ÇEVRE - 22 Haziran 2020 Pazartesi 20:29

Keşan’da şiddetli yağışta binanın dış kaplaması aracın üzerine düştü

A
A
A
Keşan’da şiddetli yağışta binanın dış kaplaması aracın üzerine düştü

Edirne’nin Keşan ilçesinde şiddetli yağmur ve doluda bir binanın gevşeyen sıvası koparak park halindeki aracın üzerine düştü.

Edirne’nin Keşan ilçesinde şiddetli yağmur ve doluda bir binanın gevşeyen sıvası koparak park halindeki aracın üzerine düştü.


Keşan’da bir anda başlayan sağanak yağmur ve dolu çeşitli olumsuzluklara yol açtı. Yol üzerindeki birçok noktada oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatırken, köprü altlarını su bastı. Bir anda başlayan yağmurda ıslanmamak için caddelerde koşuşturan vatandaşlar, çevredeki iş yerlerinin saçak altlarına ve pasajlara sığındı. İlyas Bey Caddesi üzerinde ise bir binanın yağmur ve rüzgar nedeniyle gevşeyen dış sıvası, koparak park halindeki aracın üzerine düştü. Üzerine dış cephe parçaları düşen aracın arka camı kırıldı, ön kaput kapağı hasar gördü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.