YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 19:14

SOMA`DA KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
SOMA`DA KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Soma İlçe Müftülüğü tarafından her yıl 14-20 Nisan Tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası, "Kutsal Emanetler Sergisi"`nin açılışı ile başladı.
Ulu Cami bahçesinde düzenlenen serginin açılışına, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, kamu kurumu amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Camii imamı İbrahim Şahbaz`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Soma İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, Kutlu Doğum Haftası`nın, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın belirlediği "kardeşlik hukuku, kardeşlik ahlakı" ana teması çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Karatuğ, bu yıl Hz. Muhammed`in doğumunun 1441. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, "Efendimizi anmak onu anlamakla olur" dedi
Kaymakam Karataş ise, İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen peygamberi tanımak ve tanıtmanın, her Müslümanın birinci görevi olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından açılan sergide, Hz. Muhammed`in kılıcı, ayak izi, giysisi ve o döneme ait eşyalarının fotoğrafları yer alıyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 20 Nisan`a kadar devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cinayet şüphelilerinin kaçtıkları otomobil ikametlerinin yakınında bulundu Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre ‘çakmak isteme’ meselesinden çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavga olayının şüphelilerinin olay yerinden kaçtığı otomobil, şüphelilerden birinin ikametinin yakınında bulundu. Otomobili park edip, kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için başlatılan çalışma sürüyor. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Mithatpaşa Mahallesi Bekir Yıldız Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre ‘çakmak isteme’ meselesi nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada, ağır yaralanan Enes A. kaldırıldığı Kayseri Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmiş, arkadaşlarından B.T. bıçakla, A.A.’da darp neticesiyle yaralanmıştı. Olay sonrası 5 şüpheli 38 RA 510 plakalı otomobille akaryakıt istasyonunda kaçmıştı. Ekipler tarafından cinayet şüphelilerini yakalamak için kent genelinde yoğun bir çalışma başlatılırken, şahısların kaçtığı 38 RA 510 plakalı otomobil sabah saatlerinde Yunus Emre Mahallesi Evin Sokak’ta yol kenarına park edilmiş halde bulundu. Ekipler tarafından otomobilde inceleme çalışması yapılırken, otomobil çalışmaların devamı için bulunduğu yerden kaldırıldı. Öte yandan, otomobilin park halinde bulunduğu yerin 5 şüpheliden biri olan E.A.‘nın ikametine yakın bir yer olduğu öğrenildi. Ekiplerin, kaçtıkları otomobili park edip kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.