MAGAZİN - 29 Nisan 2023 Cumartesi 15:19

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan muhteşem konser

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan muhteşem konser

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde verdiği muhteşem konser izleyenleri büyüledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde verdiği muhteşem konser izleyenleri büyüledi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın verdiği muhteşem konsere ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleşen konserine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve binlerce Denizlili katıldı. Şef Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası performanslarıyla izleyenleri büyülerken, konser sonunda davetliler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. Şef Cemi’i Can Deliorman, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olarak Denizli’de bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.



Batı Tiyatrosu’nda konser daveti


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gecenin sonunda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarına ve izleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Zolan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Büyükşehir Belediyesinin restore ettiği Laodikya Batı Tiyatrosu’nda konsere davet ederek, “Gerçekten muhteşem bir akşam yaşadık. İnşallah tekrarını en kısa zamanda arzu ediyoruz. Yazın açık alanda antik tiyatromuzda sizleri tekrar görmek isteriz. Davetimizi kırmayıp bizlere muhteşem bir akşam yaşattınız, teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.