- 19 Mayıs 2023 Cuma 13:22

Çankırı’da 19 Mayıs coşkusu

A
A
A
Çankırı’da 19 Mayıs coşkusu

Çankırı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Çankırı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılı coşkuyla kutlandı.


Çankırı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı çerçevesinde kutlama programları Atatürk heykeline çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonundaki kutlama programına geçildi. Öğrenciler, ellerindeki dev Türk bayrakları ile caddelerde yürüdü.


Törende günün önemini anlatan konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gün olduğunu dile getirdi. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından judo ve jimnastik gösterileri yapıldı. Törene Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ın yanı sıra kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep Valiliği’nden süper hücre açıklaması: "Bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşanmış, vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır" Gaziantep Valiliği, kentte etkili olan süper hücre fırtınası ile ilgili açıklama yaparak ekiplerin tam teyyakkuz halinde sahada olduğunu ve olumsuzluklara müdahale ettiğini vurguladı. Gaziantep kent genelinde öğle saatlerinden sonra "süper hücre" fırtınası etkili oldu. Bir anda bastıran ve kısa sürede etkili olan fırtına kentin pek çok noktasında hayatı adeta felç etti. Süper hücrenin etkisiyle bastıran yağmur, dolu, hortum ve fırtına cadde ve sokaklar ile köprü altlarını göle çevirdi. Etkili olan yağmur, dolu ve fırtına sonrası çatılar uçtu, dereler taştı, ağaçlar kökünden söküldü. Hortumun da oluştuğu kentte sel meydana gelirken, araçlar zarar gördü. Oğuzeli ilçesinde etkili olan hortumun metrelerce savurduğu aracın sürücüsü yaralanırken, kamyonlar devrildi. Vatandaşlar ise büyük panik yaşadı. "Bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşanmış, vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır" Kentte etkili olan süper hücre fırtınası ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, "İlimizde öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşanmıştır. Şu an itibarıyla Alleben Deresi’nde meydana gelen taşkın riski büyük ölçüde kontrol altına alınmış olup, durum ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Şehrimizin farklı noktalarında olumsuz hava koşullarından etkilenen bazı vatandaşlarımız hafif şekilde yaralanmış, gerekli müdahaleler ilgili ekiplerimizce süratle gerçekleştirilmiştir. Genel itibarıyla şehir içi trafik akışı büyük ölçüde sorunsuz şekilde devam etmektedir. Emniyet, Jandarma, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimize bağlı ekipler sahada aktif olarak görev yapmakta; gelen ihbarları titizlikle değerlendirerek yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etmektedir. Meteorolojik değerlendirmelere göre sağanak yağışın 4 Mayıs 2026 sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın olası risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur" ifadelerine yer verdi.