EĞİTİM - 13 Ocak 2020 Pazartesi 15:09

Silvan RAM’dan çocuk istismarı ve mahremiyet eğitimi

A
A
A
Silvan RAM’dan çocuk istismarı ve mahremiyet eğitimi

Diyarbakır’ın Silvan Rehberlik ve Araştırma Merkez (RAM) ve kırsal mahallelerdeki veli ile öğrencilere ’İstismar ve mahremiyet eğitimi’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Diyarbakır’ın Silvan Rehberlik ve Araştırma Merkez (RAM) ve kırsal mahallelerdeki veli ile öğrencilere ’İstismar ve mahremiyet eğitimi’ konulu eğitim semineri düzenlendi.


Silvan ilçesi merkez ve kırsal mahallelerdeki okullarda düzenlen eğitimde veli ve öğrencilere Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından çocuk istismarının önüne geçmek için veli, öğretmen ve çocuklara ile ailelere yönelik mahremiyet eğitimleri verildi. Silvan RAM, köy okullardan gelen eğitim taleplerine kayıtsız kalmayarak, hafta boyunca talepte bulunan köy okullarını ziyaret etti. Silvan RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatma Karaoğlan tarafından; Kazandağı İlkokulu, Demirkuyu Mahmut Kepolu İlkokulu, Ortaokulu ve Beypınar İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda toplam 664 öğrenci, 53 öğretmen ve 75 veli ‘Mahremiyet eğitimi’ ve ‘Ergenlik dönemi bilgilendirme semineri’nden faydalandı. Bununla birlikte Silvan RAM Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Beran Evran tarafından, adı geçen okullarda bulunan toplam 65 öğretmene ‘Özel Eğitim Bilgilendirme Semineri’ verildi ve bu okullarda bulunan 9 kaynaştırma öğrencisinin performans düzeyleri, bu bireylere uygulanan eğitim programı, yöntemi ve bireylerin gelişim düzeylerinin kontrolü için müşavirlik yapıldı. Bu eğitiminin planlanmasında ve uygulanmasında üst düzey çaba sarf eden başta Silvan RAM Müdürü Mehmet Murat Bayancuk, Silvan RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatma Karaoğlan, Silvan RAM Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Beran Evran, Kazandağı İlkokulu Müdürü Orhan Aavcı, Demirkuyu Mahmut Kepolu İlkokulu, Ortaokulu Müdürü Şeyda Çeker, Beypınar İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Metin Geyik’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Reklam Kurulu’ndan 5 ayda yaklaşık 108 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Reklam Kurulu’nun 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği 345 sayılı toplantısında, ele alınan 119 dosyadan 110’unun mevzuata aykırı bulunduğu ve bu dosyalar için durdurma cezası ile toplamda 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, geleneksel ve dijital mecralarda sağlık reklamlarından sosyal medya fenomenlerinin reklamlarına, gıda takviyesi reklamlarından indirimli satış reklamlarına kadar birçok sektördeki reklam ve uygulamaların incelendiği belirtildi. Denetimler kapsamında, bir firmanın çeşitli mecralar üzerinden yayınladığı kampanya ilanlarında, indirimli satış süresinin 6 ay olarak belirlendiği tespit edildi. İncelemede, ’sezon indirimi’ başlığıyla kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç sezona yayılan ve sürekli değişen ürünlerin dahil edilmesiyle yapılan kampanyaların, tüketicilerde belirsizlik ve sürekli indirim algısı meydana getirdiği gerekçesiyle durdurulmasına karar verildi. ’Anne tarifi’ ifadesine durdurma cezası Açıklamada, hızlı tüketim ürünlerinin tanıtımlarında kullanılan ’anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer’ ifadelerinin mevzuata aykırı bulunduğu bildirildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu. Reklam Kurulu’nun, bu yılın ilk beş ayında toplam 756 dosyayı değerlendirdiği bilgisi verilen açıklamada, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 664 dosya için durdurma cezası ve toplam 107 milyon 883 bin 569 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi.