GÜNDEM - 07 Nisan 2025 Pazartesi 21:27

Feci kazada hayatını kaybeden genç imam son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Feci kazada hayatını kaybeden genç imam son yolculuğuna uğurlandı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki imam toprağa verildi.


Kaza, dün akşam saatlerinde Sungurlu-Çorum karayolunun 13’üncü kilometresinde meydana geldi. Edinlen bilgiye göre, Sungurlu istikametinde seyir halinde olan Hamit Penbe (23) idaresindeki 19 AFT 453 plakalı otomobil, aynı istikamete giden Hasan Hüseyin Y. yönetimindeki 06 DZU 306 plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta sıkışarak ağır yaralanan Penbe, kaldırıldığı Sungurlu Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.


Sungurlu ilçesindeki Dörtyol Camii imam hatip vekili olduğu öğrenilen Hamit Penbe’nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Penbe’nin cenazesi, Çorum’un Alaca ilçesine bağlı Büyükdona köyünde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.



Feci kazada hayatını kaybeden genç imam son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.