POLİTİKA - 23 Mart 2023 Perşembe 17:47

Denizli AK Parti, milletvekili aday adayları tanıttı

A
A
A
Denizli AK Parti, milletvekili aday adayları tanıttı

AK Parti Denizli Milletvekili aday adayları, Denizli AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

AK Parti Denizli Milletvekili aday adayları, Denizli AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda tanıtıldı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan 40 isimin hedefi, milletvekili sayısını yükseltmek olduğunu açıkladı.



14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar sürüyor. AK Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından ise il binasında aday adayı olacak olan milletvekillerinin tanıtımı için toplantı düzenlendi. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ün açılış konuşması ile başlayan Aday Adayı Tanıtım Programına; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Milletvekili Aday Adayları, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Ön konuşmaların ardından AK Parti Denizli’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan 40 isim, kendisini kısaca katılımcılara tanıttı.



Aday Tanıtım programında konuşan Başkan Güngör, "Önümüzde milletvekilliği seçimimizde 7 Milletvekili adayımız olacak. Her biri birbirinden kıymetli adaylarımızı kutluyorum. Bizler, milletvekilliği adaylarının kazanması için gece gündüz çalışmaya söz vermiş bir teşkilatız. Ak Parti teşkilatı çalışarak milletimizi kapı kapı dolaşarak gönlüne girecektir. 14 Mayıs’ta Denizli olarak tarih yazacağız. Denizlimiz 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza çok güçlü bir destek verecek ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecektir. 2023 yılı seçimleri Cumhur ittifakının zaferiyle taçlanacaktır" dedi.



“Toplamda 12 kadın adayımız var”


Başkan Yücel Güngör ise yaptığı konuşmada, 2018’de yapılan seçimlerde çıkardıkları 4 milletvekili sayısını, 14 Mayıs’taki seçimlerde 5’e yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Güngör, “Önümüzdeki seçimlerde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Denizli Cumhurbaşkanımıza öyle destek verecek ki karşıdakilerini ezecek. Denizli’de milletvekili sayımız 4 ve bu sayıyı 5’ çıkartma gayreti içerisinde gece gündüz çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bize milletvekili aday adayı olmak için müracaat eden kişi sayısı 40 oldu. Toplamda 12 kadın adayımız var. Kadın sayımızın bu kadar yüksek olmasını bizim için başarıdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.