POLİTİKA - 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:31

AK Parti Elazığ milletvekilleri mazbatalarını aldı

A
A
A
AK Parti Elazığ milletvekilleri mazbatalarını aldı

28.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Elazığ milletvekili seçilen Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı mazbatalarını aldı.


28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Elazığ milletvekili seçilen Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Adliyesi’nde bulunan İl Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını aldı. Parti yetkililerin de katılımıyla mazbatasını alan 28. Dönem Elazığ Milletvekilleri, töreninin ardından açıklamalarda bulundu.


28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklandığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Elazığ halkı olarak bize ciddi anlamda büyük bir sorumluluk yüklendi. Biz artık Elazığ’ın 5 vekili olarak bundan sonraki süreçte Elazığ’ımız için emek ve hizmet vererek Elazığ’ımızı en iyi yerlere taşımak için bu görevi üstlenmiş olduk. Görevimizin sorumluluğu yüksek. Bu bilinçle Elazığ halkına hizmet bilinciyle bundan sonraki süreçte emek vereceğimizi düşünüyorum. Bunun için de ciddi anlamda birlik ve beraberlik içerisinde 4 Cumhur İttifakımız birde Millet İttifakı’nın milletvekiliyle beraber Elazığ için gerekli çalışmaları ve çabaları göstereceğiz” dedi.


Vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Milletimizin iradesi 14 Mayıs günü tecelli ederken bizlere de çok büyük bir sorumluluk yüklenmiş oldu. İnşallah bizlerde bu sorumluluğumuzun bilincinde şehrimize, ülkemize ve necip milletimize hizmet etmek için büyük bir mücadele vereceğiz. Elazığ’ımızı bulunduğu noktadan çok daha güzel noktalara taşımak konusunda arkadaşlarımızla birlikte el ele verip birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet edeceğiz. Rabbim bizleri mahcup etmesin ve muvaffak kılsın. Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.


14 Mayıs seçimlerinin önemini defalarca vurguladıklarını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Bugün 14 Mayıs seçim sonuçları kesin nihayetine ermiş oldu. Bizde mazbatamızı bütün Elazığlı hemşerilerimizin adına aldık. Bu vesile ile bütün Elazığ halkına bizlere göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim. Birçok ülkede seçim çalışmalarına katılmış bir kardeşiniz olarak şunları söyleyebilirim ki gerçekten çok huzurlu ve güzel bir seçim atlattık. Bu sebeple süreçte aday adayı olan arkadaşlarımıza ve milletvekili adaylarına, teşekkür ederim. Bu sonuçların vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.