EĞİTİM - 16 Mart 2022 Çarşamba 13:46

Teknoloji israfı böyle engellenir: Çöpe değil bilişim sınıfına gittiler

A
A
A
Teknoloji israfı böyle engellenir: Çöpe değil bilişim sınıfına gittiler

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde atıl vaziyetteki bilgisayarlar yenilenerek Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki öğrenciler için bilişim sınıfı oluşturuldu.

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde atıl vaziyetteki bilgisayarlar yenilenerek Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki öğrenciler için bilişim sınıfı oluşturuldu.


Ülke genelinde her yıl telefon, tablet bilgisayar benzeri binlerce teknolojik aygıt insanların ellerinde çeşitli yıpranmalar ve eskimeler sonucu çöp olarak büyük israfların yaşanmasına sebep oluyor. Edirne’nin Süloğlu ilçesinde teknolojik israfın önüne geçilmesi ve insanlara örnek olması sebebiyle örnek bir çalışmaya imza atıldı. Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu’nda Tapu ve Kadastro 14’üncü Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir’in teşvikleriyle eski bilgisayarlar yenilenerek öğrenciler için bilişim sınıfı açıldı. Bilişim Sınıfının açılışı Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya ve Akdemir’in katılımıyla gerçekleşti.



Çöp olacaklardı, yenilenip öğrencilere bilişim sınıfı oldu


Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, eski bilgisayarların onarımıyla kurulan bilişim sınıfının açılış konuşmasında, “Çağımız bilgi, teknoloji ve her anlamda eğitim çağıdır. Kişi ancak eğitim görürse hayatı kolaylaşır ve güzelleşir. Bir ülkenin geleceği de o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Bu manada Tapu ve Kadastro 14. Bölge Müdürlüğü olarak, ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek, büyük bir medeniyetin doğmasını sağlayan yeni Fatihler, Yunus Emreler, Piri Reisler, Ali Kuşçular, Mimar Sinanların ortaya çıkmasını sağlamak adına, kurumumuzda ekonomik ömrünü tamamlamış bilgisayarları elden geçirip, format atarak güncelledik. Bu bilgisayarların günümüz koşullarında her türlü ihtiyacı karşılayabilen bilgisayarlara dönüştürülmesi ile Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu bilişim sınıfında çocuklarımızın kullanımına sunulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer kurumlarımızın da atıl durumda bulunan malzemelerini elden geçirerek israfın önlemesini sağlayarak katma değerli hale getirmesini temenni ediyorum. Eğitimin amacı doğuştan insanda var olan cevheri işlemek özü geliştirmektir, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır. Eğitime nitelik kazandırma adına başlattığımız bu projemizde, kurumumuz olarak kıvılcımı yakarak öğrencilerimize uygulama imkanı tanıması itibariyle teknoloji çağında ufuklarında büyük sıçramalara vesile olmasını, birer ateş topu olarak ülkemize, milletimize büyük hizmetlerde bulunmalarını dilerim. Bize burada bu imkânı veren, yardımlarını esirgemeyen başta Süloğlu Kaymakamımız Özgür Kaya’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Yılmaz’a teşekkürü borç bilirim” dedi.


Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, “Tapu ve Kadastro 14.Bölge Müdürlüğü bir hafta süren yenileme ve onarım süresinde boya badana, tabela ve afiş gibi tüm detaylarla bizzat ilgilendiler. Öğrencilerimiz bilgisayarları kullanmaya başladı. Toplamda 13 bilgisayar yenilendi. İlçemize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.