ASAYİŞ - 07 Ağustos 2024 Çarşamba 19:50

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde terör gazisine çirkin muamele

A
A
A

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde iki güvenlik görevlisinin terör gazisine yönelik uyguladığı şiddetle ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki topladı

Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2017 yılında icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı esnasında El-Bab’da düzenlenen operasyonda yaralanarak gazi olan Denizlili S.G.’nin eşinin yaşlı dedesi, rahatsızlığı nedeniyle PAÜ Hastanesi’nde bir dizi operasyon geçirdi. Yoğun bakımda tedavisi devam eden hastanın yakınları, dün gece refakatçi değişimi yapmak istedikleri sırada güvenlikçilerle aralarında tartışma yaşandı. Durumun haber verilmesi üzerine hastaneye gelen gazi S.G. de güvenlik görevlileriyle tartıştı. Tartışma sırasında 2 güvenlik görevlisi S.G.’nin boğazına yapışarak yere yıktı. Güvenlikçilerle gazi arasında yaşanan arbede, hastanede görevli polis memurunun araya girmesiyle güçlükle sonlandırıldı. Olayın tarafları birbirinden şikayetçi oldu.

 

Terör gazisi S.G.’nin eşi ve çocuğunun gözü önünde maruz kaldığı şiddet olayıyla ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan cep telefonu görüntüsü büyük tepki topladı. Başta gaziler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden birçok kişi yaşanan çirkin saldırıyı kınadı.

Halil Aşkar



Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde terör gazisine çirkin muamele

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kötü koku ihbarı ekipleri harekete geçirdi, girilen evde 30 metrelik define tüneli çıktı Kastamonu’da kötü koku ihbarı üzerine polis ekiplerinin girdiği evde, define bulmak için kazılmış 30 metre derinliğinde tünel bulundu. Olay, Hisarardı Mahallesi İbn-i Neccar Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bulunan bir evden çevreye kötü koku yayılması üzerine vatandaşlar mahalle muhtarını arayarak bilgi verdi. Mahalle muhtarı da 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine kötü kokunun yayıldığı eve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, evin kapısının açılması için ev sahibi T.D.’ye ulaşmaya çalıştı. Bir süre kapıyı çalan polis ekipleri, kapının açılmasıyla birlikte eve girerek incelemelerde bulundu. Yapılan araştırmada evin içerisinden yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünelin açıldığı ve define bulmak için kaçak kazı yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekipleri evde ve kazılan tünelde incelemede bulundu. Yapılan incelemelere rağmen kokunun kaynağı tespit edilemezken, ev sahibi T.D. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kokunun yaklaşık 4 gündür sokakta olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Necdet Gül, "Bulunduğumuz yer Kastamonu Kalesi’nin altı oluyor. Burası çıkmaz sokak. Sadece insanlar gelip geçebiliyor, buraya araç giremiyor. Kimsenin uğramadığı, gezmediği, görmediği bir yer burası. Bu bölgenin 3-4 yıl önce ağaç ve mıntıka temizliğini ben yaptım. Şimdi de bu olay yaşanmış. Kıraathanenin açık alanında bahçesinde otururken 3-4 gündür kötü bir koku sardı. Bu kokudan bizler huylandık. Başka arkadaşlarımız da vardı, kahvede oturanlar vardı. Bizler de konuyu muhtarımıza söyledik. Muhtarımız da gerekli yerleri arayıp bilgilendirmede bulundu. Ondan sonra da polis arkadaşlar gelip burada inceleme yaptı. Şu anda da bekleniyor, meselenin ne olduğunu bizler bilemiyoruz. Bize herhangi bir bilgi veren olmadı. Bizler de ne olduğunu merak ediyoruz, haber bekliyoruz" diye konuştu.
Çankırı 23 yıldır aranan katil zanlısı kuzeninin kimliğiyle yakalandı Batman’da arazi anlaşmazlığı sebebiyle 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı kavganın zanlısı olarak 23 yıldır aranan şahıs, Fransa’da yaşayan ve kendisine çok benzeyen kuzeninin kimlik kartıyla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Batman’da 17 Ocak 2002 tarihinde çıkan arazi kavgasında silahla vurulan Halit Güzel hayatını kaybederken, oğlu Mehmet Güzel ise ağır yaralandı. Olayın ardından kaçan cinayet şüphelisinin İhsan E. olduğu tespit edilirken, güvenlik önlemi sebebiyle cinayet dosyası 2004 yılında Çankırı Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 23 yıldır firari olarak aranıyordu Cinayetten sonra kayıplara karışan şüpheli İhsan E.’nin yakalanmasına yönelik çalışmalara başlayan Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri, şahsın yakınları ile irtibatlı olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Ekiplerin yaptığı incelemede, şahsın ailesinin İstanbul’da yaşadığı belirlendi. İhsan E.’nin kendisine çok benzeyen ve Fransa’da yaşayan kuzeni F.K.’nin kimliğini kullanabileceği değerlendirilerek yapılan teknik incelemeler neticesinde şahsın adresi tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile paylaşılan bilgiler ışığında düzenlenen koordineli operasyonla şüpheli, eşi ile birlikte İstanbul’da yaşadığı evde yakalandı. Katil zanlısının yakalanmamak için sahte basın kartı da kullandığı tespit edildi. Yakalanan şahıs, ekiplere kuzenine ait kimlik kartını göstermesine rağmen ekiplerin detaylı sorgulamaları üzerine İhsan E. olduğunu itiraf etti. 23 yıldır firari yaşayan şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan İhsan E., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.