SPOR - 06 Aralık 2023 Çarşamba 12:54

4. Dünya Alpagut Şampiyonası’nın galibi Türkiye

A
A
A
4. Dünya Alpagut Şampiyonası’nın galibi Türkiye

Bursa’da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Türkiye oldu.


23 ülke, 360 sporcunun katılımıyla Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası’nda zorlu bir mücadele yaşandı.


Yarışmanın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri Yıldırım İlçe Müdürü Mehmet Demirci, Yıldırım Belediyesi Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Dünya Alpagut Federasyonu Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emil Rahimov, Dünya Alpagut Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kutsan Vasif Namazov, Alpagut Türkiye Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz katıldı.


23 ülkeden katılan 360 sporcunun kıyasıya yarıştığı şampiyonada 180 sporcuyla Türkiye takımı birinci olurken, 49 sporcuyla Irak takımı ikinci oldu. 44 sporcuyla Azerbaycan takımı ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.



4. Dünya Alpagut Şampiyonası’nın galibi Türkiye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da kar ve tipi nedeniyle kapanan 354 köy yolu ulaşıma açıldı Ağrı’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 423 köy yolundan 354’ü, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı yer yer bir metreyi aşarken, yüksek rakımlı ve merkeze uzak köylerde ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Tipinin zaman zaman şiddetlenmesi görüş mesafesini düşürdü. İl Özel İdaresi’nin 115 personel, 95 iş makinesi ve 8 mobil ekip ile yürüttüğü çalışmalar büyük bir özveriyle sürdürüldü. Kapanan yolların açılmasıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşlar il ve ilçe merkezlerine yeniden ulaşım imkânı buldu. Özellikle sağlık, gıda ve temel ihtiyaçlara erişim açısından hayati önem taşıyan köy yollarının açılması, kırsalda yaşayan vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Bazı güzergahlarda yoğun rüzgar ve tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması üzerine ekiplerin aynı noktalara yeniden müdahale ettiği öğrenildi. Buna rağmen çalışmalar aralıksız devam etti ve birçok yerleşim yerinde günlük hayat yeniden hareketlenmeye başladı. 354 köy yolu ulaşıma açılırken, ulaşıma kapalı bulunan 69 köy yolunda ise İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü, hava şartlarının el verdiği ölçüde yolların açılması için yoğun çaba gösterildiği belirtildi.