GENEL - 20 Kasım 2019 Çarşamba 10:16

Uluslararasılaşmanın önemine vurgu yapıldı

A
A
A
Uluslararasılaşmanın önemine vurgu yapıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi’nin 42.

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi’nin 42. sayısında Doç. Dr. Pınar Gültekin “Bölümlerin Uluslararasılaşmasında Yurt Dışı Olanakları” başlıklı sunumunda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.


Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Akif Keten, Doç. Dr. Engin Eroğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi.


Uluslararasılaşmanın Yükseköğretim kültürüne katılmasıyla; öğrencilerin ve eğitimcilerin küresel konularda ve farklı ülke, kültür ve dillerdeki eğitim sistemleri hakkında daha fazla bilgi ve farkındalığa sahip olacaklarını söyleyen Doç. Dr. Pınar Gültekin, gerçekleştirilen uluslararasılaşma çalışmalarının, kurumun uluslararası görünürlüğünü artırdığını ve stratejik ortaklar yoluyla kurumsal yapıyı güçlendirdiğinin altını çizdi.


Gültekin, Avrupa Birliği’nin yükseköğretimin uluslararasılaşması bağlamında başlattığı Erasmus+ Programı da gerek gelen gerekse giden öğrencilerin hareketliliğine katkı sağladığını söyledi.


Türkiye’de yabancı öğrenci hareketliliğini artırmak için TÜBİTAK eğitim bursları, Erasmus Değişim Programı gibi programların yanında “Türkiye Bursları” adı altında yabancı öğrencilerin de ülkemizde eğitim görmesi için oluşturulan programlar olduğunu dile getiren Gültekin, öğretim üyelerinin uluslararasılaşmasının; insan kaynaklarının, yükseköğretim ve araştırmalarının kalitesini ve kapasitesini artırma açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.


Uluslararası çalışan kurumların ve organizasyon şirketlerin sadece iletişim ağına dahil olmanın bile bilgi verileri elde etmeye katkı sağlayacağını vurgulayan Doç. Dr. Pınar Gültekin, sadece yurt dışına çıkılarak uluslararasılaşılmadığını, online sistemler sayesinde ev ve ofis ortamından da uluslararasılaşmanın sağlanabildiğini vurguladı.


Konferansın sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Orman Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, uluslararası programların önemine değinerek, programa katkı sağlayan tüm katılımcılara ve Doç. Dr. Pınar Gültekin’e yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te “Tarla Günü” etkinliği Devrek İlçesinde çiftçilere yönelik “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonu ile hayata geçirilen “Tarla Günü” programında ilçe protokolü bir araya geldi. Devrek’in Dedeoğlu Köyünde düzenlenen programda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Yenilik Yayım Projesi kapsamında Yem Bitkileri Gülü Gelemen Üçgülü’nün tarladaki temsili hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan,” Tarla günü etkinliği düzenlememizin temel amacı çiftçiliğin ve tarımın önemini gündemde tutmak, hem de tarımdaki yeni gelişmeleri ve bakanlığımızın getirdiği yenilikleri size aktarmak amacıyla burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değişen iklim koşullarına uygun verimi yüksek, kaliteli üretim hedefiyle ekim yapmaktayız. Bugün burada hep birlikte ekimi yapılan baklagil yem bitkisi olan Gelemen Üçgülü’nün biçimini ve hasadını yapacağız. Gelemen üçgülü Yenilik Yayım Projesi kapsamında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2020 yılında tescil edilen, tek yıllık serin iklim yem bitkisidir. Ortalama bir metreye kadar uzar yeşil ve kuru ot verimi yüksek olan bir bitkidir. Gelemen Üçgülünün avantajı erken gelişme gösterir ve değişik toprak tiplerinde yetişebilmekte, yüksek oranda tohum üretme yeteneğine sahiptir. Gelemen Üçgülü yabancı tozlaşma ile tozlanır. Bunun için bambus ve balarısı kolonileri için iyi bir nektar ve polen kaynağıdır. Tozlaşma arıların etkinliği büyük önem arz etmektedir. Dedeoğlu Köyümüzde 153 adet büyükbaş hayvan bulunmakta köyümüz bazında 2023 yılı destekleme ödemesi yapılmıştır.2022 yılı buzağı desteklemesinde 26.000 TL ödeme yapılmıştır” diye konuştu. Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı’nın yanı sıra çok sayıda daire müdürleri vatandaşlar katıldı
Muş Doğaseverlerden Mehmetcan Bağları’na doğa yürüyüşü Muş’ta sosyal medya platformları aracılığıyla bir araya gelen doğaseverler, kentin ünlü Mehmetcan Bağları’na doğa yürüyüşü düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte doğa tutkunları, şehrin doğal güzelliklerini keşfetti. Muş Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği tarafından Muş’un meşhur Mehmetcan Bağları’na gezi düzenlendi. Sosyal medya platformları üzerinden bir araya gelen katılımcılar, doğanın eşsiz güzelliğinin tadını çıkarırken, aynı zamanda şehrin tarihi ve kültürel değerlerini de yakından tanıma fırsatı buldu. Gezi boyunca dernek yetkilileri, katılımcılara Muş’un tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgiler verdi. Muş Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği Başkanı Ufuk Bayrak, bölgenin doğal güzelliklerini koruma ve daha fazla kişiye tanıtma konusunda kararlı olduklarını dile getirerek, “Dernek olarak geçmiş yıllardan beri tarihi mekân gezileri ve doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Bugün de onlardan birini yapmış bulunmaktayız. Sosyal medya hesabımızdan duyuru yapıyoruz. Duyuruya iştirak eden katılımcılarla beraber Muş’un özellikle bağlarını geziyoruz. Muş’ta bulunan özellikle öğrenci ve memur kesimin Muş’u tanıması ve değerlerimizin farkına varmaları için bu gezileri düzenliyoruz. Bugün de sabah 10 gibi tarihi Ulu Cami önünde buluştuk. Oradan hareketle şu anda Mehmetcan Bağları dediğimiz bölgeye geldik. Bölgemiz gerçekten meyve ağaçlarıyla, üzüm bağlarıyla meşhur bir bölgedir” dedi.