EĞİTİM - 26 Eylül 2024 Perşembe 12:15

DTO, FoW Projesinin kapanış toplantısını yaptı

A
A
A
DTO, FoW Projesinin kapanış toplantısını yaptı

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı, kalabalık bir katılımla yapıldı. Projedeki eğitimleri tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuşurken, kentteki potansiyel iş gücünün teknolojik becerilerinin arttırılması ile Denizli’de Endüstri 4.0’ın verimliliğine katkı sağlayacak önemli bir adım atıldı.



Avrupa Birliği’nin Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı (FoW) kapsamında, Denizli Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı, yoğun bir katılımla yapıldı. Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı, Geleceğin Meslekleri ve Endüstri 4.0 Yol Haritası ile Endüstri 4.0 ve İnovasyon konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ovalı, dijitalleşmenin hayatımızın bir parçası haline geldiğine dikkat çekerek hem endüstriyel hem de sosyal alandaki dijitalleşmenin nasıl olması gerektiği, özellikle de dijitalleşmede izlenmesi gereken doğru yol ve metot ile atılması gereken adımları anlattı. Ovalı, sunumunun sonunda Denizli’nin Endüstri 4.0 Yol Haritası’nı belirlemek için yaptıkları anket sonuçlarını ve buna göre yapılacak eylem planlarını da aktardı.



Teknoloji firmalarından dijital dönüşüm ile değişim paneli


Katılımcıların yoğun ilgiyle dinlediği sunumun ardından dijital dönüşüm ile değişimin ele alındığı panele geçildi. Moderatörlüğünü Net İnternet Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal’ın yaptığı panelin konuşmacıları ise Norbit Yazılım Kurucu Ortağı Murat Kayacık, Tekobel Teknoloji Kurucu Ortağı Bahadır Şenel ve HNC Akıllı Tahta Kurucu Ortağı Göktuğ Hançer oldu. Pamukkale Teknokent bünyesinde kurulan ve çalışmalarına tüm hızıyla devam eden teknoloji şirketlerinin dijital dönüşümü ele aldığı panel, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Katılımcıların merak ettiklerini yanı sıra “Dijital dönüşüm denildiğinde ne anlamalıyız?”, “Kendi sektörünüz için dijital dönüşümün getirdiği en büyük değişiklikler nelerdir?”, “Dijitalleşme, müşteri deneyimi konusunda nasıl bir etki oluşturmuştur?” ve “Dijital dönüşüm ile iş süreçlerinin yeniden tasarlanması, otomasyona bağlanması gibi süreçlerde insan kaynağı ihtiyaçları nasıl değişmektedir?” gibi soruları da yanıtlayan panelistler, salondakileri dijital dönüşüm alanındaki hizmetleri hakkında da bilgilendirdi.



Gelecekte hızla büyümesi beklenen mesleklere dikkat çekti


Proje Koordinatörü Sıdıka Arıkan, konuşmasında, gelecekte hızla büyümesi beklenen mesleklerden ilkinin veri analistliği, hemen sonrasındakilerin ise bilgisayar programcılığı ile bilgi güvenliği analistliği olduğuna dikkat çekti. Arıkan, “Bu amaçla, istenilen nitelikte iş gücüne ulaşabilmek adına bir dizi eğitim planladık ve büyük ilgi gördü; teşekkür ederiz. Bugün de oldukça kalabalığız, sizlere de teşekkür ederiz. Yönetim Bilişim Sistemleri konusunda beceri ve yeterliliklerini geliştirmeyi ve uyarlamayı hedefleyen en az yarısı kadın üniversite öğrencisi veya mezunu ya da meslek lisesi mezunu nitelikli işsizler ile çalışanlardan oluşan yarısı kadın 40 kişiyi hedefledik 24’ü kadın 40 kişiye eğitim verdik. DTO olarak, İstatistiksel Veri Analizi Programları konusunda Denizli OSB ve GESİFED üyesi işletmelerin çalışanlarından yarısı kadın 40 kişiyi hedeflemiştik, 25’i kadın 41 kişi bu eğitimi aldı. İstihdam edilebilirliği artırmak için de 480 saatlik Yönetim Bilişim Sistemleri Eğitimleri ile 60 saatlik İstatistiksel Data Analizi Eğitimleri düzenledik. DTO, Denizli OSB ve GESİFED üyesi işletmelerin temsilcileri ile işverenlerin de yer aldığı yarısı kadın 150 kişiyi hedefleyerek, kapasite geliştirmek ve farkındalık artırmak amacıyla, Geleceğin Meslekleri Seminerleri adı altında 8 seminer gerçekleştirdik ve bunlara 116’sı kadın 215 kişi katıldı; gelecek hafta 9’uncu ve son seminerimizle bu süreci tamamlayacağız. Kurumlar arası ilişkileri geliştirmek ve bilgi üretimi için kurum ziyaretleri ile analizlerimiz oldu. Denizli İçin Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Çalıştayı’nı yaptık ve Denizli Endüstri 4.0 Yol Haritası’nı hazırladık. 10 kurumu ziyaret ederek 60 kişinin katıldığı geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirdik. Hedefimize ulaştık. Bize imkânı sunan, her konuda her zaman ilgi ve desteklerini bizden esirgemeyen Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’a teşekkür ederiz” dedi.



