GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 15:38

PENGUENLERE SARDALYA ZİYAFETİ

A
A
A
PENGUENLERE SARDALYA ZİYAFETİ

Türkiye turnesine çıkan Portekizli Atlantis Sirki’nin vahşi hayvanları Bursa’da gösteri öncesi sardalya ziyafeti çekti.
Türkiye turnesine çıkan dünyaca ünlü Atlantis Sirki; İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından Bursalıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Avrupa’nın birçok ülkesini dolaşan ve sadece 2011 yılında 280 bin kişi tarafından heyecanla izlenen Atlantis Sirki sakinleri, gösterilere özenle hazırlanıyor. Portekizli 50 kişilik profesyonel bir ekiple sahne alan fok balıkları, penguenler, köpek balıkları ve Sibirya kaplanları, görünüşlerinin aksine uysal yapılarıyla dikkat çekiyor.
Atlantis Sirki’nin kurucusu ve aynı zamanda fok balıklarının terbiyecisi olan Joa Cardinalli, vahşi hayvanların bu aşamaya gelmeden önce sıkı bir eğitimden geçirildiğine dikkat çekerek, "24 yıllık fok balığı eğitmeniyim. Kendime göre tekniklerim var. Aslında en önemlisi onlarla doğdukları andan itibaren bebek gibi ilgilenmektir. İşin sırrı büyük ölçüde budur" dedi.
Vahşi hayvanların beslenme düzenlerine çok dikkat edildiğini dile getiren Joa Cardinalli, "Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Tek bir fok günde 8 ile 10 kilo arasında balık yer. Gösteri öncesi yaptığımız provalarda başarılı oldukları takdirde onları ödüllendiriyoruz. Başarısız olurlarsa da yine günde 3 öğün beslemeyi kesinlikle ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.
Provalar sonrası başarılı olan penguenler ve fok balıkları, bakıcıları Joa Cardinalli tarafından ödüllendirildi. Fok balıkları ve penguenler sardalya ziyafeti çekerken, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Atlantis Sirki’nin sunucusu Önder Şener, Türkiye turnesindeki ilgiden gayet memnun kaldıklarını belirtti. Şener, "Gösterilerimiz arasında en çok ilgiyi çeken fok balıklarının futbol maçı gösterisi. Vahşi hayvanların çeşitli gösterilerinin yanı sıra sihirbazımız ve akrobatlarımız da büyük ilgi
görüyor. Anatolium Alışveriş Merkezi bahçesindeki sirkimiz 15 Ocak’ta sona erecek. 20 Ocak’ta İzmir Balçaova ilçesinde sahnemizi açacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.