ÇEVRE - 14 Mayıs 2025 Çarşamba 09:28

Bozcaada’da organik tarım dentimleri yapıldı

A
A
A
Bozcaada’da organik tarım dentimleri yapıldı

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde "Gökçeada Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi" çerçevesinde bağ ve zeytin alanlarında denetimler yapıldı.


Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) tarafından desteklenen, "Gökçeada Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi" Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yürütülmekte. Proje çerçevesinde Bozcaada ilçesinde bulunan; 23 organik tarım üreticisinin toplam 503 dekar bağ ve zeytin alanında denetimler gerçekleştirildi. Denetimler il-ilçe müdürlüğü teknik personelleri ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşu yetkilileri ile birlikte yapıldı.



Bozcaada’da organik tarım dentimleri yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlerin YKS ücretleri bu yıl da Bağcılar Belediyesi’nden Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavına girecek olan bütün gençlerin YKS ücretini karşılıyor. Öğrencilerin yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Bağcılar Belediyesi, gençlere yönelik eğitim yardımlarını bu yılda da sürdürüyor. Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerin yüzde 100 burslu lisans programlarında örgün eğitime yerleşen tüm öğrencilere 12 bin TL başarı ödülü veren belediye, şimdi de üniversite hayali kuran gençlere destek veriyor. Her zaman yanınızdayız Bu kapsamda ilçedeki gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretleri Bağcılar Belediyesi tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Bağcılar’da ikamet eden 25 yaş altı tüm gençlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS ücretlerini karşılaşıyoruz. Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Başvurular 5 Nisan’a kadar devam ediyor Başvurular, www.bagcilar.be..tr adresi üzerinden 5 Nisan’a kadar yapılabilecek. ÖSYM sisteminden alınan başvuru ücreti ödendi ibaresi yer alan sınav kayıt evrakı buradan sisteme yüklenecek. Sürecin sonunda da öğrencilerin banka hesaplarına ödemeleri gerçekleştirilecek.