ÇEVRE - 20 Eylül 2023 Çarşamba 16:50

Hipodromda çocuklar için ’Geri Dönüşüm Parkı’ kuruldu

A
A
A
Hipodromda çocuklar için ’Geri Dönüşüm Parkı’ kuruldu

Elazığ Hipodromu’nda çocuklar için yapılan ’Geri Dönüşüm Parkı’ hizmete açıldı. Otomobil lastiğinden oturak, varillerden koltuk ve çöp kovaları yapılan park, büyük ilgi gördü.


Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodrom Müdürlüğü, çevre bilincini ön planda tutarak doğal güzellikleri koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma mottosuyla hareket ederek projelerini bir bir hayata geçiriyor. Daha önceden ’Tüketen Değil, Üreten Nesiller İçin Bir Tohum da Siz Ekin’ sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde, ilk etapta 5 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilmişti. Hipodrom Müdürlüğü tarafından bu sefer de ’Atıkları Değerlendirelim, Parklarda Sevgiye Dönüştürelim’ projesi dahilinde çocuklar için geri dönüşüm parkı oluşturuldu. Hipodromda kullanılmayan otomobil lastikleri, variller ve diğer atıklar değerlendirilerek koltuk, oturak, çöp kovası ve oyuncağa dönüştürüldü.


Kısıtlı doğal kaynakları korumak ve geri dönüşümü verimli bir hale getirmek amacıyla atıkları kaynağından ayrıştırarak ekolojik, çevreci ve ekonomik katma değer oluşturmayı hedefleyen Sıfır Atık Projesi’nin önemini vurgulayan Hipodrom Müdürü Muhammed Demirçelik, “Atıkları Değerlendirelim, Parklarda Sevgiye Dönüştürelim sloganıyla başlattığımız projemiz ile hipodromumuzun tesislerinde kullanılan bariyerler, lastikler, paletler ve varil benzeri atıkların geri dönüşümünü sağlayarak, şirin bir parka dönüştürmüş olduk. Buradaki amacımız aileleri ile birlikte hipodromumuza gelen on binlerce çocuğumuzun bir taraftan eğlenceli vakit geçirirken, bir taraftan da Sıfır Atık Projesi’nin önemini anlayarak sürdürülebilir geleceğe adım atmalarını sağlamaktır. Sıfır Atık Projesi cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde devam etmekte olup, gelinen süreçte ’Küresel Sıfır Atık Hareketi’ne doğru ilerlemiş durumdadır" dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan ise, “Bugün özellikle çevre haftasında görmeye alıştığımız bir programla karşınızdayız. Dileriz ki, bu programlar sadece çevre haftasıyla sınırlı kalmaz. Güzel bir park oluşturulmuş. Sıfır Atık Projesi çerçevesinde yaptığımız etkinlik ve programlarımız da var. Umarım bu tür parkların ve etkinliklerin sayısı fazlalaşır, daha bilinçli, duyarlı nesille yarına bırakmış oluruz” diye konuştu.



Hipodromda çocuklar için ’Geri Dönüşüm Parkı’ kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.