ASAYİŞ - 24 Haziran 2020 Çarşamba 17:27

Hakkari şehidi Diyarbakır’da toprağa verildi

A
A
A
Hakkari şehidi Diyarbakır’da toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristler tarafından İran’dan açılan ateş sonucu şehit olan Recep Durak’ın naaşı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristler tarafından İran’dan açılan ateş sonucu şehit olan Recep Durak’ın naaşı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır bölgesinde teröristlerce İran’dan açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade sözleşmeli onbaşı Recep Durak (23) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törenin ardından Durak’ın naaşı helallik alınmak üzere baba ocağı Elazığ’ın Maden ilçesine getirildi. Burada helallik alınmasının üzerine Durak’ın cansız bedeni, ailesinin yaşadığı Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gözekaya köyüne getirildi.


Gözekaya köyündeki törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit Durak’ın cansız bedeni toprağa verildi. Defin sırasında tekbirler getirilirken Durak’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


Öte yandan şehit Durak’ın babası Salih Durak’ın da iki ay önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.