ASAYİŞ - 11 Aralık 2011 Pazar 14:27

GEMLİK BELEDİYESİ`NDE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

A
A
A
GEMLİK BELEDİYESİ`NDE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Görevden alınan Gemlik eski belediye başkanının talimat vererek biten işe ihale yaptırdığı iddia edilen Umurbey Aytepe ve ilçe genelindeki bazı sokakların parke taşı döşeme ve peyzaj düzenlemesi işi ile alakalı olarak Bursa 4.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava görülmeye başlandı.
Gemlik Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve F.M.G.’nin, zincirleme olarak görevi kötüye kullanmak, hukuka aykırı davranışlarla ihaleye katılma yeterliliğine veya koşullarına sahip olan kişilerin ihaleye, ihale sürecindeki işlemlere katılmalarını engellemek ve ihale fiyatını etkilemek için gizli anlaşma yapmak suretiyle ihaleye fesat karıştırmak suçuna zincirleme olarak yardım etmek iddiası ile hakim karşısına çıktığı davada, ayrıca yine görevlerinden alınan başkan yardımcıları, bazı daire
müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanı bulunuyor. Davanın en ilginç yanı ise F.M.G.’nin Umurbey Belediye Başkanı olduğu dönemde bitirildiği bilinen ve resmi açılışı yapılan Aytepe tesisleri ile alakalı olarak yeniden ihale yapması gösteriliyor.
Dönemin Fen İşleri Müdürü’nün başkanın ihaleye yapılmış gibi evrak düzenleme talimatını, ’bitmiş işe ihale yapmam’ dediği için görevinden alınmasının da yer aldığı iddianamede, Aytepe, park, bahçeler, ilçe genelinde parke taşı döşenmesi ve benzeri ihalelere katılan bazı firmaların kaşelerinin üzerinde bulunan telefon ve faks numaralarının dahi aynı olduğu öne sürüldü. Çoğu belediye çalışanı ve daire müdürü olan davalılar arasında daha önce belediye ile alakalı başka davalardan da tutuklanan ve halen
tutuksuz olarak yargılanan M.E., eski mali hizmetler müdür A.I. gibi çok sayıda ismin yer aldığı dava, davalıların yazılı savunmalarını sunmaları için ileri bir tarihe ertelendi.
Öte yandan, ilçe kamuoyunu meşgul eden takvim soruşturması da devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü söz konusu soruşturma için ifade almaya başladı. Bilindiği gibi bu konuda da piyasa değeri 17 bin liralık olan takvim baskısı işinin Gemlik Belediyesi’ne maliyeti çok ciddi rakamları bulmuş, belediye zabıtası tarafından dağıtılan takvimler için binlerce liralık dağıtım faturası kesildiği gibi yine eski başkan F.M.G.’nin görevden alınmasının ardından binlerce takvimin depolarda dağıtılmadan ziyan olduğu
görülmüştü.
Soruşturmanın bir diğer ayrıntısı ise piyasa değeri 17 bin lira olarak açıklanan ancak, önce 75 bin liralık bir faturanın kesilmesi ardından da gelen tepkiler üzerine söz konusu faturanın çok daha aşağılara çekilerek dağıtım başta olmak üzere çeşitli kalemler altında fatura düzenlenerek belediye kasasından ödeme yapılması gösteriliyor. Söz konusu takvim soruşturması da halen devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Dün gece bir cinayet daha aydınlatıldı" Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Faili meçhul dosyalara karşı ortaya koyduğumuz irade ile dün gece bir cinayet daha aydınlatıldı" dedi. Adalet Bakanı Gürlek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ’Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma’ vizyonumuz doğrultusunda Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olarak faili meçhul dosyalara karşı ortaya koyduğumuz irade ile dün gece bir cinayet daha aydınlatıldı. Antalya’da 30 Nisan gecesi kaybolan Kübra Yapıcı evladımızın katil zanlıları; Manavgat, Serik ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın güçlü koordinasyonu sayesinde kıskıvrak yakalandı. Devletimizin tüm imkânlarını seferber ettiği bu süreçte; hızlı reaksiyon, etkin teknik takip ve kurumlar arası iş birliğiyle çelişkili ifadeler deşifre edildi, cinayetin işlendiği yer ve deliller tek tek ortaya çıkartıldı, failler farklı illerde yakalanarak adalete teslim edildi" ifadelerine yer verdi. Hiçbir dosyanın faili meçhul olarak kalmaması için çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakan Gürlek, "Yürüttükleri titiz soruşturma dolayısıyla Manavgat, Serik ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza; büyük bir özveri ile çalışan emniyet ve jandarma teşkilatlarımıza, soruşturmanın seyrine HTS-baz verilerini ivedilikle paylaşarak önemli katkı sunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuza teşekkür ediyorum. Hiçbir suçun cezasız kalmaması, hiçbir dosyanın faili meçhul olarak karanlıkta bırakılmaması için adalet ve güvenlik teşkilatları olarak eş güdüm içerisinde omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bu acı olayda metanetini koruyarak evladının izini süren acılı babaya başsağlığı diliyor; adaletin tesisi için gece gündüz demeden görev yapan tüm yargı ve güvenlik mensuplarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri Cinayet şüphelilerinin kaçtıkları otomobil ikametlerinin yakınında bulundu Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre ‘çakmak isteme’ meselesinden çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavga olayının şüphelilerinin olay yerinden kaçtığı otomobil, şüphelilerden birinin ikametinin yakınında bulundu. Otomobili park edip, kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için başlatılan çalışma sürüyor. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Mithatpaşa Mahallesi Bekir Yıldız Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre ‘çakmak isteme’ meselesi nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada, ağır yaralanan Enes A. kaldırıldığı Kayseri Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmiş, arkadaşlarından B.T. bıçakla, A.A.’da darp neticesiyle yaralanmıştı. Olay sonrası 5 şüpheli 38 RA 510 plakalı otomobille akaryakıt istasyonunda kaçmıştı. Ekipler tarafından cinayet şüphelilerini yakalamak için kent genelinde yoğun bir çalışma başlatılırken, şahısların kaçtığı 38 RA 510 plakalı otomobil sabah saatlerinde Yunus Emre Mahallesi Evin Sokak’ta yol kenarına park edilmiş halde bulundu. Ekipler tarafından otomobilde inceleme çalışması yapılırken, otomobil çalışmaların devamı için bulunduğu yerden kaldırıldı. Öte yandan, otomobilin park halinde bulunduğu yerin 5 şüpheliden biri olan E.A.‘nın ikametine yakın bir yer olduğu öğrenildi. Ekiplerin, kaçtıkları otomobili park edip kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.