ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 11:01

Bursa’da Tofaş otomobil hurdaya döndü

A
A
A

Bursa’da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı feci kazada Tofaş Şahin model otomobilde bir kişi ağır şekilde yaralandı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ertan Demirci (55) idaresindeki Tofaş Şahin model otomobil ile başka bir otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Şahin marka otomobil sürücüsü Demirci ağır yaralanarak sıkıştığı otomobilden kurtarıldı. Demirci, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ahmet Berke Erdal - Emir Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce bıçağı coğrafi işaretle tescillendi DÜZCE(İHA) – Düzce’de üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle Düzce’ye özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurular sonucu Düzce Bıçağı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi tescillendi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ve Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’un katılımıyla Düzce Bıçağının Coğrafi İşaret Tescil belgesi Muhammed Zeki Durak tarafından Vali Selçuk Aslan’a takdim edildi. Düzce Bıçağı; çelik malzeme kullanılarak tasarlanan bıçağın dayanıklılığının artırılması, yüzeyinin işlenmesi, sap takılması ve kılıfın yapılması suretiyle Düzce ilinde el işçiliğiyle ve kişiye özel tasarlanarak üretilen bıçaktır. Ustanın veya bıçak sahibinin tercihine göre kişiselleştirilen Düzce Bıçağı kullanım amacı ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına uygun çeliğe karar verilerek tasarlanır. Tasarlanan bıçağın kullanım amacına ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına bağlı olarak paslanmaz çelik, karbon çeliği, takım çeliği ve Şam çeliği (Damascus) kullanılır. Düzce Bıçağının yüzeyi ustanın tercihine göre, gravür, kakma, kabartma (rölyef) gibi süsleme sanatları ile işlenir. Ayrıca bıçakların sap ve kılıflarına minyatür, tezhip ve ebru gibi süsleme teknikleri de kullanılabilir.