POLİTİKA - 01 Nisan 2024 Pazartesi 03:07

Alinur Aktaş seçim sonrası açıklamada bulundu: “Yüzde 12-13’lük bir azalış söz konusu”

A
A
A
Alinur Aktaş seçim sonrası açıklamada bulundu: “Yüzde 12-13’lük bir azalış söz konusu”

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin son bulmasıyla birlikte, sonuçlar netleşmeye başladı. Bursa’da sandıkların yüzde 95’i açılırken, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre 47.7 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Mustafa Bozbey önde götürdü. Sonuçların netleşmesiyle birlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “Sonuçların şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bir önceki yerel seçime göre bir de oy sayısının arttığını düşünürsek, nüfusun artmasına paralel olarak, yaklaşık yüzde 12-13’lük bir azalış söz konusu” dedi.

Yerel Seçimlerde Türkiye geneli oy sayımları yapılırken, Bursa’da sandıkların yüzde 95’i açıldı. Yapılan sayımda yüzde 47 ile Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Mustafa Bozbey, seçimi önde götürürken, Adalet Kalkınma Partisi Adayı Alinur Aktaş ise yüzde 38 oy aldı. Sayımlarda sona doğru gelirken, seçim sonrası konuşan Alinur Aktaş, “Sonuçların şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bir önceki yerel seçime göre bir de oy sayısının arttığını düşünürsek, nüfusun artmasına paralel olarak, yaklaşık yüzde 12-13’lük bir azalış söz konusu. 250 bin vatandaşımızın sandığa gitmediğiyle alakalı bir tespitin de olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Muhakkak surette değerli büyüklerimiz, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere bu durumu değerlendireceklerdir. ülkemizin birçok noktasında yaşanan oy kaybından Bursa olarak bizler de üzerimize düşeni aldık. Dediğim gibi gerekli kurullarda bunları değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Yani özellikle seçim halinde 2 aylık süreçte yöneticilerimizle, milletvekillerimizle, özellikle 31 Mart’tan itibaren mecliste takip edeceğiz. Bu süreç zarfında tüm ilçeleri ziyaret ettim. Hatta ikişer üçer kez ziyaret ettim. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak bin altmış mahallemizin yarıya yakınını ziyaret etmişim. 500 mahalle ziyaret ettim. Hepsine dokunmaya çalıştık. Eksik kaldıklarımız olmuştur, haklarını helal etsinler. Önce Allah’a şükrediyorum, benim şeref defterime yirmi yıl bu şehrin önce İnegöl ilçesinin ve akabinde de altı buçuk yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde belediye başkanı olarak hizmet. İnanın her bir cadde, her bir sokak, her bir kişi bana işi düşen hangi siyasi görüşler insan olursa olsun benim için çok kıymetliydi, çok değerliydi. Bunun mutluluğunu ömrüm boyunca yaşayacağım. Geride tertemiz bir belediye bırakıyorum. Ben seçilen tüm belediye başkanı arkadaşlarım, henüz sonuçlar netleşmedi. Hepsine başarılar diliyorum. Bu süreç zarfında tekrar dediğim gibi tüm siyasi büyüklerimi, AK Parti teşkilatı içerisindeki büyüklerime, önceki dönem vekillerime, bakanlarıma her birine samimiyetle, gayretle çalıştık ama nasibimiz, takdirimiz buymuş. Ben tekrar sürecin Bursa’mız için, ülkemiz için hayırlar getirsin diyorum” diye konuştu.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, “AK Parti olarak katılmış olduğumuz bu on sekiz seçimde de vatandaşımızın hem teveccühünü gördük. hem de onlara bu seçim atmosferindeki bizim demokrasi şöleni dediğimiz bir kurumsallaşmayı sağlamış olduk. Bunun öncesinde 14 ve 28 Mayıs’ta zaten milletimiz, bize olan güvenini göstermişti. Önümüzdeki 2028 yılına kadar olan süreçte iktidar partisi olarak milletimize hizmet etmekle ilgili görevi bize tevdi etti ve biz de bu şuur içerisinde çalışarak gayret ederek milletimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olacağız. Yerel seçimlerden çok genel seçimler havası oluştu ve projelerde havalarda uçuştu. Biz milletimizin mesajını aldık” dedi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yeşil enerji ile daha güçlü Samsun: GES ile 296 milyonluk tasarruf Kamu eli ile orta gerilim seviyesinde sisteme bağlanmış Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali(GES) projelerinden biri olan Samsun GES, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kilovatsaat(kWh) elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "GES projesi hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım. Yeşil enerji de daha güçlü bir Samsun diyerek çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Yenilenebilir enerji yatırımlarını stratejik bir öncelik haline getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji santrali projeleriyle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji yatırımlarındaki en güçlü projelerinden biri olan Samsun Güneş Enerji Santrali, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kWh elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci vizyonuyla hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali (Samsun GES), performansıyla Türkiye’de örnek yenilenebilir enerji yatırımları arasında yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı elektriğin yüzde 90’ı, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün ise kullandığı elektriğin yüzde 40’ı Samsun GES ile karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi, GES ile hem enerji maliyetlerini düşürürken hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakma hedefine katkıda bulundu. Samsun GES, hizmete girdiği 19 ayda 77 bin ton karbon salınımını azalttı, 146 bini aşkın ağacın kesilmesini önledi. "GES hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım" GES projesinin hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun Güneş Enerji Santrali, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kWh elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Bu rakamlar gösteriyor ki Samsun, güneş enerjisini doğru ve verimli kullanma noktasında Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir kalkınma modeli, sürdürülebilir bir şehir vizyonu ve enerjide bağımsız bir Samsun hedefi ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin farkında olan bir anlayışla enerjide dışa bağımlılığı azaltan, belediye bütçesini güçlendiren ve çevreye nefes aldıran her projeye büyük önem veriyoruz. GES projesi de hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım. Yeşil enerji de daha güçlü bir Samsun diyerek çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Isparta Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı Eğirdir’de 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele ve İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu toplantılarında, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı ile 2025 Yılı İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eğirdir Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantılar, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapıldı. Toplantılarda, ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede yürütülen faaliyetler gözden geçirilerek, önleyici ve koruyucu çalışmaların etkinliğinin artırılması için yapılabilecekler ele alındı. Ayrıca gençlerin ruh sağlığının korunması, psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi ve intihar riskinin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık, eğitim ve önleme faaliyetleri değerlendirilerek yeni dönem planlamaları üzerinde duruldu. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, daha etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edebilmek adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Toplantılar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.