POLİTİKA - 10 Eylül 2024 Salı 14:01

Nilüfer’in 5 yıllık yol haritasına Meclis onayı

A
A
A
Nilüfer’in 5 yıllık yol haritasına Meclis onayı

Nilüfer Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yılına yön verecek 2025-2029 Stratejik Planı, Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.


Nilüfer Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir başkanlık etti.


Toplantıda Nilüfer Belediyesi’nin 2025 - 2029 Stratejik Planı da gündeme alındı. Mayıs ayında çalışmalarına başlanana plan, meclis üyeleriyle paylaşıldı. 7’den 70’e tüm Nilüferliler’in ve kent paydaşlarının katılımı ve katkısı ile hazırlanan 5 yıllık planda; 6 amaç ve 36 hedef ile bunlara ulaşmak için izlenecek yol haritası yer aldı.


Nilüfer’in geleceğini şekillendirecek 5 yıllık yol haritasının stratejik amaçları; güçlü kurumsal yapı ve etkin yönetişim, sürdürülebilir, dirençli ve yaşanabilir bir kent, toplumsal refah ve sosyal kapsayıcılık, çevre ve ekolojik denge, ekonomik ve kırsal kalkınma, teknoloji ve yenilikçilik olarak belirlendi.


Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, stratejik planı hazırlarken ‘ortak akıl’ anlayışı doğrultusunda birçok çalışma yürütüldüğünü hatırlattı. Nilüfer’i yalnızca bir yaşam alanı değil, dünyaya ilham veren bir model şehir haline getirmek istediklerini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir şunları söyledi:


“Değerlerimizi koruyarak, Nilüfer’i daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Nilüfer’i sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda dünyaya ilham veren bir model şehir haline getirmek istiyoruz. Şehrimizin sürdürülebilir bir şekilde büyümesine yönelik hedeflerimiz var. Hazırlanan plan aynı zamanda, vatandaşlarımızın refahının armasını, çevreye duyarlı bir yaşam tarzı benimsemesini ve teknolojinin fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacak.”


Başkan Şadi Özdemir, 2025-2029 Stratejik Planı’nın hazırlanmasında ve geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Daha dirençli, daha demokratik, daha mutlu ve daha yaşanabilir bir Nilüfer için ‘herkesin sesi’ ile ‘hepimizin Nilüfer’ini birlikte yöneteceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Nilüfer’in 5 yıllık yol haritasına Meclis onayı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt İdrar yanması şikayetiyle geldi geyik boynuzu taşı ameliyatı oldu Siirt’e idrar yanması şikayetiyle hastaneye gelen Fatih Aslan’da çıkan geyik boynuzu taşı 1 buçuk saatte temizlendi. Siirt’te 34 yaşındaki Fatih Aslan, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayene ve testlerin ardından piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve enfeksiyon tedavisi tamamlandı. Üroloji uzmanı doktor Miraç Ataman, gerçekleştirilen operasyon, hem tıbbi açıdan hem de toplumsal sağlık açısından önemli bir başarı olduğunu söyledi. Ataman, "34 yaşındaki erkek hastamız, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleri ile acil servise başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve yatış yapılarak enfeksiyon tedavisi başarıyla tamamlandı. Tanı sürecinde yapılan Bilgisayarlı Tomografi (BT) görüntülemesinde böbreğin tamamını kaplayan, sert yapıda(950-1450 HU), literatürde staghorn olarak adlandırılan ve halk arasında ‘ geyik boynuzu taşı ’ diye bilinen büyük taş saptandı. Staghorn taşlar böbreğin tüm boşluklarını doldurup, tekrarlayan enfeksiyonlara ve uzun vadede böbrek fonksiyon kaybına yol açabildiğinden tedavisi hayati önem taşımaktadır. Biz de bu vakamızda, Perkütan Nefrolitotomi (PCNL) yöntemiyle böbreğe küçük bir cilt kesisi üzerinden girerek endoskopik cihazlarla taşları parçalayıp çıkardık. PCNL, özellikle çapı 2 cm’den büyük ve kompleks taşlarda altın standart kabul edilmektedir. Normalde staghorn taşların temizlenmesi uzun süren ve çoğu zaman birden fazla seans gerektiren zorlu bir süreçtir. Modern altyapısı sayesinde, ciltten tek giriş yolu açılarak yaklaşık 1,5 saatlik bir seansta böbreğin tüm taş yükü başarıyla temizlendi" dedi. Hasta Fatih Aslan, hastaneye idrar ağrısıyla geldiğini belirterek, "Böbrekte ciddi bir taş olduğu ve bu taşla doktor ilgilendi Allah razı olsun. Böyle bir taşın en az 3 ameliyatla alınacağı söylenildi. Tek seansta hallolması epey mutlu etti" diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir’de üniversiteli gençler çevreci projede görev aldı Edremit ilçesinde üç yıl önce hayata geçirilen Kazdağları Bal Ormanı projesine çok sayıda kişi ve kurum destek oluyor. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulunda İş-Kur Gençlik Programında istihdam edilen 30 öğrenci de Bal Ormanında kestaneler ile ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İlhan Deveci’nin öncülüğünde Bal Ormanında 26 kilo kestaneyi toprakla buluşturan ve 40 fidanı diken öğrenciler mutluluk yaşadı. Burhaniye Meslek Okulu Müdür Yardımcı İlhan Deveci, bu güne kadar 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydederken hedefin 120 bin olduğunu söyledi. Projede görev alan öğrencilere teşekkür eden Müdür Yardımcısı İlhan Deveci, "Burhaniye Meslek Yüksekokulu olarak 30 öğrencimizi İş-Kur kapsamında istihdam ediyoruz. Bu Bakanlığımızın gençlere dönük bir projesi. Öğrencilerimiz toplumsal faaliyetlerde görev alıyorlar. Ülkelerine katkı sağlamak için caba sarf ediyorlar. Bu gün de onlarla burada kestaneleri toprakla buluşturduk. Fidanları diktik. Bal ormanı ve Balköy projesine katkıda bulundular. Onları iş hayatına hazırlıyoruz. Onu yaparken de sosyal sorumluluk projelerde önemli faaliyetlerde bulunuyorlar. Öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi. Projeye katılan öğrencilerden Elanur Zariç de, "Bu gün Bal ormanına fidan dikmek için geldik. Kestane tohumlarını toprakla buluşturduk. Fidanlarımızı diktik. Öğretmenlerimizin desteği ile ormanımıza katkıda bulunduk" İrem Çelik ise, "İş-Kur Gençlik programından geliyoruz. Ormanımıza katkıda bulunmak istedik. Şu an fidanlarımızı diktik. Kestane tohumlarını da toprakla buluşturduk" dedi. Esma Yılmaz da, "Burhaniye Meslek Yüksekokulundan geliyoruz. Biz İş-Kurda çalışıyoruz. Harçlığımızı kazanıyoruz. Bu gün arkadaşlarımızla birlikte buraya fidan dikmeye geldik. Kestanelerimizi ektik. Çok mutluyuz. Hocalarımızada çok teşekkür ediyoruz" dedi.