YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 13:48

BAYRAMİÇ’TE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

A
A
A
BAYRAMİÇ’TE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kadın Çiftçilerin Saanen Keçi Yetiştiriciliği Eğitimi" projesi tanıtımında düzenlenen yarışmada Bayramiç’i temsil edecek kadın çiftçi belirlendi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) desteklediği proje kapsamındaki Saanen keçi yetiştiriciliği eğitim semineri slayt gösterimi ile gerçekleştirildi. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Fevzi Uğur, Saanen keçi yetiştiriciliği projesine çok önem verdiklerini belirterek, “Kadın üreticilerimiz her alanda olduğu gibi keçi yetiştiriciliği konusunda da örnek oluyorlar” dedi. Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan da yaptığı konuşmada okuma yazma kurslarına ayrı bir önem verdiklerini belirterek,“ Kurslara katılan tüm katılımcılara çeyrek altın vaadim sürüyor. Her katılımcıya çeyrek altın vereceğim. İlçemizin ekonomisinde 2 temel kaynaklardan biri, meyvecilik diğeri ise hayvancılık. Bu paralel doğrultusunda ilçemiz kalkınması acısından önemli çalışmalar yapılıyor. Ziraat Bankası küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine 7 yıl vadeli 0 faizli kredi veriyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından hak sahiplerine keçi sağım makineleri dağıtıldı. Ardından da kadın çiftçiler yarışmasına geçildi. 8 bayan çiftçinin katıldığı yarışmada 15 sorunun 14’üne doğru cevap veren Türkmenli köyünden Cahide Başaran birinci olarak Çanakkale de düzlenecek kadın çiftçiler yarışmasına katılmaya hak kazandı. Etkinliğe Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş ve çalışanlar, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, bazı köy muhtarları ve yarışmaya katılan yarışmacı yakınları ile davetliler katıldı.
(SS-AÖ)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir