POLİTİKA - 03 Şubat 2023 Cuma 10:09

Kayapınar’da 2023 yılının ilk muhtarlar toplantısı düzenlendi

A
A
A
Kayapınar’da 2023 yılının ilk muhtarlar toplantısı düzenlendi

Diyarbakır’ın Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman tarafından 2023 yılının ilk muhtarlar toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır’ın Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman tarafından 2023 yılının ilk muhtarlar toplantısı düzenlendi. Belediye ilgili birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Karaman, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle muhtarlarla istişarede bulundu.


Diyarbakır’da 2023 yılının ilk muhtarlar toplantısı Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman’ın başkanlığında yapıldı. Kayapınar Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantıya, Karaman’ın yanı sıra belediyenin ilgili birim sorumluları ile mahalle muhtarları katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Karaman, muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değindi. Kamu yönetim zincirinin ilk halkasının muhtarlar olduğunu ifade eden Karaman, “Muhtarlar vatandaşımızın ihtiyacını ve beklentilerinin karşılanmasında sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek hem de kamu hizmetlerinin kırsalda ve merkez mahallelerimizde yerinde uygulanmasına yönelik sizlerle belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Buradaki amacımız, mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve ilgili kurumlarımızın koordinesinde, imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturmaktır” dedi.


Vatandaşların taleplerini kendilerine iletmesini isteyen Karaman, belediye olarak yoksul ve dar gelirli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.


Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.