YEREL HABERLER - 18 Haziran 2014 Çarşamba 11:45

Teleferik Kayak Sezonunda Oteller Bölgesi’nde Olacak

A
A
A
Teleferik Kayak Sezonunda Oteller Bölgesi’nde Olacak

Bursa’nın simgesi teleferiğin modern yüzünün açılışı yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılacak. Yargı kararı olduğu için Sarıalan-Oteller Bölgesi’ndeki inşaat ise ağaç kesilmeden 1 Ocak 2015 tarihine kadar bitirilecek. Teleferik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cumbul, Oteller Bölgesi’ne yönelik inşaat çalışmasının Temmuz başında başlayacağını belirterek, “Teleferik hattı biraz yükseltilecek. Bölgedeki ağaçlara zarar vermeden kabinler üstlerinden geçecek” dedi.
Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik, yenilenen yüzüyle saatte 1500 yolcu kapasitesiyle 7 Haziran’da yolculu seferlere başladı. Her gün saat 08.00 ile akşam 22.00 arasında hizmet veren ve 19 - 20 saniye aralıklarla kalkan 8’er kişilik vagonlarla bekleme derdini ortadan kaldıran teleferiğin resmi açılış töreni yarın 11.00’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla yapılacak.
Teleferik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cumbul, Teferrüç Sarıalan arasında problem yaşamadan hizmete başladıklarını kaydederek, “Sarıalan’a kadar gidiyoruz. Ancak Oteller Bölgesi’ne kadar olan bölümde inşaat kısa süre sonra başlayacak. Hedefimiz 1 Ocak 2015’te bitirip kış sezonuna yetiştirmek. Teleferik şu anda 4 bin 500 metre gidiyor. 4 bin metre daha gidecek. Toplamda 8,5 kilometreye ulaşacak. Sarıalan Oteller arasında 25 direk olacak. Ağaç kesilmeyecek. Direkler yükseltilecek. Tüm hat faal olduğu zaman 180 kabine ulaşılacak. Sarıalan Oteller arasında direkler yine helikopter vasıtasıyla dikilecek. Saatte 1500 yolcuya kadar çıkabiliyoruz” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Uludağ'a ulaşımı sağlayan teleferiğin 50'nci yılını doldurduktan sonra yenilendiğini ifade etti. Sarıalan'a kadar bölümün tamamlandığını söyleyen Başkan Altepe, "Bursa halkı zaman kaybetmeden 20 saniyede bir kalkacak teleferiklerle panoramik bir yolculuk yapacak. Teleferik hattı, Oteller Bölgesine ulaşmasıyla 8,5 kilometrelik dünyanın en uzun hatlarından birisi olacak. 186 kabin ile günde bin 500 kişinin ulaşımı sağlanacak. Bursa ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak. Ayrı bir sinerji katmış olacak. Hedefimiz bir an önce oteller bölgesine ulaşmak. Engelleri en kısa zamanda aşmak istiyoruz. Oteller bölgesinde yargı kararına uyarak sıkıntısız bir şekilde ulaşacağız" dedi.
(İHS
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çevrimiçi psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti 7 ilde pilot uygulama olarak başlatıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 yılının ’Aile Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte ailelerin danışmanlık ve psiko-sosyal destek hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla çevrimiçi psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmetini 7 ilde pilot olarak hayata geçirdi. Bakanlık, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı 2024-2028’de yer alan ’aile odaklı sosyal politika ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması’ amacı ve ’danışmanlık ve psiko-sosyal destek hizmetlerinin niteliğinin artırılması’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, aile danışmanlığı, boşanma süreci danışmanlığı, evlilik öncesi danışmanlık ve bireysel danışmanlık hizmetleri, 81 ilde il müdürlükleri, sosyal hizmet merkezleri ve ihtisaslaşmış aile danışmanlığı birimleri aracılığıyla ücretsiz olarak sunuluyor. Öte yandan hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak amacıyla teknoloji temelli yeni uygulamalar da geliştiriliyor. Çevrimiçi danışmanlıkla aile içi iletişim güçleniyor Hizmetler, gizlilik ve güvenlik ilkeleri esas alınarak çevrimiçi platformlar üzerinden yürütülüyor. Böylece bireylerin ve ailelerin bulundukları yerden uzman personel eşliğinde psikolojik destek alabilmeleri kolaylıkla sağlanıyor. Hizmetin yaygınlaştırılmasıyla aile içi iletişim sorunları erken dönemde tespit edilecek. Böylece çatışmalar daha etkili şekilde yönetilebilecek. Ayrıca anne baba olma becerilerinin güçlendirilmesi ve çocukların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor. Bu uygulamayla toplumda aile bütünlüğünün korunması ve güçlendirilmesi amaçlanıyor. 7 ilde pilot uygulama başlatıldı Pilot çalışma kapsamında, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini temsilen Adana, İzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Ordu, Sivas ve Sakarya illeri belirlendi. Pilot uygulama ile çevrimiçi danışmanlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılmadan önce daha etkin bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Başvurular e-Ailem sistemi üzerinden alınarak, e-Ailem sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar https://psikodestek.aile.gov.tr/ adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.
