KÜLTÜR SANAT - 12 Haziran 2025 Perşembe 12:23

Fazıl Say’dan İznik’e özel türkü

A
A
A
Fazıl Say’dan İznik’e özel türkü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın 21 Haziran akşamı İznik’te vereceği konserde, "İznik Türküsü" adlı yeni eserinin dünya prömiyerini yapacağını duyurdu. Bozbey, İznik sahilinde basın mensuplarıyla buluşmasında, bu anlamlı organizasyona tüm halkı davet etti.


Başkan Bozbey, yaptığı açıklamada 21 Haziran akşamı İznik Gölü kıyısında tarihi bir ana tanıklık edileceğini vurguladı. "Tarihi, kültürel ve medeniyetlerin binlerce yıllık beşiği olan İznik, bu kez dünyaca ünlü bestecimiz Fazıl Say’ın notalarıyla yeniden canlanmış olacak," diyen Bozbey, Fazıl Say’ın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında saygı gören bir müzik insanı olduğunu belirtti.


"İznik Türküsü, evrensel bir buluşmayı simgeliyor"


Bozbey, "Bu toprakların derin tarihinden, kültürel zenginliğinden ve eşsiz doğasından ilhamla ortaya çıkan bu şaheser olan İznik Türküsü, sadece Bursa’mızın sanatla buluştuğu değil, evrensel bir dille dünyaya seslendiği çok özel bir buluşmayı simgeliyor olacak," ifadelerini kullandı.


Bozbey, Fazıl Say’ın İznik Türküsü adlı eserinin, ilk kez Bursa’dan yükselerek tüm dünyaya İznik’in ruhunu, sesini ve hikayesini taşıyacağını dile getirdi.


Bu konserin dinleyicilere sadece bir müzik ziyafeti sunmayacağını, aynı zamanda tarihle müziğin iç içe geçtiği unutulmaz bir deneyim olacağını söyleyen Bozbey, Helenistik dönemden Roma’ya, Bizans’tan Osmanlı’ya uzanan geçmişiyle İznik’in, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en özgün yaşam alanlarından biri olduğunu hatırlattı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kentin güzelliklerini hak ettiği değere ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, Fazıl Say’ın bu eşsiz konseriyle İznik ve Bursa’yı dünyaya daha da duyurarak kentin tanıtımı anlamında önemli bir adım atılmış olacağını kaydetti.


Başkan Bozbey, Bursa’nın gelecek kuşaklara ulaşması için önemli bir konseri İznik’te gerçekleştirecek olan Fazıl Say’a yürekten teşekkürlerini sunarken, bu sanat buluşmasının gerçekleşmesinde katkı sağlayan ve kültürel mirasa sahip çıkma konusunda emek veren tüm arkadaş ve dostlarına da şükranlarını iletti.



Fazıl Say’dan İznik’e özel türkü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Dağı ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı: Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti Bolu’da etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Abant Gişeleri bağlantı yolunda bir tır kontrolden çıkarak şarampole kaydı. Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Bolu Dağı güzergahı, ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Bolu’da akşam saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. TEM Otoyolu’ndan çıkış yapmak isteyen sürücüsünün ismi öğrenilemeyen bir tır, Abant Gişeleri bağlantı yolunda kayganlaşan zemin nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole kaydı. Kazada yaralanan olmazken, tırın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti Bölgede aralıksız devam eden yağışla birlikte Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 40 santimetreyi aştı. Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, polis ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Ağır tonajlı araçlara Bolu Dağı geçişi kapatıldı Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişi, İstanbul ve Ankara yönlerinde ağır tonajlı araçların trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, tır ve kamyonları Elmalık Kavşağı’ndan TEM Otoyolu’na yönlendiriyor. Bölgede kar yağışının etkisini azaltması ve yolun güvenli hale gelmesinin ardından ağır tonajlı araçların geçişine izin verileceği öğrenildi.
Manisa Selendi Belediyespor liderliğe yükseldi Manisa 1. Amatör Küme Alaşehir Grubu’nda mücadele eden Selendi Belediyespor, sahasında ağırladığı grubun lideri Uluderbentspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Geçtiğimiz sezon şanssız bir şekilde Süper Amatör Küme’den 1. Amatör Küme’ye düşen Selendi Belediyespor, yeni sezona yaptığı takviyelerle iddialı başladı. İlk yarıya 4’te 4 yaparak giren Selendi temsilcisi, ilk yarının son maçında averajla aynı puanda lider olarak ağırladığı Uluderbentspor’u yenerek namağlup şekilde ilk yarıyı zirvede tamamladı. Selendi 3 Eylül Şehir Stadı’nda oynanan ve hakemler Yarkın Keseciler, Kadir İnce ve Muhammet Çoban’ın yönettiği karşılaşmayı Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Kulüp Başkanı Ömer Karagöz ile çok sayıda Selendili sporsever izledi. Uluderbentspor taraftarları da deplasmanda takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın 9. dakikasında ani gelişen Selendi atağında sol kanatta topla buluşan Abdülkadir, kalecinin yanından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Uluderbentspor’un baskılı oyununa rağmen Selendi savunması gole izin vermedi ve karşılaşma Selendi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maç sonunda Selendi Belediyesporlu futbolcular galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutladı. Kulüp Başkanı Ömer Karagöz, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bu takım inanmış bir takım. Taraftarlarımızın desteğiyle bugün 3 puanı alarak namağlup liderliğe yükseldik. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Biz inandık, oyuncularımız inandı, yöneticilerimiz, başkanımız ve taraftarlarımız inandı. Tek hedefimiz sezon sonunda şampiyonluk" dedi. Karşılaşmanın ardından Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız ve Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, soyunma odasına giderek Selendi Belediyesporlu futbolcuları galibiyetlerinden dolayı tebrik etti.