EĞİTİM - 10 Ocak 2018 Çarşamba 13:08

‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesi

A
A
A
‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesi

‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesiyle ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesiyle ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Valilik ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdür Feyzi Gürtük, basın mensuplarına bilgi verdi.


’Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesine basının çok destek verdiğini aktaran İl Mili Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Okumak dinimizin ilk emridir. Kur’an-ı Kerim’de de ilk sırada yer alan bir emirdir. Hayatımıza baktığımızda gerçekten çok gerilerde olduğumuzu görebiliyoruz. Bu kapsamda ilimizde ‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesini 24 Kasım öğretmenler gününde başlattık. Birinci ilk etap 2020 yılında, ikinci etabı 2023 yılı ve üçüncü etap ise beşikten mezara kadar ilim diye hayat boyu devam etmesini istiyoruz. Bizim en önemli amacımız okuma bilincini davranışa dökmektir”dedi.


Gazetecilerin aynı zamanda öğretmen olduğunu belirten Gürtürk, “Gazeteciler, biz öğretmenlere ve öğreticilere yardımcı oluyor. Tarafsız ve evrensel normlar doğrultusunda haber yapıyorsunuz ve köşe yazıyorsunuz. Tabi bu görevleri de yerine getirirken de biz de biliyoruz ki,başınıza bin bir türlü kaza ve olay geliyor. Rabbim cümlemizden bu kazaları ve belaları uzak tutsun. Basın ülkemizin temel taşlarından biridir. Gerçekten güzel şekilde yapıldığı zaman işlerin en güzeli denilebilir”ifadelerini kullandı.


Daha sonra proje koordinatörü Metin Özgen, slayt eşliğinde katılımcılara çalışmanın detaylarını aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.