GÜNDEM - 01 Ağustos 2023 Salı 13:37

Bursa’da ulaşım sorununa köprülü neşter

A
A
A
Bursa’da ulaşım sorununa köprülü neşter

Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturulması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Balıklıdere Köprüsü ve bağlantı yolları törenle hizmete açıldı. Otosansit ile Değirmenönü mahalleleri Balıklıdere Köprüsü ile birbirine bağlanırken, Kaplıkaya ile Kestel arasındaki imar yolunun tamamlanmasıyla Ankara yolu trafik yüklerinden arınmış olacak.


Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek amacıyla raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu ulaşım gibi pek çok yatırımı hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, yeni köprülerle de ulaşıma nefes aldırıyor. Özellikle Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak için alternatif güzergahlar oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yolun güneyinde Kaplıkaya ile Kestel arasında yeni bir güzergah oluşturuyor. Bu güzergah üzerinde, daha önce Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini köprü ile birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Siteler ile Bağlaraltı mahallelerinin bağlantısı için de Kaplıkaya Köprüsü’nü tamamlayıp ulaşıma açmıştı. Bu rotanın en doğusunda yer alan ve Otosansit ile Değirmenönü mahallelerini birbirinden ayıran Balıklıdere üzerine de 125 metre uzunluğunda, 2 şerit geliş-2 şerit gidiş olarak 4 açıklıklı köprü inşa edildi. Yaklaşık 1.500 metre bağlantı yolu, kaldırım ve bisiklet yolunu da kapsayan proje, törenle hizmete açıldı.


Sorun kararlılıkla düzelecek


Balıklıdere Köprüsü ve bağlantı yolu açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, herkesin dilinde bir trafik sorunu olduğunu, bu sorunun ise ancak kararlılıkla çözülebileceğini söyledi. Özellikle göçlerle çarpık ve kaçak yapılarla şekillenen Yıldırım’ın talihini değiştirmek amacıyla yoğun mesai harcadıklarını belirten Başkan Aktaş, “Başladığımız bir projeyi daha bitirmenin mutluluğu içindeyiz. Ama daha bağlantısı yapılması gereken yollar var. Hem Erikli tarafında hem de Karapınar tarafında yapmamız gereken yollar, kamulaştırmamız gereken alanlar var. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bugünü değil, geleceği de inşa ediyoruz. Balıklıdere üzerinde bir yol geçişi olmaması ve arazinin sarp olması nedeniyle mahalleler arasındaki geçiş Ankara-İzmir Yolu üzerinden sağlanıyordu. Bu da yol üzerinde trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Ankara yoluna alternatif güzergâh olarak planladığımız; 75. Yıl, Esenevler ve Yiğitler mahallelerini, Değirmenönü ve Cumalıkızık mahallelerine bağlayacak olan imar yolunun Balıklıdere üzerine yapılan köprü ve bağlantı yolları kısmını tamamladık. Bunun devamında Balıklıdere Köprüsü’nü Karapınar Köprüsü’ne, Otosansit Sanayi Bölgesini de Erdoğan Caddesi’ne bağlayacak yolları da yapacağız. Proje ile Erikli Mahallesi’nden gelen yolun Cumalıkızık ve Değirmenönü bağlantısı ile birleşmesi, bu kesimde Ankara yolu trafik yükünü hafifletmiş olacak. Balıklıdere Köprüsü’nün ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Birlik ve beraberliğin meyvesi


Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da halkın günlük yaşamını kolaylaştıran sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alan, gençlik merkezi ve kütüphane gibi hizmetleri ilçeye kazandırırken, ilçeyi geleceğe taşıyacak, yeni yollar ve dönüşüm projeleri için de büyük bir çaba harcadıklarını vurguladı. Merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi, kurumlar ve vatandaşların desteğiyle bu çalışmaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Yılmaz, “Birlik ve beraberliğimizin meyvesi olarak bu çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ankara yoluna alternatif olan bu köprü de birlik beraberliğin ürünü. İmar planlarımız çerçevesinde alternatif bir yol oluşturduk. Bu yolun tamamlanmasıyla bu bölgedeki trafik problemi çözülmüş olacak. Bu proje ile ilçemize değer katan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da Bursa’nın en merkezi yerleri nasılsa, en ücra köşeleri de öyle olsun diye büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti.


AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, yeni yollarla, kentsel dönüşümlerle, millet bahçeleriyle, spor alanlarıyla Bursa’nın hak ettiği hizmetleri alması için yoğun mesai harcadıklarını vurguladı.


Yiğitler Mahalle Muhtarı Ferhat Sarman da mahallelerine nefes aldıracak köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek hizmete açılan Balıklıdere Köprüsü ile Değirmenönü Mahallesi ve Otosansit birbirine bağlanmış oldu.


Bursa’da ulaşım sorununa köprülü neşter

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana ‘Anksiyetem tuttu’ diyerek polisten kaçan sürücü 557 bin lira ceza yedi Adana’da trafik uygulamasında "Anksiyetem tuttu" diyerek polisin "Dur" ihtarına uymayan ve bir polis memuruna çarparak kaçan Suudi Arabistan uyruklu 26 yaşındaki alkollü kadın sürücü kaza yaptı. Ehliyetinin daha önce de alkollü araç kullanmaktan dolayı daimi olarak iptal edildiği ortaya çıkan kadın sürücüye 557 bin lira para cezası kesildi, aracı ise 120 gün trafikten menedildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde farklı noktalarda uygulama yaptı. Uygulamalarda durdurulan 387 aracın sürücüsünün belgeleri kontrol edildi. Ekipler, eksikleri tespit edilen 126 sürücüye para cezası uygularken, 8 aracı ise trafikten menetti. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen uygulamada polis ekipleri, 31 HP 802 plakalı otomobili durdurdu. Rutin kontrol ve alkol testi için polis ekipleri, Suudi Arabistan uyruklu C.H. isimli kadının araçtan inmesini istedi. Alkometreyi üflemeyen ve araçtan inmeyen kadın, "Anksiyetem tuttu" diyerek otomobiliyle polise çarpıp uygulamadan kaçtı. Bu sırada ekipler kadını biber gazıyla durdurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Kaza Yaparak Durabildi Polis ekipleri otomobili takibe alırken, genç kadın bir süre sonra direğe çarparak durabildi. Kaza sonrası araçtan indirilen kadının 1.04 promil alkollü olduğu, ehliyetinin ise daha önce yine alkollü araç kullanmaktan dolayı daimi olarak iptal edildiği tespit edildi. Daha Önce de Alkollü Yakalanmış Sürücü hakkında alkollü araç kullanmak, ehliyeti geri alındığı halde araç kullanmak, tehlikeli şekilde şerit değiştirmek, dur ihtarına uymamak ve muayenesiz araçla trafiğe çıkmak gibi çeşitli ihlallerden toplam 557 bin 719 lira idari para cezası uygulandı. Gözaltına Alındı Ayrıca araç 120 gün süreyle trafikten menedilirken, sürücü hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye düşürme" suçundan adli işlem başlatıldı. Gözaltına alınan genç kadının, işlemler sırasında köpeğini bir an bile bırakmaması dikkat çekti.