POLİTİKA - 20 Ağustos 2024 Salı 09:09

Bozkurt’a değer katan iki isin adları caddelerde yaşatılacak

A
A
A
Bozkurt’a değer katan iki isin adları caddelerde yaşatılacak

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde yer alan iki caddenin ismi, Denizli Büyükşehir Meclisinde alınan karar ile değiştirildi. İlçede eski Belediye Başkanı Kamil Arda’nın ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden belediye Yazı İşleri Müdürü Hüsem Eser’in isimlerinin iki farklı caddeye verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi bugün yoğun gündem ile toplandı. Gündem maddelerinden biri de Bozkurt ilçesinde iki caddenin isminin değiştirilmesi oldu. Alınan kararlarla Bozkurt’un İnceler Mahallesi’nde yer alan bir caddeye geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Bozkurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hüsem Eser’in adının verilmesi oldu. Yine Bozkurt ilçesine kazandırdıkları ile ilçe halkı tarafından sevilen eski Belediye Başkanı Kamil Arda’nın isminin ilçede bir caddeye verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



Konu ile ilgili açıklama yapan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Denizli Büyükşehir Belediye’mizin Ağustos ayı 2. birleşim toplantısını gerçekleştirdik. Öğrencilerimize kırtasiye yardımı, çiftçimize gübre desteği gibi birçok karar aldık. Ayrıca Bozkurt ilçemiz İnceler Mahallemizde bir caddeye geçtiğimiz sene kaybettiğimiz İncelerli Yazı İşleri Müdürü’müz Hüsem Eser’in ismi verdiğimiz, Yeni Cadde’mizin ismine ise ilçemize ilçe statüsü kazandıran Belediye Başkanımız Kamil Arda’nın ismini verdiğimiz kararı oy birliği ile kabul edildi. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.



Bozkurt’a değer katan iki isin adları caddelerde yaşatılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Berberde tıraş olan şahsa satırla saldırmıştı, o anların görüntüsü ortaya çıktı Mersin’in Anamur ilçesinde bir berberde tıraş olan daha önceden tartıştığı şahsa satırla saldırıp yaralayan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin tutuklandığı olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün ilçeye bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki bir berberde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, şüpheli S.Ü. (43), aralarında daha önce tartışma yaşanan T. T.’nin (58), tıraş olduğu berbere elinde satırla gitti. Berberde tıraş olan şahsa satırla vurarak yaralayan S.Ü.’ye, T.T.’de kendini savunmak için elinde aldığı keserle vurdu. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri şüpheli S.Ü.’yü yakaladı. Yaralanan T.T. ise ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altındı. Yaralının durumunun iyi oluğu öğrenildi. Olayda kendisi de hafif yaralanan şüpheli polis tarafından yakalanmasının ardından ifadesi alınıp Anamur Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı. Olay anına ait iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ise ortaya çıktı. Görüntülerde berber koltuğunda T.T. tıraş olurken, satırla gelen şüpheli S.Ü.’nün saldırma anları ve çıkan arbede yansıdı. Devamında ise arayan girenlerin olduğu daha sonra şüphelinin araçla ayrıldığı da yer aldı.
Mersin Berberde tıraş olan şahsa satırla saldırmıştı, o anların görüntüsü ortaya çıktı Mersin’in Anamur ilçesinde bir berberde tıraş olan daha önceden tartıştığı şahsa satırla saldırıp yaralayan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin tutuklandığı olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün ilçeye bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki bir berberde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, şüpheli S.Ü. (43), aralarında daha önce tartışma yaşanan T. T.’nin (58), tıraş olduğu berbere elinde satırla gitti. Berberde tıraş olan şahsa satırla vurarak yaralayan S.Ü.’ye, T.T.’de kendini savunmak için elinde aldığı keserle vurdu. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri şüpheli S.Ü.’yü yakaladı. Yaralanan T.T. ise ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altındı. Yaralının durumunun iyi oluğu öğrenildi. Olayda kendisi de hafif yaralanan şüpheli polis tarafından yakalanmasının ardından ifadesi alınıp Anamur Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı. Olay anına ait iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ise ortaya çıktı. Görüntülerde berber koltuğunda T.T. tıraş olurken, satırla gelen şüpheli T.T.’nin saldırma anları ve çıkan arbede yansıdı. Devamında ise arayan girenlerin olduğu daha sonra şüphelinin araçla ayrıldığı da yer aldı. (HİV-
Mersin Tarsus’ta 6 bin 167 sağlıksız ürüne el konuldu Mersin’in Tarsus ilçesinde zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ve menşei belli olmayan 6 bin 167 ürüne el konulurken, 23 işletme hakkında idari işlem uygulandı. Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekipler tarafından kent genelinde bakkal ve marketlere yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Toplam 45 iş yerinin kontrol edildiği denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ve menşei belli olmayan ürün bulundurduğu belirlenen 23 işletme hakkında idari işlem uygulandı. Denetimlerde toplam 6 bin 167 ürüne el konulurken, ürünlerin yaklaşık piyasa değerinin 4 milyon 150 bin TL olduğu bildirildi. Öte yandan, 4 öğrencinin zehirlenmesiyle gündeme gelen işletmede yapılan incelemelerde ise 322 ürünün müsadere edilerek imha edildiği, ilgili işletme hakkında da yasal süreç başlatıldığı öğrenildi. "Bu millete bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok" Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, halk sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, "Bu millete bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Çocukların sağlığıyla oynayan, son kullanma tarihi geçmiş ya da menşei belirsiz ürünleri vatandaşımıza reva gören anlayışa asla sessiz kalmayacağız. Ben bu milletin, bu kentin, yetimin hakkını savunmakla mükellefim. Kendi ailem söz konusu olduğunda nasıl taviz vermediysem, halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir kişi ya da işletmeye karşı da asla ödün vermeyeceğim. Tarsus’ta vatandaşın sağlığıyla oynayan kim olursa olsun, karşısında belediyemizin kararlı duruşunu görecektir" dedi.