SPOR - 21 Haziran 2022 Salı 19:58

Bigalı sporcular derece döndü

A
A
A
Bigalı sporcular derece döndü

Biga Belediyesi sporcuları Türkiye Triatlon Federasyonunca düzenlenen yarışlardan derece ile döndü.

Biga Belediyesi sporcuları Türkiye Triatlon Federasyonunca düzenlenen yarışlardan derece ile döndü.


Hayatını kaybeden triatlon sporcusu Ata Yahşi anısına Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen yarışların ilk etabı Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yapıldı. Hamzakoy sahilinde gerçekleştirilen yarışlar, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ve federasyon yetkililerinin katıldığı törenle başladı.


2022 Ata Yahşi Bölgesel Ligler 1. Bölge 1. Etap müsabakalarına Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Biga ve Gelibolu’dan 51 sporcu katıldı. Yarışların ardından dereceye girenlere ödülleri Başkan Özacar ve Karaca tarafından verildi. Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ender Baş yaptığı açıklamada, bu yarışların üç etaptan oluştuğunu, ikincisinin Edirne’de, sonuncusunun Ağustos ayında yine Gelibolu’da gerçekleştirileceğini ve lig birincilerinin belli olacağını açıkladı.


Biga Belediyesi spor kulübünden yarışmaya katılan Sema Erva Yağızoğlu M2 kadın kategorisinde ikinci, Zeynep Minel Tetik M3 kadın kategorisinde dördüncü, Jineps Batgıray M1 kadın kategorisinde beşinci olarak yarışı tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.