EKONOMİ - 04 Ekim 2023 Çarşamba 17:29

Diyarbakır’da Gastro İnovasyon Merkezi’ne hibe desteği

A
A
A
Diyarbakır’da Gastro İnovasyon Merkezi’ne hibe desteği

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Japon Hükümeti tarafından fonlanan projesi çerçevesinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği sağlayarak Gastro İnovasyon Merkezi’ne hibe desteğinde bulundu.


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile hibe sözleşmesi imzalayan FAO Türkiye temsilcileri bir araya gelerek Key Ma Kadın Kooperatifi kuruluşu için teknik destek sunmaya başladı.


Proje desteği ile Gastro İnovasyon Merkezi yöresel ürün satış noktası ve yöresel lezzet üretim ve sunumlarının kadınların önderliğinde kurulacak bir kooperatif aracılığıyla yönetilmesi hedefleniyor. Bu amaçla kurulacak Key Ma Kooperatifinin kırsal bölgelerdeki kadın kooperatifleri ve kadın üreticiler ile çalışması ve girdilerini kooperatifler ve kırsaldaki üreticilerden alması planlanıyor.


Yöresel ürün ve lezzetlere odaklanan merkez, Key Ma Kooperatifi aracılığıyla kültürel miras değerlerini koruyarak, kırsalda üretilen ürünleri inovatif bir şekilde pazara sunacak. Temsilcilik, kooperatif kuruluşu için eğitmen, ekipman, kapasite geliştirme ve pazara erişim desteği sunacak.


Kurulacak kooperatif kırsal bölgelerdeki kadın kooperatifleri ile de iş birliği sağlayarak çalışacak. Bu şekilde kırsal bölgelerdeki üretimlerin merkez bünyesinde değerlendirilmesi ve pazara sunumunun desteklenmesi sağlanacak.


Proje çerçevesinde temsilcilik tarafından merkez çalışanları, merkez bünyesinde eğitim alan kadınlar ve işbirliği sağlanan kadın kooperatiflerine yönelik 3 günlük kültürel miras ve tasarım odaklı bir eğitim programı başlatıldı.



Diyarbakır’da Gastro İnovasyon Merkezi’ne hibe desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Gençler bağımlılığa karşı pedal çevirdi İzmir’in Selçuk ilçesinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet turunda yüzlerce öğrenci, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için bir araya gelerek pedal çevirdi. Gençlerde sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak ve bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ’Yeşilay Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu’, İzmir Selçuk sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu. Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde start alan etkinliğe; Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan, Şube Müdürleri Ali Özlü ve Şeyhmus Özpolat, Yeşilay Selçuk İlçe Temsilcisi Vahit Sürer, Efes Bisikletliler Grubu üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şehir merkezinden Pamucak’a kortej Emniyet ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan turda bisikletli grup; Şehit Polis Murat Akançay, Abuhayat ve Argenta caddelerini takip ederek Efes Selçuk kavşağı üzerinden Pamucak Sahili’ne ulaştı. Güzergâh boyunca Selçuklu vatandaşlar, alkışlarla gençlerin bu anlamlı duruşuna destek verdi. Hem spor hem çevre temizliği Etkinliğin Pamucak ayağında uzman bisikletçiler tarafından öğrencilere güvenli sürüş teknikleri eğitimi verildi. Nefes egzersizleri ve kaynaşma oyunlarıyla keyifli anlar yaşayan gençler, sosyal sorumluluk bilinciyle sahil bandında çevre temizliği de yaparak doğanın korunmasına yönelik önemli bir mesaj verdi. Organizasyon, şehir merkezine yapılan toplu dönüş sürüşüyle başarıyla tamamlandı.
Zonguldak Zonguldak’taki korkunç kazanın görüntüleri ortaya çıktı Zonguldak’ta yolun karşısına geçmeye çalışan 69 yaşındaki kadının minibüsün altında kaldığı ve vatandaşların aracı iterek kurtardığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kazayı gören vatandaşların yaşadığı büyük panik ve yardıma koştuğu anlar dikkat çekti. Olay, Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi mevkiinde meydana gelmişti. S.U. idaresindeki 67 M 0139 plakalı minibüsün yolun karşısına geçmek isteyen B.A.’ya (69) çarptığı kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Başka bir aracın kamerası tarafından kaydedilen görüntüler, yaşanan can pazarını gözler önüne serdi. Kamera kayıtlarında çarpmanın etkisiyle yere savrularak tekerleğin altında sıkışan B.A.’yı gören çevredeki insanların büyük bir telaşla olay yerine akın ettiği görülüyor. Saniyeler içinde toplanan kalabalığın yaşadığı şok ve panik kameraya yansırken, vatandaşların hep birlikte minibüsü iterek kadını tekerleğin altından çıkarma çabası saniye saniye kaydedildi. "Anneme benzetince heyecanla koştum" Gürültüyü duyunca pencereden baktığını ifade eden Ertan Hamzaçebi, "Annem sandım. Heyecanlandım. Koşarak yardıma gittim. Vatandaşlarla aracı iterek çıkarttık. Parmaklarını oynatıyordu. Kurtarınca sağlık ekipleri müdahale etti" diye konuştu. Vatandaşların yardımıyla aracın altından çıkarılan B.A., olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Sağ ayağında kırık tespit edilen kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilmiş, minibüs sürücüsü S.U. ise polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.