EKONOMİ - 21 Eylül 2025 Pazar 16:04

Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 73 bin 33 oldu

A
A
A
Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 73 bin 33 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 73 bin 33 oldu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Ağustos ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 73 bin 33 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,0’ını otomobil, yüzde 23,9’unu traktör, yüzde 21,5’ini motosiklet, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 3,2’sini kamyon, yüzde 0,9’unu minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da Ağustos ayında 504 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 504 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 63,9 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 18,5 ile otomobil, yüzde 10,5 ile traktör ve yüzde 4,4 ile kamyonet takip etti.


Öte yandan, Çankırı’da Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 77 adet azaldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’in deşifre ettiği 16 FETÖ/PDY terör örgütü mensubu 10 şüpheli yakalandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden MİT Başkanlığı’yla kolluk kuvvetlerinin birlikte FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda; Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yapılandıkları tespit edilen 16 şüpheliden 10’u yakalandı. FETÖ/PDY terör örgütün Jandarma Genel Komutanlığı’nı hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer alan, haklarında daha önce silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılama yapılmış olmasına rağmen başka şüphelilerden elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi, yapılan teknik ve fiziki takip ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler/fotoğraf teşhislerine bağlı olarak iddianame tarihlerinden sonra örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilen ve bu şekilde örgütün güncel finans yapılanması içerisinde yer aldıkları anlaşılan 16 şüphelinin, Ankara merkezli olarak 24 Şubat 2026 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verildi. Şüphelilerden 10’unun yakalanarak gözaltına alındığı, 1’inin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edildiği, 5’inin ise yasa dışı yollardan yurtdışına kaçtıkları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.