EĞİTİM - 02 Şubat 2024 Cuma 15:30

Gençlik merkezi gençlerin uğrak yeri haline geldi

A
A
A
Gençlik merkezi gençlerin uğrak yeri haline geldi

Osmancık Gençlik Merkezi’nde yarı yıl tatili çeşitli aktivitelerle dolu dolu geçiyor.


Osmancık’ta okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından 2015 yılından bugüne faaliyette olan 2023-2024 yılı döneminde atağa geçen Gençlik Merkezi öğrencilerin ve gençlerin uğrak yeri oldu. Gençlik merkezi devam eden kursların yanı sıra matrak, akıl ve zeka oyunları, masa tenisi, bilardo, satranç ve daha bir çok aktivitelerle hizmet veriyor.


Öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışma, kitap okuma ve spor yapma imkanı bulduğu merkezde, farklı alanlarda açılan kurslar ve düzenlenen etkinliklerle boş vakitler değerlendiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca gençlerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla tasarlanan Gençlik Merkezinde, gençler için spordan sanata, kişisel gelişim etkinliklerine kadar çok sayıda faaliyet yer alıyor. Gençlik Merkezi düzenlediği etkinlikler ve gençlere yönelik ücretsiz olarak açtığı kurslarla ilgi odağı oldu.


Gençlik Merkezi Müdürü A. Mustafa Kınıklı “Gençlik Merkezleri gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten kurumlardır. Bu çerçevede Osmancık gençlik merkezi ilçemizde halk eğitim merkezi ile koordineli olarak gençlerimize yönelik ücretsiz çeşitli kurslar açılmaktadır” dedi.


Gençlik Merkezlerinde yapılan bütün aktivite ve faaliyetlerin gençler için faydalarından ve milli-manevi gelişimlerine katkılarından bahseden Kınıklı, öğrencileri ve gençleri Gençlik Merkezine davet etti.



Gençlik merkezi gençlerin uğrak yeri haline geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Büyüksümbüller ile Ortaköy arasındaki yol sıcak asfaltla yenilendi Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ulaşım konforunu ve güvenliğini artırmak amacıyla yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Yaklaşık 4 bin ton sıcak asfalt kullanılarak modern bir görünüme kavuşturulan yol, bölge halkının hizmetine sunuldu. Çalışma sayesinde iki mahalle arasındaki ulaşım çok daha güvenli hale gelirken, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı ulaşım sorunlarının da önüne geçildi. Yürütülen asfalt hamlesine ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, il genelindeki yatırımların kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Başkan Dutlulu, "Büyüksümbüller - Ortaköy arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledik. 22 milyon TL yatırımla altyapısını ve üstyapısını yenilediğimiz Saruhanlı başta olmak üzere ilimiz genelindeki yol ve asfalt çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz" dedi. Kurban Bayramı’nda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Besim Dutlulu, "Kurban Bayramı süresince de sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru için görev başında olacak tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Manisa CHP Grup Başkanı Özel’in amcası son yolculuğuna uğurlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in amcası Necati Özel son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Özgür Özel, tabut başında taziyeleri kabul ederken CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti. Kurban Bayramı’nı memleketi Manisa’da ailesiyle geçiren CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ailesinden acı haber geldi. Özgür Özel’in amcası 82 yaşındaki Necati Özel, dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Necati Özel için Manisa Hatuniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Babası Talat Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Semra Aliye Kavaf, Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, MHP Manisa Cüneyt Tosuner, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yeğenleri Pınar ve Tolga Özel ile aile yakınları cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından kılınan cenaze namazının ardından Grup Başkanı Özel amcası Necati Özel’in tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı. Necati Özel, namazın ardından Kırtık mezarlığına defnedildi. Öte yandan cenazeye CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti.
Manisa Demirci’de geleneksel bayramlaşma programına yoğun katılım Manisa’nın Demirci ilçesinde ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen halkla bayramlaşma programı, bu yıl da ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Demirci Belediyesi hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma merasimine; Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Barış Kayar, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmaya katılan minikleri de unutmayan Kaymakam Bayram ve Başkan Kara çocuklara oyuncak hediye ederken, belediye ekipleri tarafından da çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Görev başındaki personel ve hastalar ziyaret edildi Belediye hizmet binasındaki programın ardından protokol üyeleri saha ziyaretlerine çıktı. Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, bayramda da ilçenin huzur ve güvenliği için mesai başında olan personelin bayramını tebrik etti. Protokolün bir sonraki durağı ise Demirci Devlet Hastanesi oldu. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile tedavi gören hastaları odalarında ziyaret eden Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek bayramlarını kutladı. Şehit aileleri gazilere vefa ziyareti Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki şehit aileleri ve gaziler de evlerinde ziyaret edildi. Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, Sofular Mahallesi’nde Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Kamil Aydemir’i, Akıncılar Mahallesi’nde Şehit Şerif Ali Kahraman’ın ailesini ve Beyazıt Mahallesi’nde Şehit Yusuf Eryiğit’in ailesini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde şehitlerin ruhuna dualar okunurken, ailelerin bayram sevinçlerine ortak olundu.