SPOR - 04 Nisan 2026 Cumartesi 20:07

Bursaspor evinde kazandı

A
A
A
Bursaspor evinde kazandı

Bursaspor, 2. Lig Kırmızı Grup 31. hafta mücadelesinde Mardin 1969 Spor’u 2-0 mağlup etti.


Bursaspor, 2. Lig Kırmızı Grup 31. hafta mücadelesinde Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda Mardin 1969 Spor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Bursaspor daha etkili bir görüntü ortaya koysa da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İlhan Depe ve Rahmetullah Berişbek ile önemli pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, golü bulamayınca devreye 0-0 eşitlikle girildi.



İkinci yarıda kilidi açtı


İkinci yarıya daha istekli başlayan Bursaspor, aradığı golü 52. dakikada buldu. Halil Akbunar’ın hazırladığı pozisyonda oyuna sonradan giren Ertuğrul İdris Furat, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.


Golden sonra oyunun kontrolünü elinde tutan yeşil beyazlılar, rakibine net fırsat vermedi. Teknik ekip hamleleriyle oyunu tazeleyen Bursaspor, son bölümlerde farkı artırmayı başardı.



Son sözü Baran söyledi


Mücadelenin 88. dakikasında Hakkı Türker’in ceza sahasına gönderdiği topu savunma uzaklaştıramadı. Pozisyonu iyi takip eden Baran Başyiğit, yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı.


Kalan dakikalarda başka gol olmazken Bursaspor, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı ve kritik bir üç puanın sahibi oldu.



Bursaspor evinde kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ertuğrul Doğan: "Bu sadece bir galibiyet, yarından sonra hedefimiz Alanyaspor maçı" Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sadece bir galibiyet, çok mutluyuz ama yarından itibaren hedefimiz Alanyaspor maçında 3 puan almak" dedi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede teknik direktör Fatih Tekke, ekibi ve oyuncuları tebrik ederek, "Fatih Tekke, ekibini ve tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum. Bugün oyuncularımızın yalnız bırakılmaması çok önemliydi. Onlar da sahada bunun karşılığını vererek bizi galibiyete taşıdı. Tüm camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. "Maçlara tek tek bakıyoruz" Galibiyetin ardından temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Bu sadece bir galibiyet. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız ama yarından sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki haftayı planlayacağız. Maçlara tek tek bakıyoruz. Yarın sabahtan itibaren hedef Alanyaspor maçında 3 puan almak. Bunun keyfini çıkaralım ama uçmayalım" diye konuştu. Fatih Tekke ve ekibinin kısıtlı imkanlara rağmen önemli işler yaptığını belirten Doğan, "Fatih Tekke ve ekibi çok güzel işler yapıyor. Kontrollü ve düzenli olmak zorundayız" dedi. Trabzonspor taraftarına yönelik değerlendirmede de bulunan Doğan, "Trabzon, futbolun yazıldığı şehir. Kimse Trabzonspor taraftarına akıl vermeye kalkmasın. Bizim aklımız bize yeter. Taraftarımız bugün çok seviyeli bir tepki vererek gerekeni yaptı ve herkese ders verdi. Protesto olacaktır. Ben kulüp başkanıyım, taraftarım bugün beni istifaya davet eder, yarın destekler. Bu futbolun doğasında var" şeklinde konuştu. Fatih Tekke ile uzun vadeli planlama yaptıklarını dile getiren Doğan, "3-4 yıllık bir planlamanın ilk yılındayız. Çok başarılı gidiyorlar. Fatih Tekke inanılmaz emek veriyor. Takımda çok güzel bir atmosfer var. Bunu bugün de yaşadık" ifadelerini kullandı. Hakem performansını eleştiren Doğan, "Hakem performansını beğenmedim. Bu kararlara rağmen sahada mücadele eden ve kazanan oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi. Zor süreçlerden geçtiklerini belirten Doğan, "Sıkıntılı sonuçlarda hissettiklerimizin tarifi yok. Mahcup olmuştuk. Oyuncularımız bu mahcubiyeti biraz olsun giderdi. Prim konusunda gerekeni yaparız. Biz primde de lideriz" diyerek sözlerini tamamladı.
Antalya Sinema oyuncusu Ercan Kesal, Kepez Kitap Fuarı’nda okumanın önemine dikkat çekti Oyuncu senarist ve yazar Ercan Kesal, Kepez Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilen söyleşide hem oyunculuk hem de yazarlık deneyimlerini paylaştı. Kesal, bugüne kadar canlandırdığı karakterlerle kendini tanımladığını belirterek, "Bu karakterleri içtenlikle ve sürdürebilmemi sağlayan şey edebiyat. Sinemaya duyduğum hevesi gerçekçi kılan kitaplar oldu" dedi. Kepez Kitap Fuarı, söyleşiler, imza günleriyle dolu dolu geçiyor. Fuar, dokuzuncu gününde ziyaretçilerini birbirinden kıymetli yazarlarla buluşturmaya devam etti. Kepez Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında; oyuncu senarist ve yazar Ercan Kesal, düzenlenen söyleşide oyunculuk ve yazarlık deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kesal, "Bu karakterleri içtenlikle ve sürdürebilmemi sağlayan şey her zaman edebiyat oldu. Sinemaya duyduğum hevesi gerçekçi kılan ise kitaplar oldu" dedi. Çocuklara hayal kurmayı öğretmenin önemine değinen Kesal, ebeveynlere şu mesajı verdi: "Çocuklarınıza hayal kurmayı öğretin ve onların hayallerine kulak verin. Modern yaşam çoğu zaman çocukların hayallerine ket vuruyor; biz ise başarıyı yalnızca not, derece ve para üzerinden ölçüyoruz." Okuma ve yazma alışkanlıklarına dair de tavsiyelerde bulunan sanatçı, "Okumak yazmanın başlangıcıdır. Çok okuyan biri mutlaka yazmaya başlar. Yazmanın tek reçetesi, disiplinli okumak ve yazmaktır. Kendi üslubunuzu bulduğunuzda ustalığa ulaşırsınız" ifadelerini kullandı. Ercan Kesal, yazarlık sürecinde disiplinin ve kendi üslubunu bulmanın önemine de dikkat çekti. "Yazmak sadece profesyonel kitaplar bastırmak veya yazar olarak anılmak değildir. Yazmak iyi geliyorsa ondan vazgeçmemelisiniz. Bazen kafamda şekillenen yazılar kağıda dökülmediğinde ara veririm, kitap okurum, eski hikayeleri tekrar gözden geçiririm" diyen Kesal, yazarlığın sürekli bir emek ve okuma süreci gerektirdiğini vurguladı. Söyleşinin ardından Kesal, soruları yanıtladı ve okurlarına kitaplarını imzaladı.