ASAYİŞ - 14 Ocak 2025 Salı 09:32

Diyarbakır’da facianın eşiğinden dönüldü

A
A
A
Diyarbakır’da facianın eşiğinden dönüldü

Diyarbakır’da bir kişinin kovada unuttuğu köz, merdiven boşluğundaki odunları tutuşturdu. Su borusunun patlaması sonucu alevler sönerken, büyük bir facianın da önüne geçilmiş oldu.


Olay Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir kişi odun almak için merdiven boşluğuna indi. Elindeki kovayı bırakan şahıs odun dolu başka bir kovayı alarak evine gitti. Bu sırada bıraktığı kovada unuttuğu köz, merdiven boşluğundaki odunların tutuşmasına neden oldu. Su borusunun patlaması sonucu alevler büyümeden sönerken, facianın da önüne geçilmiş oldu.


Şahıs, yaşananların kendisine büyük bir ders olduğunu belirterek, tüm vatandaşları dikkatli olmaya davet ederek, ’’Verilmiş sadakamız varmış. Kovaları değiştirirken tam söndürmeden bırakmamalı ve can ve mal güvenliğimiz için daha dikkatli olmalıyız’’ dedi.



Diyarbakır’da facianın eşiğinden dönüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 3 yaşındaki çocuğuna köpek saldıran baba: "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Kayseri’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü sokakta oynadığı sırada başıboş bir köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 3 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğun tedavisi Ankara’da sürüyor. 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart’ta Ramazan Bayramı’nın ilk günü yaşanan olayda, başıboş köpek sokakta oynayan yabancı uyruklu A. D.‘ye (3) saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak, barınağa götürüldü. Öte yandan, köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan A.D. Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Burada 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu ve ailenin çocuklarının yaşadığı olayla alakalı ilgililerden şikayetçi olacağı öğrenildi. "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Olay anını ve çocuğun tedavi sürecini anlatan baba Salih D., "Çocuğum bahçede oynamaya çıktı. Baktığımda ‘anne’ ve ‘baba’ diye bağırmaya başladı. Köpek çocuğu ısırmış ve bırakmıyordu. Annesi yanına koştu ve köpeği tutmaya çalıştı. Ancak köpeği ayıramadı, gücü yetmedi. Sonra ben gittim. Annesi vurduğu halde köpek çocuğumu bırakmadı. Sonra ben vurmaya başlayınca çocuğumu bıraktı. Çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık. Köpek bırakınca ambulansı aradık. Sonra çocuğumu hastaneye götürdüler. Hastanedeki ilk müdahaleden sora aynı gün gece Ankara’ya gönderdiler. Çocuğum 3 tane ameliyat oldu. 12 gündür hastanede tedavi görüyor. Çocuğuma bir şey olursa diye korkuyorum. Mahallemizde başıboş bir tane bile köpek kalmamalı. Sokakta oynayan her çocuk için tehlike arz ediyor. Çocuklarımız sokakta rahatça oynasın" dedi.