Proje Uzmanı Biyomedikal Mühendisi İrem Kırlı ise projenin ayrıntıları, işleyiş süreci ve sonuçlarına dair katılımcıları bilgilendirdi.



“Oldukça verimli güzel işler ile projelere imza atıyoruz”


DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, güzel bir işe daha imza attıklarını belirterek ekibini ve emek veren herkesi kutladı. Başkan Erdoğan, “Gelecekteki mesleklerde istihdam edilecek çalışanların; yenilikçi özellikleri yüksek, problem çözme odaklı, görsel kabiliyeti ile bilişim yeteneği bulunanlar olması beklenmektedir. Biz de işte bu nitelikteki iş gücünü sağlamak adına bu projemiz ve eğitimlerimizle, bu anlamda önemli bir adım attık. Bu projemizle, cinsiyet eşitliğini de göz önünde bulundurarak Denizli iş gücü piyasasının geleceğin insana yakışır işlerine hazırlanmasını amaçladık. İşsizlerimiz ile çalışanlarımızın yeterliliklerinin artırılmasına yönelik ücretsiz özel eğitimler verdik. Mevcut ve potansiyel iş gücünün teknolojik becerilerinin arttırılmasını sağladık; bu durum Denizli’de Endüstri 4.0’ın verimliliğine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Emeği olan, bir projeyi daha alnın akıyla, başarıyla tamamlayan ekibimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Denizli ABİGEM ve Denizli Teknik Tekstil Merkezi’miz gibi birçok projede tüm Türkiye’ye hizmet veren önemli değerlere sahip olmak bizleri her zaman gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.



Kursiyerler, DTO’ya teşekkür ettiler


Aldığı kurslar sonrasında e-ticaret alanında şirket kurmayı planladığını söyleyen kursiyerlerden Derya Solak, “Öncelikle bu kursu düzenledikleri için Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ederim. Özellikle e-ticaret alanında eğitim almak istemiştim. Çok güzel dersler vardı ve çok faydalı oldu. Şimdi e-ticaret alanında bir şirket kurmayı düşünüyorum” dedi.



Eğitimler sayesinde özgeçmişine yeni beceriler eklediğini dile getiren Yağız Ergen, “Kurslara katılmadan önce, programlamaya dair pek bilgim yoktu. Şu anda ise programlama üzerine yoğunlaştım ve bu sayede kendime kariyer planı çizdim. Bu yolda ilerlemeye devam ediyorum. Ticaret Odamıza ve eğitimleri veren hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Kursiyer Gülfer Sude Dağcı ise “Veri analizi ve görüntü işleme konusunda daha donanımlı bir birey haline gelmeyi istiyordum. Kurslara katılarak her iki konuda da çok ciddi kazanımlar elde ettim. Oldukça verimli geçen eğitimler için Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