Van Başkale’de kış sert geçiyor, kar yığınları kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor 2 bin 400 rakımla Türkiye’nin en yüksek ilçesi olan Van’ın Başkale ilçesinde bu yıl kış sert geçiyor. İlçede kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, biriken kar kütleleri kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor. Van’ın Başkale İlçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 50 santimetre, kırsal kesimlerde ise 1 metreyi buldu. İki gündür etkili olan kar ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan kırsal mahalle yollarının yeniden açılması için çalışma yürüten ekipler, ilçe merkezinde de karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Van Büyükşehir ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının ardından vatandaşların ve sürücülerin sorun yaşamaması için kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Başkale Belediyesi şehir merkezinde yoğun kar mesaisi yapıyor. Ekipler, 4 kamyon, 6 iş makinesi ve 20 personelle caddelerde biriken kar yığınlarını kamyonlarla ilçe dışına taşıdı. Esnaflarda kar kürekleriyle işyerlerinin önü ve kaldırımları temizleyerek belediye ekiplerine yardımcı oldu. İlçede kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığı da gece saatlerinde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. İlçede yaşayan vatandaşlardan Ferit Mamedi, ilçede soğuk havanın hâkim olduğunu dile getirdi. Mamedi, "Havalar çok soğuk. Belediye ekipleri çalışıyor. Hava o kadar soğuk bu nedenle okullar da tatil edildi" dedi. Öte yandan okulların tatil edildiği ilçede çocuklar da karda kayıp karın keyfini çıkardı.
Mersin MERCEK’te yeni yıl coşkusu renkli atölyelerle yaşandı Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezlerinde, yeni yıl öncesinde yılbaşı temalı atölyeler düzenlendi. Halkkent MERCEK’te gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılar hem yeni beceriler kazandı hem de keyifli anlar yaşadı. Farklı yaş ve meslek gruplarından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği atölyelerde; barista, kek, soğuk mutfak, baklavalı cheesecake, masa düzeni ve görgü kuralları ile kapı süsü çalışmaları yapıldı. Yeni yıl atmosferinin hakim olduğu etkinliklerde üretim ve paylaşım ön plana çıktı. Barista Atölyesinde balkabaklı yeni yıl latte ve zencefilli kurabiye hazırlanırken, Kek Atölyesinde cake pops ve cupcake yapımı ile süsleme çalışmaları gerçekleştirildi. Soğuk Mutfak Atölyesinde ise yılbaşı mezeleri hazırlanarak yeni yıl tadım tabağı oluşturuldu. Katılımcılardan yoğun ilgi gören Baklavalı Cheesecake Atölyesi de programda yer aldı. ‘Işıltılı Masa Düzeni’ ve ‘Görgü Kuralları Atölyesi’nde, özel gün sofralarında masa düzeni, sunum teknikleri ve görgü kuralları hakkında bilgiler verildi. Kapı Süsü Atölyesinde ise yeni yıl ruhunu yansıtan el emeği süsler hazırlandı. "İlham verici bir ortam oluşturmayı hedefledik" Halkkent MERCEK Sorumlusu Eren Demir, düzenlenen etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, yılın yoğunluğunu keyifli atölyelerle geride bırakmak istediklerini belirterek, "Amacımız herkesin keyif alabileceği, ilham verici bir ortam oluşturmaktı. Barista atölyesinden sunum tekniklerine kadar dolu dolu bir program yaşadık. Vatandaşlarımızın yeni yıl sofralarına katkı sunmuş olmayı umut ediyoruz" dedi. "Yılbaşı sofralarına özel menüler hazırladık" Büyükşehir Belediyesinde görev yapan pasta şefi ve mutfak eğitmeni Canan Barışoğlu ise Soğuk Mutfak Atölyesinde yılbaşı sofralarına özel menüler hazırlandığını ifade ederek, "Katılımcıların bildikleri ve bilmedikleri birçok meze vardı. Keyifli bir gün geçirdik. Yılbaşı sofralarını süsleyecek güzel tarifler ortaya çıktı" diye konuştu. "Tam da yılbaşı ruhuna uygun bir atölye oldu" Yaş pasta ve barista üeğitmeni Ceren Gül Yeşilli de Barista Atölyesinde balkabaklı latte ve gingerbread yapıldığını belirterek, "Sunumlara özellikle özen gösterdik. Hem öğrendik hem eğlendik. Kurabiyelerimizi süsledik. Tam da yılbaşı ruhuna yakışır bir atölye gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Katılımcılardan atölyelere tam not Barista Atölyesine katılan Seyhan Karatabak, "Zencefilli kurabiye ve latte yaptık. Tadım gerçekleştirdik. Günümüz çok güzel geçti. Katıldığım en iyi workshoplardan biriydi" dedi. Soğuk Mutfak Atölyesine katılan Okul Öncesi Öğretmeni Hakan Badar ise "Hem sosyalleştik hem de farklı meze çeşitlerini yapmayı öğrendik. Yeni yıla girmeden çok güzel bir etkinlik oldu" şeklinde konuştu.