GÜNDEM - 26 Nisan 2025 Cumartesi 15:37

Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu

A
A
A
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) ve Bursa İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğinde "Otellerde Yangın Güvenlik Önlem Uygulamaları Semineri" düzenlendi. İş dünyasının yaşam boyu eğitim merkezi Bursa Business School’un(BBS) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, turizm tesislerinde yangın güvenliğine yönelik iyi uygulamalar ve denetim süreçleri ele alındı.


Turizm sektörü temsilcilerini bir araya getiren seminerde, yangın güvenliği konusunda sektörel farkındalık oluşturulması, teknik donanımların etkin kullanımı, mevzuat güncellemeleri ve denetim süreçleri kapsamlı şekilde ele alındı. Etkinliğe, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç, İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir, sektör temsilcileri ve çok sayıda turizm paydaşı katıldı.


"Yangın güvenliği teknik değil, yönetim meselesidir"


Açılış konuşmasında yangın güvenliğinin sadece teknik değil, etkili bir yönetim meselesi olduğunu vurgulayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, "Otellerde yangın güvenliği konusundaki farkındalığı artırmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve iyi uygulamaların yaygınlaşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Uludağ gibi yüksek potansiyele sahip bölgelerde, hizmet kalitesi kadar güvenliğin de bir standart haline gelmesi büyük önem taşıyor. Eğitim burada en kritik unsur. En ileri teknolojiye sahip olsak bile, insan kaynağımız bu sistemleri doğru kullanamıyorsa, o teknolojiden faydalanamayız." ifadelerini kullandı.


"Kentimizin ve ülkemizin turizmi için Bursa Business School çok önemli bir kazanç"


Turizm sektöründe güvenlik standartlarının yükseltilmesine dikkat çeken Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, "BTSO ve Bursa Business School öncülüğünde GÜMTOB ile birlikte, belgelendirme ve denetim süreçlerine yönelik otel işletmecilerimizi bilgilendirdik. Bu tür toplantılar büyük önem taşıyor. Kentimizin ve ülkemizin turizmi için Bursa Business School çok önemli bir kazanç. Bursa Business School ve Swissôtel, kentimizin turizm altyapısına değer katan örnek tesisler olarak öne çıkıyor." dedi.


"BBS, Bursa’nı en iyi donanımlı tesislerinden birisi"


Seminerin önemine ve düzenlendiği mekâna dikkat çeken GÜMTOB Başkanı Buğra Artıç ise, yaşanan otel yangınlarının ardından bilinçlendirme faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Yeni mevzuatlar doğrultusunda tesislerimizi bilgilendirmek adına böyle bir semineri, Bursa’mızın en iyi donanımlı tesislerinden biri olan Swissôtel’de ve Bursa Business School çatısı altında gerçekleştirdik. Böyle bir konuda düzenlenen programın güçlü bir altyapıya sahip tesiste yapılması çok anlamlı. Ayrıca Uludağ Alan Başkanlığı sonrasında bölgede dört mevsim turizm ve özellikle sağlık turizmi için büyük fırsatlar doğdu. Bu gelişimde Swissôtel’in ve BBS’nin öncülüğü çok kıymetli." açıklamasında bulundu.


"Tüm projelerde BTSO’nun desteğini yanımızda görüyoruz"


Seminerin sektör temsilcileri açısından taşıdığı anlamı değerlendiren turizmci Erdal Kaya ise, sektörün kısa sürede iki büyük yangınla sarsıldığını hatırlatarak, "Bu tür olayların tekrarlanmaması adına bu semineri çok kıymetli buluyorum. BBS çatısı altında sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek bilgi paylaşmak bizim için çok önemli. BTSO’nun her alanda bize sunduğu katkılar; eğitimden konaklamaya kadar hissedilir düzeyde. Bizi geliştiren projelerde BTSO’nun desteğini yanımızda görüyoruz." dedi.


Seminer, otelcilik sektöründe yangın güvenliğine dair güncel yasal düzenlemelerin, uygulanabilir çözüm yollarının ve iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı teknik sunumlarla sona erdi. Etkinlik sonunda, paydaşlar arası iş birliğinin artırılması ve sektör genelinde standartların yükseltilmesine yönelik atılabilecek ortak adımlar değerlendirildi.



Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da hortum dehşeti: Evlerin çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, otomobil ters döndü Antalya’nın Manavgat ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan hortum, Karacalar ve Sülek Mahallelerinde seralarda ve evlerde büyük hasara yol açarken, hortumun havaya savurup ters döndürdüğü otomobil bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayarak D-400 Karayolunun üst kısmında etkili olan hortum Karacalar ve Sülek Mahallelerinde çok sayıda serayı yerle bir ederken, büyük bölümü Sülek Mahallesi’nde olmak üzere 5-6 tane evin çatısını uçurdu. Geçtiği güzergahta ağaçları kökünden söken hortum, Sülek Mahallesi’nde evin önünde park halindeki FİAT marka otomobili yaklaşık 4 metre savurup traktörün üzerine fırlattı. Otomobilin savrulması sırasında yakında bulunan 20 yaşındaki Sude Kiraz yaralandı. Yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. İhbar üzerine Sülek Mahallesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, AFAD ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler sevk edildi. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Sülek ve Karacalar Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Evlerinin çatısı uçan, aracı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Metin, bazı seraları gezerek zarar durumu hakkında bilgi aldı. "Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı" Sülek Mahalle Muhtarı Ercan Mutlu, köylerinde zararın büyük olduğunu belirterek "Ne olduğunu anlayamadık. Dışarı çıktığımızda uçan çatıları, yıkılan ağaçları ve ters dönen aracı gördük. Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı. Hayvanlar sağlam kalan ahırlara aktarıldı" dedi. "Çok sayıda sera zarar gördü" Karacalar Muhtarı Şevket Kaplan ise hortumun Akseki yol ayrımından köylerine doğru geldiğini belirterek "Evimde otururken bir uğultuyla dışarı çıktım ve sesin hızla uzaklaştığını duydum. Köy içerisinde bazı evlerin çatısı uçtu. Aşağıda çok sayıda sera zarar gördü" dedi.