SPOR - 24 Nisan 2025 Perşembe 11:39

Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonasına BUÜ damgası

A
A
A
Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonasına BUÜ damgası

Üniversitelerde eğitim gören sporcuların katıldığı Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası’nda Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) rüzgarı esti. 6 sporcu ile yarışlarda yer alan BUÜ, toplamda 5 madalya kazandı.


Bu yıl Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası’na 66 üniversiteden 350’nin üzerinde sporcu katıldı. Turnuvada farkını ortaya koyan BUÜ’nün 6 sporcusundan 5’i final gördü. BUÜ’lü sporculardan Enes Gezer 1., Öykü Güzelli 1., Berfin Yeşilfidan 1., Koray Sarı 2. ve Bahar Karışman da 2.’lik elde etti. Kadın sporcuların takım halinde Türkiye 3.sü olduğu yarışlarda yer alan ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan M. Beritan Calayır’da BUÜ’yü en iyi şekilde temsil etti.


Rektör’den Tebrik Ve Teşekkür


Sporcuları ve antrenörlerini ağırlayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, elde ettikleri başarıdan dolayı her birini ayrı ayrı tebrik etti. Üniversite adına yarışan tüm sporcuların kendileri için son derece önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Derece almak bizim için ikinci planda kalıyor. Asıl olan öğrencilerimizin bu üniversiteye aidiyet hissetmeleri ve herhangi bir çıkar beklemeden turnuvalarda üniversiteleri adına ter dökmeleridir. Duyarlılıklarından ötürü gençlerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Danışman hocalarımızı ve birim sorumlularımızı da tebrik ediyorum. Siz mücadeleye devam edin. Bizler de sizlere destek olmaya devam edeceğiz" dedi.


Ziyarette Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Erkan Suveydas, BUÜ Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncer Topsaç ve Spor Müdürü Mehmet Arslan da hazır bulundu.



Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonasına BUÜ damgası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.