENEL - 09 Temmuz 2019 Salı 11:41

Burdur’da sinema salonları sokaklara kuruldu

A
A
A
Burdur’da sinema salonları sokaklara kuruldu

Burdur Belediyesince bu yıl ilk kez yapılan yazlık sinema uygulaması sokaklara taşındı.

Burdur Belediyesince bu yıl ilk kez yapılan yazlık sinema uygulaması sokaklara taşındı. Merkez mahallelerde bir hafta süreyle ve birer gün arayla vizyondaki filmlerin yer aldığı yazlık sinema günlerinin ilki Bağlar Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği organizasyonda sokaklar yazlık sinema şenliğine döndü. Trafiğe kapatılıp büyük beyaz perdenin karşısına konulan sandalyelerle vatandaş nostalji yaşadı.


Vatandaşlarla birlikte oturup sokakta kurulan yazlık sinemada film izleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Orta yaşlıların hatırladığı Burdur’da eskiden yazlık sinema günlerini halkımızla buluşturmayı amaçladık. Teknolojinin gelişmesiyle cam ekranlarının hayatımızda yerini almasıyla beyaz perde olan yazlık sinemalar yok olmuş. Bizler de yazlık sinema geleneğini yaşatmak adına böyle bir adım attık. Bir hafta boyunca belirlediğimiz mahallelerde vatandaşımızla buluşturmayı amaçladık" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de camiler bayrama hazır Arnavutköy Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda camiler detaylı şekilde temizlenirken, ibadethaneler misk amber ve gül suyu kokularıyla bayrama hazır hale getirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Arnavutköy Belediyesi ekipleri ilçedeki camilerde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye bünyesinde oluşturulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki tüm camilerde detaylı temizlik yapıldı. Çalışmalarda cami içleri yıkanırken halılar süpürülüp dezenfekte edildi, ayakkabılıklar, camlar, mihrap, minber ve şadırvan alanlarında kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda da hijyen uygulamaları titizlikle tamamlandı. Temizlik çalışmalarının ardından camilerde misk amber ve gül suyu kokuları kullanılarak ibadethaneler bayramın manevi atmosferine uygun hale getirildi. Özellikle bayram namazı öncesinde vatandaşların temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürüldü. Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte ilçe genelindeki camiler bayram öncesinde hem hijyenik hem de manevi atmosferiyle vatandaşları karşılamaya hazır hale getirildi.
Giresun 5 kişinin öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Giresun’da Karadeniz Sahil Yolu liman mevkiinde arkadan gelen çekicinin kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile arkadan çarpması sonrasında aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.Edinilen bilgilere göre, gece saat 01.45 sıralarında Ordu istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan M.U. yönetimindeki 55 K 4065 plakalı çekici, Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun Limanı mevkiindeki ışıklarda bekleyen Ali Yıldız (45) 34 PM 61 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç önünde duran Ferhat Yıldız (45) yönetimindeki 34 PN 09 plakalı otomobile çarptı. Bu araç da çarpmanın etkisiyle ileri fırlayarak önünde kırmızı ışıkta beklemekte olan sürücü Köksal Yusuf Halil (31) idaresindeki otomobile çarptı.4 aracın karıştığı zincirleme kazada Ali Yıldız ile aynı araçta bulunan aynı aileden Melek Yıldız (40), Hamza Yıldız (7) Hasan Yıldız (7) ve Sadem Yağmur Yıldız (15) hayatını kaybetti, Rana Meltem Yıldız (20) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan çekici sürücüsü M.U. (59) da kazada ağır yaralanırken, Ferhat Yıldız, Fatma Yıldız, Rana Yıldız, Sümeyye Yıldız (9) ve Eymen Yıldız (16) Giresun’ndaki hastanelerde tedavi altına alındı.Kaza anı ise kazanan yaşandığı kavşağı gören bir güvenlik kamerasına yansıdı