GENEL - 11 Ocak 2017 Çarşamba 17:11

FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan Denizlili iş adamı konuştu

A
A
A
FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan Denizlili iş adamı konuştu

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta İstanbul merkezli yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra İstanbul’da ifadesi alınarak serbest bırakılan Denizlili iş adamı Zafer Katrancı, basın toplantısı düzenledi.
Türkiye genelinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığını belirten ve bir dönem Denizlispor Başkanlığı yapan Ozanteks sahibi Zafer Katrancı, ev tekstili ürünlerinde geçmişte kullandığı bir desen için satın alınan Caillou çizgi film karakteri telif hakkının ticari işleminden dolayı ifadeye çağrıldığını belirtti. Bundan sonra daha da dikkatli olacaklarını belirten Katrancı, zaten tüm ödemelerinin banka üzerinden yaptıklarını, bunu da savcılıkta ispat ettikten sonra da serbest bırakıldıklarını ifade etti.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda basının karşısında soruları cevaplayan iş adamı Katrancı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasına başladı. FETÖ/PDY ile herhangi bir alakasının olmadığını ileri süren Katrancı, 44 yıllık geçmişe sahip Ozanteks Şirketler Grubunun her türlü ticari işlemlerini yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ve telif hakkı ödemesini de bu çerçevede yaptığını anlattığını söyledi. Katrancı, "Türkiye genelinde kapsamlı olarak FETÖ/PDY soruşturulması yürütülmektedir. Bu kapsamda ev tekstili ürünlerinde geçmişte kullandığımız bir desen için telif hakkını satın aldığımız ticari bir işlemden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifademin alınması gündeme gelmiştir. Emniyet birimlerimiz tarafından konu tarafımıza intikal ettirildikten sonra ifade vermek üzere vakit geçirmeksizin İstanbul’a hareket ettim. İstanbul’da söz konusu işlemle ilgili olarak poliste gerekli ifade verdim. Telif hakkını elinde bulunduran şirketin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY kapsamında soruşturulan bir şirket olduğunu ben de sonradan öğrendim. Kaldı ki, bizim telif hakkını aldığımız 2010 yılında böyle bir durum söz konusu değildi. Sonuçta, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade işlemlerimiz tamamlandıktan sonra savcılık makamına bile çıkarılmadan savcının kararıyla serbest bırakıldım" diye konuştu.
Şirketinin bünyesinde bin 750 kişiyi istihdam ettiğini, Türkiye genelinde 2 bin bayi ile faaliyet gösterdiğini belirten Katrancı, yıllık 300 milyon dolarlık ticaret ile 90 milyon dolarlık da satış hacmi bulunan bir grup olduklarını ifade etti. Avrupa Birliği ülkeleri dahil, Amerika’dan Japonya’ya kadar 50’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Katrancı, Türkiye’de üreten, istihdam oluşturan, ülkeye döviz kazandırıp ekonomiye katkı sağlayan bir grup olduğunu savundu. Şirketlerinin her işleminin yasalara uygun bir şekilde yürüttüğünü savunan Katrancı, vatanına ve milletine sevdalı bir anlayışla çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de jandarma ekipleri 2025 yılında 7 bin 900 aranan şahsı yakaladı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranması bulunan 7 bin 900 şahıs yakalandı. Ayrıca ekipler, 161 faili meçhul olayın 133’ünü aydınlattı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar açıklandı. Ekipler tarafından suç işlenmesini önlemek, emniyet ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda, 50 bin 437 devriye yapılırken, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarlar ve ekiplerin devriye esnasında denk geldiği toplam 2 bin 976 olaya müdahale edildi. Olaylarda 3 bin 956 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Ekipler tarafından yapılan devriyelerde 1 milyon 928 bin 923 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 7 bin 900 şahıs yakalandı. 283 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi Ekipler tarafından uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde 2025 yılında yapılan çalışmalarda ise toplam 283, 71 kilogram çeşitli uyuşturucu madde, 2 bin 921 adet uyuşturucu veya uyarıcı hap, 328 adet kök kenevir, 282 adet elektronik sigara, 235 bin 885 adet makaron, 13 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 31 bin 791 paket kaçak sigara, bin 470 adet tarihi eser, 17 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız tüfek, bin 593 adet fişek, 11 adet ruhsatsız tabancalara ait şarjör, 26 adet av tüfeği fişeği, bin 116 adet sahte forma ve 193 adet kazı yapılırken kullanılan malzeme ele geçirilirken, konuyla alakalı toplam 602 şahıs yakalandı. 161 faili meçhul olayın 133’ü aydınlatıldı Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Suç Araştırma Tim Komutanlığı (JASAT) ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda, 161 faili meçhul olaya müdahale edilirken, bu olaylardan 133’ü aydınlatıldı. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen bilişim dolandırıcılıkları ile ilgili yapılan çalışmalarda da, 492 şüpheli şahsa ait kimlik bilgileri tespit edilirken, sanal devriyeler esnasında suç unsuru tespit edilen 894 kişiye işlem yapıldı. Müstehcen paylaşım yapan 5 bin 387 internet sitesi, 5 bin 242 yasa dışı bahis sitesi ve 5 bin 231 oltalama sitesine erişim engeli getirilmesi için İhbar Web ve Ulusal Siber Olayları Müdahale Merkezi’ne (USOM) konular bildirildi. Ekipler tarafından göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında, 87 yasa dışı giriş ve bulunma olayına müdahale edilirken, bu olaylarda toplam 88 düzensiz göçmen yakalandi. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 844 bin 147 araç ve sürücü sorgulandı Jandarma Trafik Timi ekiplerince de, trafikte güvenliğin sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı kazaların en az seviyeye indirilmesi adına amacıyla 26 bin 832 trafik denetimi yapılırken, denetimlerde 844 bin 147 araç ve araç sürücüsü kontrol edildi. 5 bin 883 araç trafikten men edilirken, 233 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konuldu.