ASAYİŞ - 23 Mayıs 2024 Perşembe 08:57

Başakşehir’de yolun karşısına geçmeye çalışan kişiye servis aracı çarptı

A
A
A
Başakşehir’de yolun karşısına geçmeye çalışan kişiye servis aracı çarptı

Başakşehir’de yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişiye servis minibüsü çarptı. Çarpma sonucunda yere yığılan vatandaş ağır şekilde yaralanırken, kaza sonrasında yaşananlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Olay, Başakşehir 16. Bölgede geçtiğimiz gün akşam saatlerinde gerçekleşti. İddiaya göre, yolun karşısına geçmeye çalışan M.B. isimli kişiye seyir halinde olan ve sürücüsünün yabancı uyruklu olduğu öğrenilen A.E. isimli şahıs çarptı. Kaza sonrasında yolun karşısına geçmeye çalışan kişi yere yığıldı. Kimlik bilgileri henüz öğrenilemeyen şahıs çevredekilerin ilk müdahalesinin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kaza sonrasında polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü yapılan işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Deprem mezarlığında gözyaşları içinde hüzünlü bayram Hatay’da afetzede vatandaşlar, sabahın ilk saatleriyle birlikte asrın felaketinde vefat edenlerin mezarlarının bulunduğu deprem mezarlığına akın ettiler. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Depremde vefat eden vatandaşlar için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı kurulmuştu. Her bayram olduğu gibi bu bayram da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret için deprem mezarlığına geldiler. Mezarları sulayarak göz yaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu. Hatay Büyükşehir Belediyesi de mezarlığı bayraklarla donatarak, ziyaret gerçekleştiren vatandaşlara dikmeleri için çiçek dağıttı. Afetzede vatandaşlar, bayram boyunca mezarlıklara ulaşımlarını Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ücretsiz servis araçlarıyla sağlayabilecekler. “Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim” Asrın felaketinde vefat eden evladının ve torunlarının mezarını ziyarete gelen Kader Ayvas, “Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittiği yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocuğumu kaybettim” dedi. Deprem sonrası bayramların buruk geçtiğini ifade eden Özkan Seyyar, “Bize bayram yok, adı bayram. Bizim bayramımız depremden sonra bitti. Burada 3 yeğenim ve babamın mezarı var. Yakın dereceden 6 vefatımız var depremde” ifadelerini kullandı.
Adana Babalar Günü’nde şehit babalarının buruk bayramı Adana’da şehit babası İzzet Yenier, "Babalar Günü’nde hep oğlum benim yanıma gelirdi, ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum" diyerek oğlunun kabri başında gözyaşlarına boğuldu. Kurban Bayramı’nın ilk gününde şehit yakınlarının ilk durağı şehitlikler oldu. Yakınlarının kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyarak şehitlik ziyaretinde bulunan aileler, mezarlara çiçek bırakarak dua etti. Aynı zamanda Babalar Günü de olması nedeniyle evlatlarını ziyarete gelen şehit babaları Babalar Günü’nü buruk karşıladı. "Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar" 2019 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Cenk Yenier’in babası İzzet Yenier, "Babalar Günü’nde hep oğlum benim yanıma gelirdi. Ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum. Bitmiş vaziyetteyiz, acıların en büyüğü. Bundan daha büyük acı olamaz. Hiçbir şeyde gözümüz yok, evladımızı kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun. Onsuz hayatın hiçbir tadı yok. Kendimizi hep onun yanında hissediyoruz, hiç ölmemiş gibi davranıyoruz. Her an gelebilir diye düşünüyoruz. Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar. Şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Topluma mesajımız bu" dedi. "Şehit babası olmak hem gururlu hem hüzünlü" 2018 tarihinde Hakkari’nin Çam Tepe üst bölgesine terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık’ın babası Bekir Şık ise, "Babalar Günü’nde şehitlikteyiz. Her sene biz burada şehitlerimizi anıyoruz. Çok acıdır bir evlat acısını yaşamak. Allah kimseye nasip etmesin, konuşamıyorum. Çok zor bir sınav. Allah herkese nasip etmez ama şehit babası olmak hem hüzünlü hem de gururlu. Kelimeler boğazımda düğümleniyor, evlat acısı hiçbir zaman yeri doldurulmayacak bir acı. Çok zor. 6 sene oldu. 2018 yılında şehit oldu. Buradan bütün şehitlerimizi anıyorum ve Babalar Günü’nü kutluyorum. Bizleri unutmasınlar. Evlatlarımız bu topraklar için, vatan için, bayrak için, namus için, ezan için şehit oldular. Bunlar olmazsa bir anlamı yok. Ben bir evladımı verdim ama ben de canımı seve seve vermeye hazırım" şeklinde konuştu.