KÜLTÜR SANAT - 25 Ekim 2024 Cuma 11:45

Dünyada ilk kez hologram teknolojisinin kullanıldığı tiyatro oyunu Bursalı sanatseverlerle buluştu

A
A
A
Dünyada ilk kez hologram teknolojisinin kullanıldığı tiyatro oyunu Bursalı  sanatseverlerle buluştu

Bursa’da sahnelenen “Keşke” adlı tiyatro oyununda Gazi Mustafa Kemal Atatürk holografik olarak canlandırıldı.


Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’ndeki DasDas Bursa’da sahnelenen “Keşke” adlı oyunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk holografik olarak canlandırıldı. Anıl Helvacı ve Evren Bingöl’ün yazdığı oyunun yönetmenliğini Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim üstlendi. Evren Bingöl, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı tek perdelik oyunda başrolü Nur Ger ile paylaştı. "Günümüzde Atatürk ile konuşabilseydiniz ona ne anlatırdınız" sorusundan ilham alınarak sahnelenen oyun seyircilere hayali ortamda Atatürk ile karşılaşıp konuşma deneyimi sunuyor.



Dünyada ilk kez tiyatro oyununda kullanıldı


Hologram teknolojisinin tiyatro oyununda ilk kez kullanıldığını öyleyen Sanatçı Nur Ger, “Atamız ile ilgili hepimiz keşke diyoruz, keşke burada olsaydı. Biz de hayal ettik, gelseydi, aramıza otursaydı ve biz de onunla dertleşebilseydik ve böyle bir oyunu ortaya çıkardık. Bizim bildiğimiz kadarıyla gerek dünyada gerek ülkemizde hologram teknolojisiyle oynanmış bir tiyatro oyunu yok. Performans ve gösteri sanatlarında çok sık kullanılıyor ama tiyatroda ilk kez kullanılıyor. Bu oyunda da Atamız ile birlikte bu sohbeti yaptığımız için çok mutluyuz” dedi.



Dünyada ilk kez hologram teknolojisinin kullanıldığı tiyatro oyunu Bursalı  sanatseverlerle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.