DTO, FoW Projesinin kapanış toplantısını yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Görevler davamız için bir araçtır" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "AK Partimiz aramızdan bazıları milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, bakan olsun diye yola çıktığımız bir siyasi hareket değildir. Biz büyük ve güçlü Türkiye’yi gerçekleştirmek, dünya mazlumlarına umut olmak heyecanıyla, coşkusuyla, mücadele azmiyle Anadolu insanının gelecek azmini inşallah nesillerle buluşturmak için görev üstlenmiş kadrolarız" dedi. AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mahalle Başkanları Toplantısı, yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıda AK Parti Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda davetli yer aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş yaptığı konuşmada, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin düşmanı değiliz. Biz millete hizmet yolunda milletimize daha iyisini sağlamak için rekabet ettiğimiz bir anlayışla Türkiye’de siyaset yapıyoruz, iddiamızı ortaya koyuyoruz, fikrimizi ortaya koyuyoruz ve her durumda milletimizin kararlılığını başımıza taç ederiz. Ama bu demek değildir ki yolsuzlukla, arsızlıkla, ahlaksızlıkla şehirlerimiz adil olamaz. Bunun karşısında da milli iradenin gücüyle ve ilgili kurumlarla mutlaka devletimiz gereğini yapmalıdır" dedi. "Yalanların karşısında doğruları söylemeye devam edeceğiz" AK Parti belediyeciliğine vurgu yapan Büyükgümüş, "AK Parti belediyeciliğinin Bursa’yı sarıp sarmalayan, gönüllere hitap eden, kardeşliği şehrinin mayası olarak gören bu güzel anlayışla inşallah şu kürsüde gördüğümüz sıcak tebessümüyle Bursa’yı bir başkan olarak kuşatacağına inanıyoruz. Biz de kardeşleri olarak her daim değerli başkanımızın Bursa’da taş üstüne taş koyacak herkesin yanında olduğunu bir kez daha bu güzel hazirunla birlikte ifade etmek istiyoruz. Olaylar çerçevesinde yalanların karşısında doğruları, iftiraların karşısında hakikati söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Bizim boşa ayıracak vaktimiz yok" Büyükgümüş, "Teşkilatlarımızla birlikte vakarlı, kararlı ama son 25 yılına ülkemizin, dünya mazlumlarının damgasını vurmuş bir siyasi hareket olmanın da gereğiyle inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onun için o onu demiş, bu bunu demiş, o öyle yapmış, bu böyle yapmış, şu bu yalanı söylemiş. Bizim ona ayıracak vaktimiz yok. Bizim siyasi geleneğimizde, bizim siyaset anlayışımızda asla ve asla teşkilatçılık itibariyle söylüyorum, hiyerarşi yayıl yoktur. Biz bakanlarından mahalle teşkilatlarına, kabinesinden köy temsilcilerine kadar bir ve bütün halinde davamızın, ideallerimizin tahakkuk etmesi için, liderimizin vizyonunun, fikrinin, heyecanının Anadolu’ya yayılması için gönül seferberliğiyle çalışan inançlı kadrolarız" diye konuştu. "Görevler davamız için bir araçtır" Büyükgümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun için bizim açımızdan siyasette bazı süreçler ve burada elde edilen görevler sadece davamızı, ideallerimizi gerçekleştirmek için birer araç niteliğindedir. Çok açık söyleyeceğim. Burada davamızın en güçlü şehirlerinden biri olan Bursa’dan ifade edeceğim. AK Partimiz aramızdan bazıları milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, bakan olsun diye yola çıktığımız bir siyasi hareket değildir. Biz büyük ve güçlü Türkiye’yi gerçekleştirmek, dünya mazlumlarına umut olmak, heyecanıyla, coşkusuyla, mücadele azmiyle Anadolu insanının gelecek azmini inşallah nesillerle buluşturmak için görev üstlenmiş kadrolarız." "Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamak zorundayız" AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, "En başta mahalle başkanlarımızdan başlayarak sahadaki çalışmalarımızda vatandaşın sesini dinleyerek, onlarla hemhal olarak biz AK Parti’nin nasıl bir hizmet yaptığını göstererek Bursa’da başarılı olmak ve Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamak zorundayız. Bu minval üzere hep beraber hareket edeceğiz ve bunun üzerinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Yakında projelerimiz bir bir hizmete girecek" Bursa’daki yatırımlara değinen Gürkan, "Hızlı tren 2026 yılı sonunda hizmete girecek. Bursaray, hızlı tren ve şehir hastanesi bağlantıları kısa sürede tamamlanacak. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin de ki şehrimizin ikinci şehir hastanesi sayılır. Biliyorsunuz birincisi bin 355 yataklı bir hastanemizdi. Bu ikincisi de bin 315 yataklı. Gerçekten çok büyük bir kompleks olarak hayırlısıyla altıncı, yedinci ayda faaliyete geçerek Bursalı hemşehrilerimize hizmetine başlamış olacak" dedi. "Bursa’nın hiçbir meselesi sahipsiz değildir" Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba da konuşmasında şunları söyledi: "Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimlerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu eser ve hizmet siyasetini Bursa’da en güçlü şekilde sürdürmekte kararlıyız. Kıymetli teşkilat mensuplarımız. Bursa’nın hiçbir meselesi sahipsiz değildir. Bu kadim şehrin ulaşımı, altyapısı, çevresi, sosyal hizmetleri, gençleri, esnafı, emeklisi, kadını, çocuğu hepimizin sorumluluğundadır. Şehrimizin hangi mahallesinde bir ihtiyaç varsa, hangi sokağında bir beklenti varsa, hangi vatandaşımızın çözüm bekleyen bir meselesi varsa biz orada olacağız."